Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)
jezeli chodzi o dostanie sie do tej zworki to nie ma tragedii samowyciagniecie radja z auta zajelo mi do 10 min. pozniej nie muszisz wszystkiego rokrecac na szeci pierwsze,
4 srubki i masz cale radjo w reku , pozniej hmmm i teraz nie pamietam ile ,okolo 8 srubek i masz plytke drukowana i zworke przed soba , lutowanie i zlozenie wszystkiego
cala operacja hmmmm do 30 min
4 srubki i masz cale radjo w reku , pozniej hmmm i teraz nie pamietam ile ,okolo 8 srubek i masz plytke drukowana i zworke przed soba , lutowanie i zlozenie wszystkiego
krystiano napisał(a):jezeli chodzi o dostanie sie do tej zworki to nie ma tragedii samowyciagniecie radja z auta zajelo mi do 10 min. pozniej nie muszisz wszystkiego rokrecac na szeci pierwsze,
tutaj jak mam to w swojej Madzi:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=331&t=113745&p=1958490#p1958490
Pamek napisał(a):Juz powoli sie gubieJeżeli odepne zmieniarke to nie bede musial lutowac zworki tak? Jezeli nie odpne to bede musial lutowac czy tak ? Tez mam zamiar kupic music box pektek oplaca sie ?
Witam, jestem zadowolony z music box, działa dobrze choć czasem na sek. się zawiesza przy szybkim przeskakiwaniu po nutkach, ale to nic w porównaniu z nieodczytującą płytki zmieniarką (w zimę wypluła wszystkie płyty i już nie chciała odczytać innych)

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Mam wrażenie, że gra trochę głośniej jak z radia i CD/6 stąd minusem obecnego słuchania nutek

Tak na poważnie to ładnie słucha się każdej muzy w sys. BOSE, relaksujący masaż pleców (świetnie grane niskie tony) jak i delikatne podmuchy na nogi (z bocznych głośników), potęgują pozytywne odczucia jakie generuje właściwe spasowanie raptem kilku elementów nagłośnienia.

Jednak przed zakupem skonsultuj się z lekarzem bądź sprzedawcą, gdyż niewłaściwe użytkowanie systemu może powodować zaburzenia orientacji przestrzennego lub też prowadzić do nieuleczalnego zadowolenia wyrysowanego na twarzy
Pozdro wszystkim!
...Każdy powód jest dobry by pojechać jeszcze dalej...ilu ludzi tyle zdań, lecz Mazda 6 jest tylko jedna!!... ;]
- Od: 4 sie 2010, 09:39
- Auto: Mazda 6 KOMBI SPORT 2.0 CiTD Exclusive, 136 PS, 2003r.
Po kilku miesiącach używania xCL z BT mogę wreszcie coś napisać. Generalnie uważam zakup za trafiony. Po wrzuceniu 10 folderów z utworami, w tym ulubionych płyt i składanek, można tego praktycznie słuchać na okrągło przy kolejności losowej i nieprędko się znudzi. Jak usłyszy się coś fajnego w radiu, to można dorzucić na kartę, tworząc własną niepowtarzalną składankę. Super sprawa.
Co do BT, to generalnie jest ok. Mikrofon umieściłem na panelu z oświetleniem sufitowym. Oczywiście trzeba się przyzwyczaić, bo początkowo, jak zadzwoni telefon w trasie albo na mieście, to jest niezły stres, którym przyciskiem radia odebrać, czy dobrze słychać itp. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że sytuacja trochę przypomina rozmowę w słuchawkach audio – samochód hałasuje, otoczenie hałasuje, ktoś coś mówi przez głośniki, odruchowo podgłaszam, żeby lepiej słyszeć, a potem drę się tak samo głośno, żeby i mnie usłyszano. Niepotrzebnie. No i rzecz jasna, trzeba uważać z kim i przy kim rozmawiamy. Żeby nie było wpadek
Poza tym mam ciągle mieszane uczucia odnośnie rozmów przez telefon w czasie jazdy. Mam wrażenie, że czasami tak mnie to pochłania, że jak już skończę gadać, to nagle ze zdziwieniem odkrywam, dokąd zajechałem – no po prostu przerwa w życiorysie...
To chyba nie najlepiej świadczy o podzielności mojej uwagi...
Co do BT, to generalnie jest ok. Mikrofon umieściłem na panelu z oświetleniem sufitowym. Oczywiście trzeba się przyzwyczaić, bo początkowo, jak zadzwoni telefon w trasie albo na mieście, to jest niezły stres, którym przyciskiem radia odebrać, czy dobrze słychać itp. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że sytuacja trochę przypomina rozmowę w słuchawkach audio – samochód hałasuje, otoczenie hałasuje, ktoś coś mówi przez głośniki, odruchowo podgłaszam, żeby lepiej słyszeć, a potem drę się tak samo głośno, żeby i mnie usłyszano. Niepotrzebnie. No i rzecz jasna, trzeba uważać z kim i przy kim rozmawiamy. Żeby nie było wpadek
Poza tym mam ciągle mieszane uczucia odnośnie rozmów przez telefon w czasie jazdy. Mam wrażenie, że czasami tak mnie to pochłania, że jak już skończę gadać, to nagle ze zdziwieniem odkrywam, dokąd zajechałem – no po prostu przerwa w życiorysie...
- Od: 9 wrz 2009, 06:55
- Auto: 6 GY MZR-CD A+ '07
gstroy01 napisał(a):Jak usłyszy się coś fajnego w radiu, to można dorzucić na kartę, tworząc własną niepowtarzalną składankę.
Mozesz wyjasnić? Chcesz powiedzieć ze można zgrywać radio na xcl? BO tak to zrozumiałem.
gstroy01 napisał(a):...Po wrzuceniu 10 folderów z utworami, w tym ulubionych płyt i składanek, można tego praktycznie słuchać na okrągło przy kolejności losowej i nieprędko się znudzi...
...Witam, gstroy01 chcesz powiedzieć, że normalnie możesz przełączyć na każdy z 10 folderów dowolnie przyciskami do przerzucania płyt? U siebie zauważyłem, że owszem da się słuchać więcej niż 6 folderów, ale tylko do 6. można normalnie przełączać tymi przyciskami,, natomiast na 7 i kolejne tylko i wyłącznie po klikaniu z nutki na nutkę. Wygląda na to, że mój Music Box tak dobrze udaje zmieniarkę ze nabrał oryg. radyjko
...A byłbym zapomniał obiecałem pochwalić się jak wygląda zamontowane to ustrojstwo w mojej Madzi, ale wpierw muszę rozeznać się jak tu wrzucić fotki jakieś

