WARSZAWA – Usmiech Mazdy dla dzieciaków 2011

Postprzez Szalotka » 17 maja 2011, 11:56

Przydaloby sie zeby zostawic im znaczek badz jakis kawalek materialu z logiem Mazdy. Zapamietaja wtedy na zawsze tą marke i kto wie czy w przyszlosci nie bedą jezdzic wlasnie autami pod tym logiem ;)
Chociazby z pamieci ku temu co sie dla nich zrobiło :) Dzieci są pamietliwe bardziej niz nam sie wydaje.

Obrazek
Szalotka

Postprzez CezaR83 » 17 maja 2011, 12:08

gromaciek napisał(a):Przydaloby sie zeby zostawic im znaczek badz jakis kawalek materialu z logiem Mazdy. Zapamietaja wtedy na zawsze tą marke i kto wie czy w przyszlosci nie bedą jezdzic wlasnie autami pod tym logiem ;)
Chociazby z pamieci ku temu co sie dla nich zrobiło :) Dzieci są pamietliwe bardziej niz nam sie wydaje.

Obrazek

Dla tego w tym zakresie wypadało by zainteresować MMP <oczy>
Jak bedzie juz fanpage to trzeba dać im znać. Zobaczymy jak sie dyrekcja MMP ustosunkuje. :P
Zawsze kiedy piszesz głupie posty, Bóg zabija Kotka!
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 17:47
Auto: Była: M3 BK A+ 1.6 MZCD
Jest: BP eSkyX AT FWD Takumi

Postprzez arjot » 17 maja 2011, 12:42

Rozmawiałem przed chwilą z włascicielem sklepu papierniczo/plastycznego. Jest bardzo dobrze ustosunkowany, zadał mi jednak pytanie czy mamy pomysł w jaki sposób mógłby on przekazać te rzeczy (zdjąć je ze stanu magazynowego) aby żadna kontrola się do niego nie przyczepiła a księgowa wiedziała co wpisać. Jeden pomysł jest taki, że może nam sprzedać rzeczy bez swojej marży, jednak fajnie byłoby pomyśleć czy da się zrobić to tak, aby nie trzeba było przeznaczać na to pieniędzy, które uzbieramy. Ja się na tym kompletnie nie znam. Mamy czas do poniedziałku na zastanowienie się, po poniedziałku ten człowiek chciałby się spotkać i porozmawiać i dogadać. W związku z tym, że mnie nie będzie, fajnie by było aby ktoś tą sprawę pociągnął. Wszelkie dane rzecz jasna przekażę. W moim odczuciu powinien to być Amroz (sorry, że to na Ciebie zwalam, ale najlepiej znasz temat i możesz też od razu pogadać o dopieszczeniu sponsora przez wrzucenie gdzieś jego loga..) Dobrzy by było gdyby wspomógł też ktoś znający się na kruczkach księgowych....
Forumowicz

Od: 27 lut 2010, 16:33
Auto: Jest :MX-5 NBfl Memories III '05
Była: 3 BK Z6 sedan

Postprzez AmRoZ » 17 maja 2011, 13:03

To może od razu mógłby to przekazać dla domu dziecka tak jak by, i wtedy nie musielibyśmy w tym maczać palców a on to sobie od sprawy księgowej sam załatwi dodatkowo jeszcze lepiej na tym wyjdzie jak ofiaruje coś na rzecz domu dziecka, tak mi się wydaje, naturalnie przekazanie tych rzeczy można zorganizować niby że przez nas w tą niedzielę o której mowa cały czas, ale żeby mu wszystko się zgadzało w papierach to bezpośrednio dogada się z domem dziecka i z nimi załatwi te sprawy.

Co o tym myślisz ? my od sprawy księgowej ani żadnej niestety oficjalnej nie jesteśmy wstanie mu pomóc bo nie jesteśmy organizacją działamy prywatnie.

p.s dzięki dominator7 za wpłatę dzięki Tobie nasze konto wynosi na chwile obecną 808,66 PLN, mam nadzieję że reszta osób z Mazowieckiego również dołączy. Cały czas czekamy na Was.
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'

Postprzez arjot » 17 maja 2011, 13:27

Można tak spróbować. mcmorik, mógłbyś się dowiedzieć jak to wygląda od kuchni? I czy takie sposoby przekazywania są praktykowane?
Forumowicz

Postprzez AmRoZ » 17 maja 2011, 13:29

Z tego co ja się zdążyłem dowiedzieć to są takie rzeczy praktykowane ale w razie czego może dajmy namiar na mcmorik'a w tej sprawie i dla właściciela sklepu i niech to dogadają, on jest na miejscu i siedzi w tym fachu więc pewnie będzie bardziej poinformowany, a mi pozostaw tylko kwestie przesłania loga, nazwy firmy ewentualnie strony jak mają. A później jak trzeba będzie odebrać ten sprzęt to już z MC załatwię wszystko naturalnie.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez arjot » 17 maja 2011, 13:47

