Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)
Zainstalowałem u siebie xralinka i jest OK.
- Od: 6 lip 2008, 14:21
- Auto: Mazda 323F BJ 2,0 DITD 2001
Oj z demontażem nabiedziłem się straszliwie. Z jednej strony blokada była źle zapięta i wkładanie drutów nic nie pomogło. Ale po odczepieniu osłony pod kierownicą można wsadzić rękę i podgiąć zaczep i bez problemu radio wychodzi
- Od: 6 lip 2008, 14:21
- Auto: Mazda 323F BJ 2,0 DITD 2001
Wczoraj w końcu dotarły do mnie xcarlinki, są też oczywiście Modele Combo oznkowane jako Model VI. Mają porty USB/SD do tego AUX na zwykłego jacka, z drugiej strony odpinany kabel sygnałowy, odpinany kabel do iApple, oraz port BT. Trochę tego upakowali. Obudowy są różne, wersje dla Mazdy mają czarną obudowe i białe plastiki okalające, ale z tego co zauważyłem inne modele pojawiły się ze srebrną (perłową) obudową i białymi plastikami. Także podejrzewam, że wyczerpują zapasy czarnej obudowy i montują jak im podejdzie. Sprzęty będą dostępne 4 czerwca, jak tylko się nawrócę. 
Pozdor Myjk
Myjk napisał(a):Wczoraj w końcu dotarły do mnie xcarlinki, są też oczywiście Modele Combo oznkowane jako Model VI. Mają porty USB/SD do tego AUX na zwykłego jacka, z drugiej strony odpinany kabel sygnałowy, odpinany kabel do iApple, oraz port BT. Trochę tego upakowali. Obudowy są różne, wersje dla Mazdy mają czarną obudowe i białe plastiki okalające, ale z tego co zauważyłem inne modele pojawiły się ze srebrną (perłową) obudową i białymi plastikami. Także podejrzewam, że wyczerpują zapasy czarnej obudowy i montują jak im podejdzie. Sprzęty będą dostępne 4 czerwca, jak tylko się nawrócę.
Na piesze tylko : W K O N C U

Tak długo jeszcze nigdy nie realizowali mi zamówienia. Od opłacenia zeszło aż 6 tygodni, a najczęściej zamykali się w 2.
Zobaczymy co te kombosy potrafią. Testy standardowo bez przedpłaty, rozliczenie po zadowoleniu gustu.
Do Mazdy Typ A (i tylko typ A) są dwie sztuki.
Pozdor Myjk
stromba napisał(a):na allegro je bedziesz mial wystawione czy masz jakis sklep
pod każdym postem kolegi Myjk masz link
Witam,
przymierzam się do kupna xcarlink (z możliwością, w późniejszym czasie, dokupienia modułu bluetooth), jednak mam kilka pytań. Po pierwsze widzę, że jest do wyboru typ A, B, C, z opisu jak i obrazka są identyczne więc jakie są różnice i który model będzie odpowiedni do mojej Mazdy 6, 2003?
Ponadto mam samo radio, bez CD czy bez problemów podłącze w/w emulator? W razie chęci dokupienia CD (podejrzewam, że nie będę tego robił skoro tutaj będę miał już mp3 ale wolę dopytać) jedno i drugie działa? Z tego co widzę będę musiał zlutować L716, jest gdzieś jakiś poradnik jak dobrze rozebrać konsole? I chyba już ostatnie pytanie, chciałbym zamontować xcarlink w miejsce zaślepki na kasety, da się ją wyjąć żeby jakoś w miarę estetycznie zrobić otwór? Dzięki za pomoc.
przymierzam się do kupna xcarlink (z możliwością, w późniejszym czasie, dokupienia modułu bluetooth), jednak mam kilka pytań. Po pierwsze widzę, że jest do wyboru typ A, B, C, z opisu jak i obrazka są identyczne więc jakie są różnice i który model będzie odpowiedni do mojej Mazdy 6, 2003?

- Od: 19 maja 2012, 08:04
- Auto: Mazda 6 | 2.0 PB | GG | '04
Mam radio bez zmieniarki (na jedną płytę). Czy taka zmieniarka będzie pasowała? Czy w tym radiu jest to złącze 16 pin.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2423526736

