Mazda 323f BA Z5 '95 – "efka" by pawcio1017
Zmień ten wlot powietrza w zderzaku na jakiś ładniejszy bo ten wygląda jak jakiś wywietrznik z kibla 

- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
radek mazda lubawa napisał(a):ładna ta twoja madziulajedyne co mnie lekko przeraziło to poprzedni stan twojej podłogi,jak można tak zaniedbać samochód
![]()
A co tam takiego przerażającego niby?
A tak już odbiegając od tematu – zapraszam na spotkania regionalne http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=514&t=123539&start=2520
jaaco napisał(a):Zmień ten wlot powietrza w zderzaku na jakiś ładniejszy bo ten wygląda jak jakiś wywietrznik z kibla
Docelowo będzie zmieniany cały zderzak i dopiero wtedy kończony dolot więc temat zszedł na dalszy plan, ale coraz więcej sugestii może mnie zmotywuje i coś z tym ruszę

pawcio1017 napisał(a):może mnie zmotywuje i coś z tym ruszę
Mam do oddania jakbyś chciał chwytak powietrza, sto razy ładniejszy od tego Twojego niczym obudowy wentylatora z suszarki
wilusjdm napisał(a):pawcio1017 napisał(a):może mnie zmotywuje i coś z tym ruszę
Mam do oddania jakbyś chciał chwytak powietrza, sto razy ładniejszy od tego Twojego niczym obudowy wentylatora z suszarki
Dobra zmotywowaliście mnie
Jaka średnica tego chwytaka i ile za nią chcesz. Na najbliższym spocie biere 

na mojej podłodze jak ją kupiłem była goła blacha,sam ją zabiteksowałem bo miejscami pojawiała się ruda.Właśnie mnie zdziwiło ze tak stary samochód ma jeszcze podłoge w orginale.
Moja również progi i wszystkie blachy w orginale.zero rdzy gdziekolwiek.Co do zlociku regionalnego pomyślę
A co do BA to faktycznie niektóre to makabra,też się naoglądałem bo chciałem kupić sobie jeszcze jedną ale1,8. 
wilusjdm napisał(a):Pawcio za darmo Ci oddam, bo leży i kurz zbiera
Zajrzyj do tematu regionalnego i w sobote będzie okazja żebym się browarkiem odpłacił chociaż

Dawno nic nie pisałem, świadczy to tylko i wyłącznie o braku problemów z autem. Powoli dobijamy do 280kkm a co za tym idzie kolejnej wymiany oliwy. Może by teraz znowu coś lepszego jej polać? 

A kiedyś łykała?
A na poważnie to przez 10kkm dolane troszke ponad literek (w tym pociskanie na zlocie). To mniej niż w nowym oplu
Swoją drogą to kiedyś słyszałem, że "jak połyka to zaleta"
A na poważnie to przez 10kkm dolane troszke ponad literek (w tym pociskanie na zlocie). To mniej niż w nowym oplu

Oj to moja Madzia ostro łyka
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Dopisano 12 gru 2014, 21:02:

więc spoko,a mniałem kiedyś hondę civic to brała mi na300km 1litr,to była tragediaradek mazda lubawa napisał(a):pawcio1017 napisał(a):A kiedyś łykała?A na poważnie to przez 10kkm dolane troszke ponad literek (w tym pociskanie na zlocie). To mniej niż w nowym oplu
![]()
to prawie tak jak u mnieniespełna liter na10tys,ale teraz zmieniam jej co8tys olej więc tak niespełna8 set
Bo to diesel był 

- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
pawcio1017 napisał(a):Dawno nic nie pisałem, świadczy to tylko i wyłącznie o braku problemów z autem. Powoli dobijamy do 280kkm a co za tym idzie kolejnej wymiany oliwy. Może by teraz znowu coś lepszego jej polać?
Może Valvoline MaxLife 5W40 Synthetic ?

- Od: 31 gru 2011, 09:34
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 '98
arafal21 napisał(a):Ale na 10w40 moze przeskoczycValvoline to bdb wybor , cena dobra i jakosc bdb .
Dokładnie. Myślałem właśnie raczej o zmianie jedynie na 10W... na rzecz lepszego smarowania przy starcie na mrozie. Mam wrażenie że ostatnio troche głośniej przy odpalaniu po nocy słychać popychacze
Z drugiej strony, może to po prostu kwestia zużycia oleju i zalanie świeżym minerałem wystarczy?
wilusjdm napisał(a):Pawcio przesyłka w rękach Matthies'a![]()
Dzięki wielkie
Opijemy na spocie, pochwale się jak zmontuje