Mazda 323F BA 98' 1.8 BP Touring Kit A-Spec video str 13 zdjęcia str 14
Nie ma, bo mnie nie było przy odpalaniu akurat a kolega który robi mi swapa ma telefon bez aparatu
Ale spokojnie, jak już będzie wszystko poogarniane, poskładane to myślę ogarnę jakąś małą sesyjkę bo jeszcze nowym aparatem fotek efki nie robiłem a teraz będzie co fotografować
i obowiązkowo jakieś audio wideło z dźwiękiem wydechu bo trochę się pozmienia, w dawcy był przelot 2 albo 2.25" na mugenie RM i środkowym tłumiku i darło jape ładnie, jak hondy z vtec
ale że autem jeżdżę nie tylko ja ale i moja mama to będzie dospawana moja strumienica która w środku jest tłumikiem środkowym, a mugen zostanie wymieniony na tego mojego bo nie jest bardzo głośny (a RM wyląduje w MX-3 i też będzie audio video) także sam jestem ciekaw jak to będzie brzmieć, i napewno to uwiecznię na jakimś krótkim filmie 

Ogłaszam, że SWAP został zakończony pomyślnie
Jutro bądź pojutrze odbieram autko, także można spodziewać się jakiegoś audio video z dźwiękiem wydechu + pracą silnika + jakieś tam przyspieszenie i tym podobne sprawy
Co prawda i tak prawie nikt tu nie zagląda, ale może akurat komuś, kto zagląda się spodoba 