makak napisał(a):Po pierwsze widzę, że jest do wyboru typ A, B, C, z opisu jak i obrazka są identyczne więc jakie są różnice i który model będzie odpowiedni do mojej Mazdy 6, 2003?
Typ A
makak napisał(a):Z tego co widzę będę musiał zlutować L716, jest gdzieś jakiś poradnik jak dobrze rozebrać konsole?
Jest i to gdzieś w tym wątku
makak napisał(a):I chyba już ostatnie pytanie, chciałbym zamontować xcarlink w miejsce zaślepki na kasety, da się ją wyjąć żeby jakoś w miarę estetycznie zrobić otwór? Dzięki za pomoc.
Nie ma żadnych problemów z wyjęciem tej zaślepki. Inna sprawa to estetyczne zrobienie otworów
- Od: 7 maja 2011, 22:36
- Auto: Mondeo Mk4 2007 1.8TDCi
siebek napisał(a):makak napisał(a):Po pierwsze widzę, że jest do wyboru typ A, B, C, z opisu jak i obrazka są identyczne więc jakie są różnice i który model będzie odpowiedni do mojej Mazdy 6, 2003?
Typ Amakak napisał(a):Z tego co widzę będę musiał zlutować L716, jest gdzieś jakiś poradnik jak dobrze rozebrać konsole?
Jest i to gdzieś w tym wątkumakak napisał(a):I chyba już ostatnie pytanie, chciałbym zamontować xcarlink w miejsce zaślepki na kasety, da się ją wyjąć żeby jakoś w miarę estetycznie zrobić otwór? Dzięki za pomoc.
Nie ma żadnych problemów z wyjęciem tej zaślepki. Inna sprawa to estetyczne zrobienie otworów
Okej, jeszcze tylko kwestia nie posiadania w tej chwili CD, nie będzie problemów z podłączeniem jak i obsługą z kierownicy tylko xcarlinka? (włączać będzie się przez wciśniecie CD, tak?)
Ps. swoją drogą jaka jest różnica między tymi typami A,B,C?
makak napisał(a):siebek napisał(a):makak napisał(a):Po pierwsze widzę, że jest do wyboru typ A, B, C, z opisu jak i obrazka są identyczne więc jakie są różnice i który model będzie odpowiedni do mojej Mazdy 6, 2003?
Typ Amakak napisał(a):Z tego co widzę będę musiał zlutować L716, jest gdzieś jakiś poradnik jak dobrze rozebrać konsole?
Jest i to gdzieś w tym wątkumakak napisał(a):I chyba już ostatnie pytanie, chciałbym zamontować xcarlink w miejsce zaślepki na kasety, da się ją wyjąć żeby jakoś w miarę estetycznie zrobić otwór? Dzięki za pomoc.
Okej, jeszcze tylko kwestia nie posiadania w tej chwili CD, nie będzie problemów z podłączeniem jak i obsługą z kierownicy tylko xcarlinka? (włączać będzie się przez wciśniecie CD, tak?)
Ps. swoją drogą jaka jest różnica między tymi typami A,B,C?
Wiem, że jeśli ktoś wiedziałby coś na ten temat pewnie dałby znać jednak może akurat nie miał okazji zajrzeć dlatego podbiję
makak napisał(a):nie będzie problemów z podłączeniem jak i obsługą z kierownicy tylko xcarlinka? (włączać będzie się przez wciśniecie CD, tak?)
Tak. Po zlutowaniu L716 nie będzie problemu.
makak napisał(a):Ps. swoją drogą jaka jest różnica między tymi typami A,B,C?
Są różne typy w zależności od przedziału "wiekowego"
Typ A 2001-2008
Typ B – 2001
Typ C 2008-
W zasadzie typ B powinien być typem A, ale jakoś się tak odwrotnie utrwaliło...
Pozdor Myjk
Ktoś się spotkał z czymś takim?
http://www.gromaudio.com/store/usb_adap ... rface.html
Co mi się podoba to możliwość podłączenia telefonu z Androidem przez USB i przełączanie piosenek z kierownicy lub radia. Nawet moduł bluetooth pozwala na przełączanie piosenek z kierownicy dzięki obsłudze AVRCP.
Cena samego urządzenia nie jest jakaś straszna, tyle że przesyłka trochę droga :/
Korzystam z xcarlinka ale cała muzykę trzymam w pamięci telefonu i fajnie by było mieć możliwość sterowania jego zawartością z kierownicy
http://www.gromaudio.com/store/usb_adap ... rface.html
Co mi się podoba to możliwość podłączenia telefonu z Androidem przez USB i przełączanie piosenek z kierownicy lub radia. Nawet moduł bluetooth pozwala na przełączanie piosenek z kierownicy dzięki obsłudze AVRCP.
Cena samego urządzenia nie jest jakaś straszna, tyle że przesyłka trochę droga :/
Korzystam z xcarlinka ale cała muzykę trzymam w pamięci telefonu i fajnie by było mieć możliwość sterowania jego zawartością z kierownicy
- Od: 7 maja 2011, 22:36
- Auto: Mondeo Mk4 2007 1.8TDCi
Witam,
Przepraszam że tak odrazu welę ale może tak bedzie najskuteczniej,
Chodzi mi tylko o potwierdzenie informacji. Mazda 6 2005r. Radio Bose z wbudowaną zmieniarką na 6 płyt. Pytanie: Czy jak wlutuje zworkę i jak nagram sobie na płytę CD 99 utworów w formacie MP3, wrzucę w zmieniarkę to zagra mi to??? Nie chce kupowac Xcl wystarczy mi płyta z taką ilością MP3
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Przepraszam że tak odrazu welę ale może tak bedzie najskuteczniej,
Chodzi mi tylko o potwierdzenie informacji. Mazda 6 2005r. Radio Bose z wbudowaną zmieniarką na 6 płyt. Pytanie: Czy jak wlutuje zworkę i jak nagram sobie na płytę CD 99 utworów w formacie MP3, wrzucę w zmieniarkę to zagra mi to??? Nie chce kupowac Xcl wystarczy mi płyta z taką ilością MP3
Z góry dziękuje za odpowiedź.
-
pawel.pwo