Montowal ktos w MX3 dystanse?? Bo bede montowal ale nie wiem jak grube kupic zeby mi potem glosniki o maskownice z drzwi nie dzwonily
Dobór dystansów...
1, 2
Witam!
Montowal ktos w MX3 dystanse?? Bo bede montowal ale nie wiem jak grube kupic zeby mi potem glosniki o maskownice z drzwi nie dzwonily
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D
Glosniki juz mam dawno to PB ES 6C, tylko ze sa na ori plastikach od PB
Chce poprostu je jeszcze troche usztywnic..Wiec pomyslalem o dystansie..I myslalem czy taki np z Alledrogo do Matiza by pasowal..A co dokladnie zrobiles z boczkami?? Bo mi sie nie marzy przerabiac
A jestem prawie pewien, ze jak wloze zalozmy 28 mm to beda mi membrany haczyc o maskownice w drzwiach :/ Ile mm moge dac maks przy tych PB zeby nie haczyly??
Ostatnio edytowano 15 maja 2008, 13:04 przez Ache, łącznie edytowano 1 raz
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D
mozna dokupic dystanse z mdfu do mx-3 zawsze je mozna stoczyc jak bedziesz chcial ciensze
ale bez przerabiania boczka jak jest dystans raczej sie nie obejdzie zreszta gdzies w moim temacie bylo odnosnie przerobienia boczka pod zabudowe.
[/b]
tak juz po przeobieniu wyglada to.

tak juz po przeobieniu wyglada to.

- Od: 18 lip 2007, 10:26
- Auto: Mazda 323 BG GT
Witam!!! zakupilem sobie glosniczki Helix Dark Blue 62.1 noi teraz planuje wygluszyc drzwi matami...do montazu potrzebny bedzie jeszcze dystans...a wiec moje pytanie jaki dystans zastosowac zauwazylem ze na allegro nie ma dedykowanych do mx-3 wiec chyba bedzie trzeba kupic uniwersalny... jednak jakiej grubosci
moze ktos montowal i sie orientuje 
- Od: 22 mar 2009, 21:08
- Auto: Mazda MX-3 2,5V6 94r
tez mam ten sam problem
ale powiem ci tak... ja osobiscie uważam ze jeżeli czegos nie moge kupić to sobie zrobie to sam;) w miare możliwości oczywiscie;) ale tak sie składa ze jutro mam zamiar zrobić sobie takie dystanse;) z MDF 1.8mm grubości, efekty bede mógł ci ujawnic tak mysle ze we wtorek no max w środe i ewentualnie moglbym zrobic pare i dla ciebie, jakoś bysmy sie dogadali 
- Od: 26 sie 2009, 23:22
- Auto: Mazda 323F 1.5 BA 1995r
no wiec tak...dystanse zostaly podobniez wystrugane i wyslane 2 tygodnie temu...fotki widzialem jednak dystansow do tej pory jak nie bylo tak nie ma...kolega na gg w ogule sie nie pokazuje...kasa zostala dawno wyslana...nie moge sie doprosic o numer nadania ani zadnych szczegulow... czy ma ktos moze nr tel do kolegi Soltmaniak
jezli tak prosil bym o podanie na pw...
Z tego co on mi pisał jak robił i mam to na fotkach to trzeba podrzezbic delikatnie tapicerkę żeby uniwersalny dystans pasował...
Ok, zaryzykuję i kupię te głośniki
. Ewentualnie nawiercę nowe otwory i powinno wejść. Martwię się tylko, że membrana będzie uderzać o maskownicę. To, że szyby nie będą się do końca otwierać jakoś przeboleje.
Pozdr.
Pozdr.
Sprzedam prawy amortyzator tylny McPherson Mazda 323F BG 89-94 (70zł) oraz silniczek wycieraczki tylnej (29zł). TEL: 667-940-970
- Od: 10 lut 2012, 23:32
- Auto: Mazda 323F BG 1.8 16V LPG 1991
Ja mam identyczne głosniki jak w twoim linku.
I tu się mylisz, musisz do nich zakupić uniwersalny dystans MDF o grubosci 8mm.
http://allegro.pl/dystans-165mm-mdf-8mm ... 91284.html
i wtedy szyba nie bedzie chaczyła o głosnik nawet z załozoną gumą ochronną.
Ja mam je zamontowane normalnie pod boczkami drzwi tylko w ten dystans wkręciłemm po 4 wkręty tak żeby wystawały troche dalej niż zawieszenie głosnika czyli około 1 cm – nie pamietam dokładnie i wtedy masz pewnosć że głosnik nie bedzie membraną tłukł się o boczek.
A te głosniki polecam pod samo radio będą bardzo dobre, tylko żeby to dobrze zagrało to trzeba jeszcze wygłuszyć drzwi.
Szyba się do końca odsuwać nie będzie, to jest pewne .
I tu się mylisz, musisz do nich zakupić uniwersalny dystans MDF o grubosci 8mm.

i wtedy szyba nie bedzie chaczyła o głosnik nawet z załozoną gumą ochronną.
Ja mam je zamontowane normalnie pod boczkami drzwi tylko w ten dystans wkręciłemm po 4 wkręty tak żeby wystawały troche dalej niż zawieszenie głosnika czyli około 1 cm – nie pamietam dokładnie i wtedy masz pewnosć że głosnik nie bedzie membraną tłukł się o boczek.
A te głosniki polecam pod samo radio będą bardzo dobre, tylko żeby to dobrze zagrało to trzeba jeszcze wygłuszyć drzwi.
- Od: 11 paź 2010, 21:16
- Auto: Mazda 323f bg 1.6 16v
Założyłeś dystans i udało ci się założyć bok? Rozbierałem te drzwi i nie widziałem tam wiele miejsca. Ja się obawiam, że bez dystansu już membrana będzie uwalać o bok.
Sprzedam prawy amortyzator tylny McPherson Mazda 323F BG 89-94 (70zł) oraz silniczek wycieraczki tylnej (29zł). TEL: 667-940-970
Źle mnie zrozumiałeś dystans jest pod głośnik po to żeby się zmieścił w otwór montażowy i żeby nie chaczył o szybę. A u mnie ja tak zrobiłem jak poprzednio pisałem i bok założyłem zapiął się na te spinki i się trzyma, w miejscu gdzie jest głośnik on lekko jest wypukły ale tego nawet specjalnie nie widać.
Nie wiem czy to zrobiłeś ale w tych boczkach gdzie test ta kratka na głosnik jest taki plastik to trzeba go wyciąć oczywiściei i jeszcze najlepiej zedrzeć taką jakby watoline czarną co jest na wew. stronie tej kratki maskującej głosnik.
Nie wiem czy to zrobiłeś ale w tych boczkach gdzie test ta kratka na głosnik jest taki plastik to trzeba go wyciąć oczywiściei i jeszcze najlepiej zedrzeć taką jakby watoline czarną co jest na wew. stronie tej kratki maskującej głosnik.
- Od: 11 paź 2010, 21:16
- Auto: Mazda 323f bg 1.6 16v
budzik125 napisał(a):Źle mnie zrozumiałeś dystans jest pod głośnik po to żeby się zmieścił w otwór montażowy i żeby nie chaczył o szybę. A u mnie ja tak zrobiłem jak poprzednio pisałem i bok założyłem zapiął się na te spinki i się trzyma, w miejscu gdzie jest głośnik on lekko jest wypukły ale tego nawet specjalnie nie widać.
Ok, dzięki za informacje, przydadzą się na pewno. Głośniki Helix zamówione, a radio powinno jutro już przyjść
1, 2