Krótkie pytania dotyczace sprzętu audio.
Mostek zrobisz dając:
Kanał 1 – Plus (kabel na głośnik)
Kanał 2 – pusty
Kanał 3 – pusty
Kanał 4 – Minus (kabel na głośnik)
Rca – tutaj wchodzisz z sygnałem z radia na wzmacniacz. Natomiast jeśli w radiu masz jeden komplet (1 biały, 1 czerwony) wyjśc rca, wtedy możesz zastosowac przejściówki Y.
Kanał 1 – Plus (kabel na głośnik)
Kanał 2 – pusty
Kanał 3 – pusty
Kanał 4 – Minus (kabel na głośnik)
Rca – tutaj wchodzisz z sygnałem z radia na wzmacniacz. Natomiast jeśli w radiu masz jeden komplet (1 biały, 1 czerwony) wyjśc rca, wtedy możesz zastosowac przejściówki Y.
- Od: 24 lis 2013, 02:00
- Auto: MX-6 KL-DE
lucky, niestety mój wzmak jest mostkowany na 2 kanały nie na 1 więc taka opcja odpada. Poza tym zasila on 2 głośniki nie jeden. W radiu mam wyjście rear(czerwone +białe)+ subwoofer
Dopisano 2 sie 2015, 21:43:
manual:
http://www.alpine.co.uk/fileadmin/user_ ... 242_EN.pdf
Dopisano 2 sie 2015, 21:43:
manual:
http://www.alpine.co.uk/fileadmin/user_ ... 242_EN.pdf
U siebie mam tak, patrząc na Twoje zdjęcie:
– strona kierowcy – zestaw odseparowany na przód (prawa + lewa strona),
– strona pasażera – mostek na tylny subwoofer.
– strona kierowcy – zestaw odseparowany na przód (prawa + lewa strona),
– strona pasażera – mostek na tylny subwoofer.
A czemu je pchasz pod tapicerkę?? Umieść gdzieś pod platikami deski rozdzielczej / schowka, pod fotelami, w bagażniku... na przyczepce. Wyobraźnia nie powinna Cię ograniczać 
Ja swoje mam przykręcone do plastiku, który jest pod schowkiem. Dla mnie wygodnie, ponieważ tweetery mam OEM miejscu na podszybiu. W poprzednim aucie zwrotnice miałem pod tapicerką drzwi, żeby nie ciągnąć dodatkowych kabli przez słupek.
Zajrzyj pod schowek pasażera, u mnie jest tam zaślepka – dla mnie idealne miejsce. Zajrzyj też tutaj: http://caraudio.basser.pl/mazda/78-mazda-3.html – ciekawa opcja, w poprzednim aucie pod fotelem miałem właśnie wzmacniacz 
Tak,ale pomyśl że wsiada ci pasażer z tyłu z butami w śniegu, to już nie ciekawe. Ogólnie problem rozwiązałem przeciagajac drugi kabel, na szczęscie był zapas więc mogłem dorobić kabla na zwrotnice, teraz tylko musze go gdzieś dać w kabinie obok ECU
witam
Jestetm tutaj swieży wiec w razie "w" prosze o wyrozumiałość
3 dni temu dorwałem madzie z 2004r.
Mam nagłośnienie BOSE. Tylko dopiero teraz zauważyłem że grają głośniki przednie i subbasik w kole.
Natomiast z tyłu są osłonki na głosniczki, z oznaczeniem BOSE ale nie wydobywa sie z nich dźwięk.
Oczywiscie w ustawieniach jest chyba bass, treble... i jakis FADE. Odpalajac gałka w jedną strone, przód dostaje wiecej sopranów, natomaist w drugą stronę zostają same niskie tony. W instrukcji wyczytałem że ta opcja powinna dzielić głosnośc pomiedzy przednie i tylne głosniki. Niestety tylne nie odzywają sie.
Teraz kwestia i pytanie do Was – czy tam fabryka nie wkładała głośnikó, czy powinny być?
I jak sprawdzić czy tam są metodą najmniej inwazyjną – totalnie nie mam pojecia jak mozna sciagnać osłone. A z racji tego ze autko mam dopiero kupione boje sie czegokolwiek rozkłądac na cześci pierwsze.
Licze na pomoc z Waszej strony
pzodrawiam
Jestetm tutaj swieży wiec w razie "w" prosze o wyrozumiałość
3 dni temu dorwałem madzie z 2004r.
Mam nagłośnienie BOSE. Tylko dopiero teraz zauważyłem że grają głośniki przednie i subbasik w kole.
Natomiast z tyłu są osłonki na głosniczki, z oznaczeniem BOSE ale nie wydobywa sie z nich dźwięk.
Oczywiscie w ustawieniach jest chyba bass, treble... i jakis FADE. Odpalajac gałka w jedną strone, przód dostaje wiecej sopranów, natomaist w drugą stronę zostają same niskie tony. W instrukcji wyczytałem że ta opcja powinna dzielić głosnośc pomiedzy przednie i tylne głosniki. Niestety tylne nie odzywają sie.
Teraz kwestia i pytanie do Was – czy tam fabryka nie wkładała głośnikó, czy powinny być?
I jak sprawdzić czy tam są metodą najmniej inwazyjną – totalnie nie mam pojecia jak mozna sciagnać osłone. A z racji tego ze autko mam dopiero kupione boje sie czegokolwiek rozkłądac na cześci pierwsze.
Licze na pomoc z Waszej strony
pzodrawiam
Ostatnio edytowano 11 sie 2015, 12:40 przez portnej, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 11 sie 2015, 10:19
- Auto: Mazda 6 Kombi Diesel 2.0 2004
Czym w twoim rozumieniu jest "paczka" ?
Dla mnie to karton z jakąś zawartością, wysyłany pocztą albo kurierem.
Dla mnie to karton z jakąś zawartością, wysyłany pocztą albo kurierem.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
Głośniki w tylnych drzwiach powinny być. Przy ustawieniu regulacji F/R na 0 powinny grać, tym bardziej jak przestawi się na R-rear. Z tego co opisałeś to regulacja F/R działa poprawnie. Przenosi średnie i wysokie tony pomiędzy przodem a tyłem, bas pozostaje. Taki zabieg jest po to aby scena dźwiękowa się przesuwała ale poziom basu pozostawał taki sam.
Masz dwie możliwości: uszkodzony wzmacniacz, lub uszkodzone głośniki ewentualnie ich brak.
Obecność głośnika można sprawdzić poprzez wsadzenie przez otwór w maskownicy drucika i delikatne wsunięcie go w głąb do oporu. Jak jest opór to wystarczy tym drucikiem postukać i jak napotkaliśmy na membranę głośnika to będzie słychać charakterystyczne pukanie. Można porównać z przednimi głośnikami które na pewno są.
Tylko z wyczuciem aby nie przedziurawić membrany.
Masz dwie możliwości: uszkodzony wzmacniacz, lub uszkodzone głośniki ewentualnie ich brak.
Obecność głośnika można sprawdzić poprzez wsadzenie przez otwór w maskownicy drucika i delikatne wsunięcie go w głąb do oporu. Jak jest opór to wystarczy tym drucikiem postukać i jak napotkaliśmy na membranę głośnika to będzie słychać charakterystyczne pukanie. Można porównać z przednimi głośnikami które na pewno są.
Tylko z wyczuciem aby nie przedziurawić membrany.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123