"Miłość"

– to musiała być, jeśli jechałem po nie prawie 250km w jedną stronę
Ale nie koniecznie "od pierwszego zobaczenia"

bo zanim się na nie zdecydowałem, to rynek felg/opon starałem się jak najlepiej rozeznać i kilka ofert brałem wcześniej pod uwagę. Wiadomo jednak, że do PREMACY nie tak łatwo dobrać koło, mam tu na myśli coś większego jak 16" i nie seryjnego. Zatem brałem pod uwagę przede wszystkim wymiary felgi, aby nie była za szeroka, i ET w granicach 35-40 żeby nigdzie nie przycierało, ale żeby też ładnie koło wyglądało we wnęce nadkola tzn. było zrównane z linią boczną nadwozia. No i oczywiście opony o odpowiednim wymiarze w zestawie. Nie wspomniałem o ładnym wzorze felgi, ale to chyba oczywiste
Co do felg, to są one firmy Japan Racing, wzorowane na kultowych ADVAN RG II wersja White.
Wymiary: średnica: 17", szerokość 7", ET 40; felgi mają podwójny rozstaw otworów: 5x100 i 5x114,3
Opony, to mało u nas znanej firmy Autogrip, rozmiar 205/45/17, wszystkie z końca 2009r. wysokość bieżnika: 6-7mm.
Na razie patrzę na nie, podziwiam, cieszę się nimi jak dziecko

...a po za tym muszę jeszcze zainwestować w komplet nakrętek do felg wąskootworowych (otwór 20mm), oraz w odpowiednie pierścienie centrujące.
Na koniec moich wywodów jeszcze jedno spy foto nowego zakupu: