Dyno-Day – Łódź

Postprzez Docent D » 9 mar 2009, 21:56

:)

Abraham napisał(a):konwersacja może mieć miejsce tylko między ludźmi z podstawami kultury a samą konwersację nie kończy się w sposób chamski ucinając ją w pewnym momencie

a więc dlaczego na moje pytanie z jakiej racji mamy Ci zafundowac hamownie do razu ją uciałes mówiąc "jak chcecie.."?, to z PCK było tylko odpowiedzią na to na tym samym poziomie :D

Po drugie... ja sie z Tobą nie spoufalam, bo do tego to trzeba się choć trochę znać, a nie oceniać ludzi po wypowiedzi z jednego postu – a sam mnie oceniłeś mówiąc, że brak mi kultury :)
Wcale Cie nie wyganiam, zastanawiam się dlaczego przez ten czas nie pojawiłeś się na spocie i pokazałeś MPS? :)

Po trzecie...
Motwy z ikonkami już pomine bo mogą być wieloznaczne i z kontekstu zdania czasami ciężko jest wniskowac co autor ma na mysli... ja osobiście podebrałem to jako drwine. Ciekaw jestem jak Ty byś to odebrał gdybysmy zamienieli się rolami :D ale pomińmy już to, szkoda klawiatury.

po czwarte... apropo konwersacji. Sam tu na nas naskoczyłeś w swoim pierwszym poście, a teraz piszesz, że chcesz prowadzić konwersacje na poziomie i z kulturą? :P

Wiele razy sam sobie zaprzeczas.... ale jak napisałeś wyżej, szkoda śmiecić temat ( i tak pewnie zostanie to usunięte) i z tym się z Tobą zgadzam :)

Ta rozmowa wcale nie musiała mieć miejsca, wystarczyło tylko inaczej sformułować swój pierwszy post.
A dlaczego inaczej? Patrz wyżej pkt 4 :)

Co do spraw technicznych nie wypowiadam się, może faktycznie znasz sie lepiej, nie oceniam bo szczerze to pierwszy raz Cie widze na forum :)
Po prostu uderzył mnie Twój ton wypowiedzi, który z góry zakłada, że nic nie wiemy i trzeba od razu mieszać z błotem :)

Z wyrazami szacunku
Pozdrawiam i dzięki za rozmowe.
:)
Forumowicz

Od: 28 paź 2007, 16:48

Postprzez rufens » 9 mar 2009, 23:47

Abraham napisał(a):Dalej zupełnie nie wyobrażam sobie jak podczas robienia pomiaru można wsiąść i wysiąść by potem wykres to pokazał? Mam rozumieć że kładzie się cegłę na gaz i wychodzi z auta podczas pomiaru czy jak??

Specjalnie znalazłem fragment, cytat pochodzi z forum miłośnikow marki rover roverki.pl

Kiedy jednostka sterująca silnika odetnie dopływ paliwa, odpuszcza się pedał gazu i cierpliwie czeka aż układ samochód-rolki wyhamuje. W tym czasie, jak i w czasie samego rozpędzania należy zachować spokój (nabożne wyczekiwanie) dla jakości samego pomiaru. Nie wiedząc o tym kiedyś beztrosko wsiadłem do auta i zamknąłem drzwi, żeby sprawdzić co też tam się może dziać...jakież było moje zdziwienie kiedy na wykresie pokazała się wyrwa przypominająca lej...

i jeszcze jeden

W zasadzie wystarczy spowodować małe przeciążenie na któreś koło, poruszyć czy nawet kichnąć i pomiar do poprawki! To po prostu czułe urządzenie pomiarowe, które trzeba bardzo delikatnie traktować.

Ja się nie znam na hamowniach znalazlem to w sieci.
A na samochodach wcale się nie znam.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=63761
Forumowicz

Od: 16 lip 2008, 20:07
Auto: 323F (BA) '98

Postprzez Ania_TM » 10 mar 2009, 16:53

zdjecia z hamowni :)

http://widzewianka.fotosik.pl/albumy/550422.html

ale ekipa...

Obrazek

Milego ogladania :)
Pozdrawiam! :)
Ania_TM

Postprzez Adaś » 15 mar 2009, 13:08

strOOs jaka cena za hamowanie 1 auta ?
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Docent D » 15 mar 2009, 13:14

50zł ustalone na DynoDay.
A tak to 100 zł za jeden pomiar.
Forumowicz

Od: 28 paź 2007, 16:48

Postprzez andree » 18 mar 2009, 21:18

a oto mój wykres z hamowni, bez opisu , bo nie mam o tym pojęcia..:) .., Mikołaj jeżeli tu nie może byc, to go wstaw na pierwszą stronę.., co o tym sądzicie ??, bo z tego co czytałem to jest tu pare osób, co się na tym zna ;) , czekam na opinie.

Mazda 626 GE, fabrycznie 90 KM.
Obrazek
Moja (była) Obrazek >>> K l i c k
Pozdrawiam. Obrazekndrzej.
Czasem trzeba długo iść, aby dojść do siebie...Obrazek

Kupię stary motocykl; JAWA, CZ, SHL, WSK 175 !!
Forumowicz

Od: 26 mar 2008, 16:09
Auto: Suzuki Ignis 4x4 ;)
CZ 350, CZ 175 Sport