Łapka jest, kupiłem od kogoś z forum
jeszcze kupiłem drugi zestaw xenonów bo nie świecą nie wiem czy poszły przetwornice czy żarniki na żarówkach świeci więc kupiłem xenony używki za 45zł a jak będę przy kasie kupię nówki sztuki bo póki co troche mnie spłukał swap a jeszcze blachare by trza zrobić
Dopisano 11 września 2015, o 21:06:
I po 1 jeździe. Chyba jest ostro wkurzona że stała 3 tygodnie bo idzie jak szatan brzmi elegansio
Swap na plus, jakieś media jutro bo już ciemno
Dopisano 11 września 2015, o 21:06:
I po 1 jeździe. Chyba jest ostro wkurzona że stała 3 tygodnie bo idzie jak szatan brzmi elegansio
Wieczorem wrzucę filmik z dźwiękiem wydechu ale niestety źle mi się nagrał i nie oddaje dźwięku trochę, ale i tak wrzucę a najwyżej nagram jeszcze coś.
A tymczasem wrzucam obiecane fotki
Podsumowując co zostało zrobione:
– wymieniony silnik z poliftowego Z5 na przedliftowe BP po remoncie
– wymieniona skrzynia biegów, półosie itd od BP
– wymienione ECU na to od BP + przerobiona wiązka pod ecu przedliftowe od BP
– wymieniony komputer od gazu na taki pod 1.8 BP
– olej Valvoline SynPower 5w40
– płyn do chłodnic Dynagel
– wymienony olej w skrzyni biegów
– wymieniony płyn hamulcowy
– wymienione wszystkie oringi w układzie klimatyzacji, zamontowana łapa pod BP i moja sprężarka z Z5
– polakierowana pokrywa zaworów, pas czołowy i mocowanie akumulatora na czerwony metallic xyralic z dużym ziarnem
– polakierowane kolektory na czarny mat wysokotemperaturowy
– dokładnie wymyty w środku kolektor dolotowy oraz przepustnica
– wywalony całkiem EGR
– pospawany wydech – strumienica/tłumik przelotowy zamiast kata, seryjny środkowy tłumik przelotowy oraz mugen na końcu
– lekko przerobiony dolot CAI Simota z chwytakiem w zderzaku
– silnik oraz komota umyte z całego syfu
– wymieniony czujnik temperatury
– wymieniony jeden zawór VICS bo nie działał
– przesmarowane tulejki od mechanizmu zmiany biegów
Do pełni szczęścia mam jeszcze do wymiany końcówkę drążka PP, i łączniki stabilizatorów LP, LT, PT więc wymienię wszystkie.
Jestem w pełni zadowolony z operacji, i polecam każdemu kto myśli nad remontem Z5 swapa na BP
Dopisano 12 września 2015, o 16:48:
Zdiełałem jakieś audio-video, niestety nie oddaje dobrze dźwięku bo za nisko aparat był, będę musiał nagrać jeszcze raz ale póki co jest coś takiego
Jak się dobrze wsłuchacie, to na początku fajnie słychać, jak dolot ciągnie powietrze, świst jakby jakaś turbawka-dmuchawka tam była
A tymczasem wrzucam obiecane fotki
Podsumowując co zostało zrobione:
– wymieniony silnik z poliftowego Z5 na przedliftowe BP po remoncie
– wymieniona skrzynia biegów, półosie itd od BP
– wymienione ECU na to od BP + przerobiona wiązka pod ecu przedliftowe od BP
– wymieniony komputer od gazu na taki pod 1.8 BP
– olej Valvoline SynPower 5w40
– płyn do chłodnic Dynagel
– wymienony olej w skrzyni biegów
– wymieniony płyn hamulcowy
– wymienione wszystkie oringi w układzie klimatyzacji, zamontowana łapa pod BP i moja sprężarka z Z5
– polakierowana pokrywa zaworów, pas czołowy i mocowanie akumulatora na czerwony metallic xyralic z dużym ziarnem
– polakierowane kolektory na czarny mat wysokotemperaturowy
– dokładnie wymyty w środku kolektor dolotowy oraz przepustnica
– wywalony całkiem EGR
– pospawany wydech – strumienica/tłumik przelotowy zamiast kata, seryjny środkowy tłumik przelotowy oraz mugen na końcu
– lekko przerobiony dolot CAI Simota z chwytakiem w zderzaku
– silnik oraz komota umyte z całego syfu
– wymieniony czujnik temperatury
– wymieniony jeden zawór VICS bo nie działał
– przesmarowane tulejki od mechanizmu zmiany biegów
Do pełni szczęścia mam jeszcze do wymiany końcówkę drążka PP, i łączniki stabilizatorów LP, LT, PT więc wymienię wszystkie.
Jestem w pełni zadowolony z operacji, i polecam każdemu kto myśli nad remontem Z5 swapa na BP
Dopisano 12 września 2015, o 16:48:
Zdiełałem jakieś audio-video, niestety nie oddaje dobrze dźwięku bo za nisko aparat był, będę musiał nagrać jeszcze raz ale póki co jest coś takiego
Jak się dobrze wsłuchacie, to na początku fajnie słychać, jak dolot ciągnie powietrze, świst jakby jakaś turbawka-dmuchawka tam była
Taką jaka jest w przedliftowym aucie z BP a jaka jest to nie mam bladego pojęcia, wiem tyle że jest ta od BP
Ładnie brzmi dobrze wygląda czekam na wideo jak się odpycha gratuluje swapa chociaż dziwie Ci się bo ja po swapie przez kilka dni bym się nie pokazał na forum bo nie wysiadalbym z auta 
- Od: 28 mar 2015, 16:53
- Auto: 323 BG 1.8 Dohc Bp05 1995
Kawasaki Ninja ZX6R 2002r
Gratki ogarnięcia tematu
ładnie wszystko wygląda po maską
dźwięk też niczego sobie 

- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
Dzięki
Z newsów – kupiłem okazyjnie poliftowe halogeny w stanie idealnym za stówkę, już są u mnie i jaram się
oraz jadą do mnie łączniki stabilizatorów (komplet na przód i tył), muszę jeszcze dokupić końcówki drążków 
Z newsów – kupiłem okazyjnie poliftowe halogeny w stanie idealnym za stówkę, już są u mnie i jaram się

Stara chłodnica stwierdziła, że nie chce już ze mną współpracować i pękła z boku więc wpadła nówka sztuka, przy okazji spolerowaliśmy też napisy na pokrywie