Witam po dłuuuugiej przerwie,
Ogólnie w samochodzie w ostatnim czasie, przy okazji swapu silnika wlecial przeszczep hamulcy przód z GT , nowe tarcze,klocki regenerowane zaciski(piaskowanko, malowanko, tloczki gumki , normalnie świeżynki noje sztuki

)
Jak na załączonym wyżej obrazku wleciały również profilaktycznie nowe przewody ngk(udało się je dorwać produkcji japońskiej A nie francuskiej).
Poza tym wyleciały stare końcówki drążka, stworzenie, łączniki... Pojezdzilem troszkę, zakupiłem zestaw zawieszenia obnizajacego ( amorki , wkłady KONI , Sprezynki produkcji nie znanej ) z regulacją twardości. Gwint fajny ale stwierdziłem że na zimę taki zestaw lepiej się sprawdzi, no ale...
Ostatnie 2 miesiące mazda stoi sobie w cieplutkim, gdyż iż ponieważ...
Pęknięta głowica
Na spokojnie ogarnąłem drugą, wczoraj wróciła od szlifierza, jest już wrzucona do samochodu, myślę że do końca tygodnia mój brzydal wróci na drogi
Jako że lubię robić coś przynajmniej dobrze to od razu wleci nowy rozrząd skf, pompa wody, komplet uszczelek glowicy cylindrów z Victora reinza, termostat czujnik temp i takie tam

Także w ostatnim czasie zrobione
Klocki przód
Tarcze przód
Zaciski przód
Sworznie, łączniki stab. Końcówki drążków
Przewody, świece NGK
Remont głowicy, wymienione uszczelniacze zaworowe prowadniczki zaworów, planowanie, taki standard
Nowa uszczelka pokrywy zaworów,
Uszczelniacze wałkow
Uszczelki kolektorów,
Termostat,
Uszczelniacz magistrali wodnej
Nowa pompa wody,
Kpl rozrząd SKF
Czujnik temp.
Lista jakaś tam jest więc stwierdziłem że warto to zapisać