potrzebna rada odnosnie nagłosnienia mazdy rx7 fd

Wszystko o modyfikacjach i budowie nagłośnień naszych aut.

Postprzez vero » 11 lip 2008, 22:39

Postanowiłem zabrać sie za nagłośnienia autka. Wymontowałem 2 stare głośniki z drzwi, 2 z tyłu – umieszczone zaraz za siedzeniami..planuje zamontowac w niej : na tył drzy drożne jbl gto 937 i na przód jakieś dwu drożne odseparowane z gwizdkami na zwrotnicach, plus centralny głosnik umieszczony na środku deski roździelczej...i teraz mam pytanie, jak uważacie czy to dobry pomysł? i czy ewentualnie możecie polecić jakiś sprawdzony zestaw na przód?(odseparowany) czy podłączyć to wszystko pod wzmacniacz? jezeli tak to na co patrzeć przy wyborze? radio jakie posiadam to Alpine 9887r..
Początkujący

Od: 30 cze 2007, 14:28
Auto: Efini Rx7 Fd3s Twin turbo, LHD ;)

Postprzez fixerq » 12 lip 2008, 00:38

centralny?a co Ty kino domowe chcesz zrobic czy jak:D? 3drozne na tyl? nie rob tego – zestaw odseparowany na przod + sub w bagazniku i to wsyztsko zasil wzmakiem.. bedziesz na pewno zadowolony:)
Obrazek
Forumowicz

Od: 22 cze 2008, 16:35
Auto: Była: 323f BA, m3 Top Sport...

Jest: BMW e90

Postprzez vero » 12 lip 2008, 06:47

myślałem ze dobrze jest wykorzystać ten centralny skoro juz jest, ale jeżeli nie to zostawie go w spokoju :)..a co do subwofoera, to za bardzo nie ma miejsca na niego w bagażniku;/ i zastanawiam sie czy nie zastąpić go dobrymi trzy drożnym..
Początkujący

Od: 30 cze 2007, 14:28
Auto: Efini Rx7 Fd3s Twin turbo, LHD ;)