Podlaczenie zasilania wzmacniacza w MX-3
Strona 1 z 1
Witam.
Mam problemik.
Nie mam pojecia gdzie podpiac zasilanie wzmacniacza. Podlaczalem pod najgrubsze przewody w kostce od stacyjki. Wszystko gra a wlacze swiatla wzmacniacz sie wylacza. Podpielem sie pod najgrubsze przewody w jednym z przekaznikow. Ta sama sytuacja. Wlaczam swiatla i znow nic nie gra.
Nie moge znalesc zadnego przeswitu zeby podpiac sie bezposrednio pod aku a tak bylo by najlepiej. Moze juz ktos podłączal wzmacniacz w MX-3 to da rade gdzie sie podpiac.
Mam problemik.
Nie mam pojecia gdzie podpiac zasilanie wzmacniacza. Podlaczalem pod najgrubsze przewody w kostce od stacyjki. Wszystko gra a wlacze swiatla wzmacniacz sie wylacza. Podpielem sie pod najgrubsze przewody w jednym z przekaznikow. Ta sama sytuacja. Wlaczam swiatla i znow nic nie gra.
Nie moge znalesc zadnego przeswitu zeby podpiac sie bezposrednio pod aku a tak bylo by najlepiej. Moze juz ktos podłączal wzmacniacz w MX-3 to da rade gdzie sie podpiac.
- Od: 2 lis 2007, 13:46
jest dziura montażowa zaślepiona uszczelką poza tym nie ten dział
-->CarAudio
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
U mnie jest cos takiego http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... sc&start=0
Nie pisales ze masz 6 mm^2 kabel powinienes dobrac pod wzmacniacz jak i bezpiecznik do niego.W dziale Car Audio na poczatku masz poradnik i tam jest wszystko wyjasnione.
Nie pisales ze masz 6 mm^2 kabel powinienes dobrac pod wzmacniacz jak i bezpiecznik do niego.W dziale Car Audio na poczatku masz poradnik i tam jest wszystko wyjasnione.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
fantasta napisał(a):W caraudio glusza.
Moze dlatego ze jak na bajkach anime, wszyscy pospdali z krzesel jak przeczytali ze podlaczyles sie pod stacyjke i dyndaja noga w powietrzu.....
6 mm2
Podlaczsz sie bezposrednio pod akumulator i wrzucasz bezpiecznik na kabel + jak najblizej aku, doszedlbys do tego gdybys nie bal sie wyszukiwarki forumowej.
Less roof, more fun

Tu masz wszystko o kablach http://www.topiech.user.icpnet.pl/ca.pdf a zrobisz jak chcesz nawet moze byc ze stacyjki.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
A co to za problem podpiac sie pod stacyjke. Jak nie 6 to napewno 4mm^2 idzie do stacyjki. Nie bylo by problemu z przebijaniem sie do komory silnika. I tak obwod z aku idzie. A wzmacniacza nie mam 1kW tylko maly dwu kanalowy blaupunkt.
a taki problem ze masz duze obciazenie na tym kablu i bezpiecznik ktory podczas jazdy moze ci zrobić zgon, np przy wyprzedzaniu....
Less roof, more fun

no cóż spotkałem się z podłączeniem piecyka pod gniazdo zapalniczki wiec stacyjka nie zwaliła mnie z krzesła
Niemal każde auto ma przelotkę przez ścianę grodziową(każda Mazda którą robiłem) a nawet do małego Blaupunkt'a daj zasilanie na 10mm2 i nie zapomnij o bezpieczniku przy aku
Niemal każde auto ma przelotkę przez ścianę grodziową(każda Mazda którą robiłem) a nawet do małego Blaupunkt'a daj zasilanie na 10mm2 i nie zapomnij o bezpieczniku przy aku
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
daj linka z tym piecem co to za model?
Śmiało możesz dać 10mm2 
jesli zaczynacie podlaczac sobie cokolwiek nie tam gdzie powinno to byc pamietajacie ze madzie maja dosc cienkie przewody w serii i latwo o przepalenie ich:) to pierwsza sugestia druga sugestia jesli chodzi o przeciaganie przewodow od akumulatora w mxie,jest tyle zaslepek w komorze silnika ze napewno znajdziesz miejsce tylko wez sobie kabel z zapasem zeby ci nie zabraklo ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

- Od: 18 lip 2007, 10:26
- Auto: Mazda 323 BG GT
Strona 1 z 1