Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)
Mam problem z xcarlinkiem, otóż pewnego dnia radio przestało reagować na guzik CD, TAPE/MD też z resztą nie działa. Przełączanie między różnymi trybami guzikiem mode na kierownicy też nie wchodzi w tryb odtwarzania ze zmieniarki.
Co się mogło popsuć? Xcarlink czy coś w radiu?
Co się mogło popsuć? Xcarlink czy coś w radiu?
- Od: 17 wrz 2009, 15:53
- Auto: Mazda 6 '03 2.0d 136KM
odłącz na jakieś 5 min, przedmuchaj wtyki i podłącz zmieniarkę ponownie. U mnie czasem na lichym pendrive też się tak zawiesza, wtedy taki resecik pomaga. Na SD nigdy mi się to nie zdażyło. Nie ukrywam że irytujące, szczególnie jak się gdzieś jedzie dość szybko.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Sprawdziłem u siebie – na pewno czyta 11 folderów, więcej nie sprawdzałem.
Raz na 1,5 miesiąca się zawiesi – wybieram kolejny utwór, zaczyna lecieć i nagle cały system zablokowany – muzyczka gra, ale zmienianie utworów, folderów, przewijanie nie działa. Trzeba wyłączyć radio i włączyć jeszcze raz. Pena albo karty sd nie wyciągam bo wystarczy tylko on/off na radyju.
Raz na 1,5 miesiąca się zawiesi – wybieram kolejny utwór, zaczyna lecieć i nagle cały system zablokowany – muzyczka gra, ale zmienianie utworów, folderów, przewijanie nie działa. Trzeba wyłączyć radio i włączyć jeszcze raz. Pena albo karty sd nie wyciągam bo wystarczy tylko on/off na radyju.
Raczej na tym i na tym, chociaż jest to tak rzadko, że trudno stwierdzić z czego było odtwarzane. Jak jadę w trasy to mam jednego pendrive'a i jedną kartę sd i zmieniam je sobie dosyć regularnie.
U mnie zawiesza się czasami tylko na utworach The Glitch Mob. Zarówno na karcie jak i na pendraku. 

Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Ja zakupiłem Connects2. Z tego co czytałem jest to xCarLink z inną nazwą. U mnie wchodzi 12 folderów. Tak, sprawdzałem więcej. 
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Witam,
Jestem świeżym posiadaczem Mazdy 6 z 2003 i to jest mój pierwszy wpis na tym forum także proszę o wyrozumiałość...
Szukając jakiegoś sposobu na odtwarzanie plików muzycznych w mojej M6 za pomocą interfejsu USB lub kabla jack znalazlem na ebay Car MP3 Player USB AUX Mp3 Adapter For Mazda.
http://www.ebay.com/itm/Car-MP3-Player- ... 1032386120
Czy ktoś może już korzysta z tego rozwiązania i może coś więcej na ten temat napisać?
Jestem świeżym posiadaczem Mazdy 6 z 2003 i to jest mój pierwszy wpis na tym forum także proszę o wyrozumiałość...
Szukając jakiegoś sposobu na odtwarzanie plików muzycznych w mojej M6 za pomocą interfejsu USB lub kabla jack znalazlem na ebay Car MP3 Player USB AUX Mp3 Adapter For Mazda.
http://www.ebay.com/itm/Car-MP3-Player- ... 1032386120
Czy ktoś może już korzysta z tego rozwiązania i może coś więcej na ten temat napisać?
-
grigoris
grigoris, to chyba już drugi post i ten wątek ma odpowiedź na wszystkie Twoje pytania. Tego urządzonka chyba nikt nie stosował. W Polsce możesz bez problemu kupić xcarlink i to polecamy. Reszta do przestudiowania.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Wspierając Moderatora dodam ze jest wiele emulatorów mp3 do naszych autek... Poczytaj, poszukaj a na pewno w tym wątku znajdziesz odpowiednie urządzenie dla Siebie