Mazda6 MPS (GG) – Opinie i Informacje
to nie tak ze szukam czy zbieram fundusze, po prostu nigdzie mi sie nie spieszy, a MPS najbardziej mi podchodzi. tego na allegro obserwowalem raczej z ciekawosci, od poczatku zakladalem ze lepiej i pewniej bedzie cos sprowadzic, byle z europy. a 70k mnie nie przeraza : )
dzieki za pomoc Dave
dzieki za pomoc Dave
Blog Podwójna Ciągła najnowsze: Aktywna aerodynamika
Panowie mam takie pytanie, bo jestem po wymianie sprzęgła i poprzednie sprzęgło było znacznie twardsze tzn pedał sprzęgła ciężej chodził.
A teraz niby mocniejsze sprzęgło a pedał jest taki maślany.
Jak by za mało płynu w wysprzegliku było, wiecie gdzie jest zbiorniczek z płynem do wysprzeglika?
Z góry dzięki za odp!
A teraz niby mocniejsze sprzęgło a pedał jest taki maślany.
Jak by za mało płynu w wysprzegliku było, wiecie gdzie jest zbiorniczek z płynem do wysprzeglika?
Z góry dzięki za odp!
Zoom-Zoom!
Faja – jeśli poprzednie sprzęgło było "upieczone" to nic dziwnego, że nowe chodzi lżej 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
fazer72 napisał(a):w ramach gwarancji??
Mazda Europe dołożyła 300euro a tak w sumie koszt to 900 euro my zapłaciliśmy 600 za same sprzęgło a z innymi pierdołami wyszło 1300euro.
brii napisał(a):Faja – jeśli poprzednie sprzęgło było "upieczone" to nic dziwnego, że nowe chodzi lżej oczko
Ale chodziło tak od nowości, kiedy go kupiliśmy było jeszcze twardsze.
Bo masz sprzęgło "spec C", a miałeś pewnie "spec B". U mnie po wymianie też chodzi lekko (prawie jak w "normalnym" samochodzie).
Które mocniejsze? to była ta akcja serwisowa niby? co wymieniali z spec B na spec C? W Niemczech stwierdzili że nie było takiej akcji i w sumie tylko 300euro dofinansowali.
Serwisant twierdzi że ściągnął sprzęgło mocniejsze ponoć z rodziny Mazdaspeed.
Zoom-Zoom!
W Niemczech stwierdzili że nie było takiej akcji i w sumie tylko 300euro dofinansowali.
Serwisant twierdzi że ściągnął sprzęgło mocniejsze ponoć z rodziny Mazdaspeed.
Jak nie było, jak była ? A właściwie jest. Jak masz auto na gwarancji i z odpowiednim przebiegiem to wymieniają w ramach gwarancji. Niech się Niemiec w Polsce dowie
Taaa, ściągnął mocniejsze .... nie wisz czasem ? Założył wam to co dostał z Mazda Europe i już, a że teraz mają tylko poprawione sprzęgła to inaczej chodzi. Trzeba było powiedzieć, że chcecie stare części, albo żeby tylko tarczę i docisk wymienili (czy co tam się wymienia przy "wymianie sprzęgła"). Które mocniejsze ? Chyba stare, bo w autach sportowych sprzęgła działają 0-1 (działa albo nie działa), a nie tak że możesz je sobie "dozować".
Zadzwoń do Auto Księżyno to Ci powiedzą co wymieniają w sprzęgle w ramach gwarancji.
- Od: 13 paź 2007, 17:30
fazer72 napisał(a):Które mocniejsze ? Chyba stare, bo w autach sportowych sprzęgła działają 0-1 (działa albo nie działa), a nie tak że możesz je sobie "dozować".
fazerno tu bym nie byl taki pewien, np w evci gt350 dziala podobniez mieciutko jak w jakims 1.6, chociaz zdaje sobie sprawe, ze to jeszcze nie jest miarodajny przyklad
- Od: 23 lut 2008, 18:36
- Auto: Zonda R swap z CCX
Wszystko zależy od użytkownika – przy napędzie 4x4 sprzęgła są duuuużo bardziej obciążone, bo jedyny poślizg który realnie występuje to ten na sprzęgle (przy FWD to często ślizgną się niewyczuwalnie opony). W Subarkach to samo sprzęgło zależnie od użytkownika wytrzymuje od 10 000 do 120 000km – zależnie od umiejętności jeźdzca. Dodam, że duży przebieg nie jest jednoznaczny z emeryt-stajl – najczęściej to właśnie oni zabijają sprzęgło jazdą na półsprzęgle i podjeżdżaniem na krawężniki 
nie ma co gadac: strzelanie kosztuje 

- Od: 23 lut 2008, 18:36
- Auto: Zonda R swap z CCX
habzimierz napisał(a):nie ma co gadac: strzelanie kosztuje
Ale jaka radocha jak wszystkie kółka wgryzą się w asfalt
To jakies zaraźliwe. I moja mazdę chyba dopada choroba sprzęgła. Rzecz się stała na podjeździe pod góre, samochód średnio obciążony 3bieg, gaz w podlogę a on mi przy 4 tys obrotów wysprzegla (tak jakby się sprzęglo zaczynało ślizgać). Obroty skaczą do 4,5 – 5 po czym sprzęgło 'załapuje', obroty wracają do 4 tys i dalej już w miarę normalnie. I tak kilka razy. Na obrotomierzu widać dokładnie ten efekt. Mimo tych dolegliwości samochod bez problemu rozwijał ponad 220km/h.
Sądzicie że to sprzegło kończy żywot czy to coś z 4x4 ? Jak na złość nie mogę tego teraz powtórzyć. Przebieg niecałe 20K, nie jeżdżę na półsprzęgle, noga zawsze na podpórce.
Warto udać się do ASO z tą historyjką, czy czekać aż efekt będzie powtarzalny?
Sądzicie że to sprzegło kończy żywot czy to coś z 4x4 ? Jak na złość nie mogę tego teraz powtórzyć. Przebieg niecałe 20K, nie jeżdżę na półsprzęgle, noga zawsze na podpórce.
Warto udać się do ASO z tą historyjką, czy czekać aż efekt będzie powtarzalny?
- Od: 31 mar 2008, 20:08
- Auto: 6MPS
No BOV już na pokładzie i Kat wywalony.
Powiem że jest odczuwalna zmiana mocy.
Mój ojciec jest bardzo zdziwiony że wywalenie kata nadało takiego fajnego dźwięku wydechu i takiego przyrostu odczuwalnego.
Bov ładnie brzmi i wydaje sie że lepiej ciągnie przy wyższych obrotach ale nie wiadomo czy to przez kata czy BOVa.
Myślimy nad sprężynami autoexe.
Powiem że jest odczuwalna zmiana mocy.
Mój ojciec jest bardzo zdziwiony że wywalenie kata nadało takiego fajnego dźwięku wydechu i takiego przyrostu odczuwalnego.
Bov ładnie brzmi i wydaje sie że lepiej ciągnie przy wyższych obrotach ale nie wiadomo czy to przez kata czy BOVa.
Myślimy nad sprężynami autoexe.
Zoom-Zoom!