Pozdro wszystkim...
...Każdy powód jest dobry by pojechać jeszcze dalej...ilu ludzi tyle zdań, lecz Mazda 6 jest tylko jedna!!... ;]
pektek napisał(a):..Witam, gstroy01 chcesz powiedzieć, że normalnie możesz przełączyć na każdy z 10 folderów dowolnie przyciskami do przerzucania płyt?
W Xcarlinku idzie przełączać od 0 do 9 normalnie przyciskiem.
Witam.
Lutowałem dzisiaj sobie na płycie, wszystko wydaje się być oki i wsyćko gra piknie
POLECAM bo naprawdę warto
Lutowałem dzisiaj sobie na płycie, wszystko wydaje się być oki i wsyćko gra piknie
POLECAM bo naprawdę warto
Ostatnio edytowano 20 maja 2011, 01:09 przez bartoss87, łącznie edytowano 1 raz
-
bartoss87
bartoss87 napisał(a):Witam.
Lutowałem dzisiaj sobie na płycie, wszystko wydaje się być oki, ale po podłączeniu MusicBoxa nic się nie dzieje, nawet dioda nie świeci po włożeniu pendriva (nie powinna przypadkiem świecić się nawet bez zrobienia zworki?)... Więc ogólnie jestem zawiedziony, a już mi ochota na ponowne wyjmowanie radia dzisiaj minęła...
Witam, też tak miałem i okazało się ze "zworka" nie do końca przewodziła, wyglądało na zlutowane. ale dopiero kolejna, porządna poprawka dała efekty, a dodatkowo wyjąłem oryg. zmieniarkę (chciałem ją do naprawy dać, ale już nie włożyłem jej z powrotem). Samo zrobienie "zworki" ma na celu "uruchomienie" wtyczki, pod którą się podłącza "symulator zmieniarki", jeżeli ona nie przewodzi to w zasadzie niema prawa działać takie urządzenie. Na pocieszenie powiem, że ja wyjmowałem konsole z 8 razy zanim wszystko zadziałało
Postaram się jutro cyknąć fotkę obecnego wyglądu konsoli, oczywiście żeby się pochwalić swoją robotą

...Witam, zgodnie z obietnicą poniżej fotki konsoli w ostatecznej wersji. Jeżeli na pierwszy rzut oka nie da się zauważyć jakichkolwiek zmian to będę zadowolony
http://zapodaj.net/b489e19202ec.jpg.html http://zapodaj.net/240544634cb2.jpg.html
Pozdro wszystkim...
Pozdro wszystkim...
pektek wyszło jak z fabryki. Idealnie byłoby z jeszcze jednym usb zamontowanym gdzieś w schowku. Nie lubię jak coś wystaje z konsoli, bo przeszkadza w manipulowaniu gałami. Z drugiej strony są do kupienia dość małe peny i taki byłby ok.
pektek napisał(a):...Witam, zgodnie z obietnicą poniżej fotki konsoli w ostatecznej wersji. Jeżeli na pierwszy rzut oka nie da się zauważyć jakichkolwiek zmian to będę zadowolonyhttp://zapodaj.net/b489e19202ec.jpg.html http://zapodaj.net/240544634cb2.jpg.html
Idealnie by było, gdyby klapkę od kasety zrobić na zawiasach
- Od: 24 mar 2008, 21:54
- Auto: Mazda 6 GG 2004 MZR-CD 136km
Mazda 6 GH 2011 2.2 Kirei 163km