Ok, w takim układzie przesyłam Wam na PW numer do tego człowieka. Do poniedziałku go nie ma, od popołudnia w poniedziałek można go wydzwaniać. Wspominałem w rozmowie z nim o mcmoriku. Dom Dziecka przy Jaktorowskiej jest temu Panu znany. Generalnie w rozmowie z nim mowiłem o przekazaniu rzeczy typu kredki, farby, wycinanki, koraliki (cały stuff plastyczny, z którego skorzystają dzieci). Na pytanie jakie ilości odpowiedziałem, że weźmiemy każde ilości jakie dostaniemy. Być może informacje mcmorika o wieku dzieci i o tym co jest używane pomogą w ustaleniu rodzaju i ilości asortymentu. Połączenie przekazania razem z naszą akcją byłoby wskazane, temu Panu dalibyśmy większą reklamę a i dostarczenie rzeczy z uwagi na zmotoryzowany klub byłoby łatwiejsze :)
Forumowicz

Postprzez xlord » 17 maja 2011, 13:52

Niby z jednej strony jest to proste, bo firma może sporządzić po prostu protokół zniszczenia towaru i wtedy jest on zdjęty ze stanu magazynowego i idzie w koszty, ale z drugiej strony Dom Dziecka musi mieć papier na towar przekazywany im w darowiźnie i to nie może być towar poddany wcześniej kasacji.
Problemem jest to, że tak i tak urząd skarbowy może się przyczepić i trzeba jeszcze zapłacić podatek od darowizny. Itd. itd. To nie jest takie proste.
Najprostsze i najbezpieczniejsze rozwiązanie jest takie, że darczyńca przekazuje kwotę do naszego funduszu zakupowego i my za tą kwotę nabywamy towar dla dzieciaków. Z tym, że i tak jeszcze konieczne jest zapłacenie podatku od darowizny. No chyba, że nie przekraczamy minimum, ale nie wiem jakie ono jest w tym przypadku.
Obrazek zoom-zoom i brum-brum do celu
Forumowicz

Od: 23 wrz 2008, 15:41
Auto: Chevrolet Rezzo 1.6 16V SX Comfort

Postprzez AmRoZ » 17 maja 2011, 13:56

Sprawa nie jest taka skomplikowana jak by się mogło wydawać Kamil to wszystko ładnie opisze dzisiaj jak tylko wejdzie na kompa, rozmawiał teraz z dyrektorką, której właśnie jedna firma przed chwilką sporządziła taką akcję i przekazała jakieś środki, ale to już Kamil wszystko Wam wyjaśni.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Trolix » 17 maja 2011, 19:09

AmRoZ kino 5d jest w planach na niedziele? Pytają mnie o konkrety, datę i godzinę.
https://t.me/pump_upp
Forumowicz

Od: 27 cze 2008, 11:40

Postprzez AmRoZ » 17 maja 2011, 19:11

Nie Nie Kino 5D zostawimy może na inny termin w takim razie, żeby nie wszystko na raz im dać, a po drugie nie zmieścimy się czasowo z tym w niedzielę. Jeżeli są w stanie zagwarantować nam kiedy tylko zechcemy takie wyjście to albo pod koniec czerwca albo na lipiec to już przenieśmy, tak żeby zachować ciągłość naszego projektu, że pomagamy nie tylko w dzień dziecka, ale systematycznie.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Trolix » 17 maja 2011, 19:18

ok. termin wczesniej trzebaby zaklepac bo maja tam troche ciasno. a jakies logo moga podrzucic?
https://t.me/pump_upp
Forumowicz

Od: 27 cze 2008, 11:40

Postprzez AmRoZ » 17 maja 2011, 19:21

Jasne na każdą taką akcję będziemy, robić powiedzmy plakacik żeby wszystkich poinformować, więc jak wyślą logo umieścimy je na plakacie i wszyscy się o tym dowiedzą że organizujemy takie wyjście, terminem zajmiemy się po pierwszej akcji jak się wszystko ładnie uda ok ... bo od tego będzie zależało czy będziemy kontynuować nasz projekt dalej czy nie, pamiętam o tym i mam to cały czas na uwadze.

tak więc niech wyślą do siebie kontakt + logo adres strony i będziemy się z nimi kontaktować jak będziemy gotowi.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez siwuski » 17 maja 2011, 20:37

3mamy ;P
viewtopic.php?f=137&t=97747
Forumowicz

Od: 15 maja 2010, 22:20
Auto: MX3 – 1.8 V6 EC –"Czarna Perła"

Postprzez AmRoZ » 17 maja 2011, 22:41

Obrazek
Oraz zapraszam do nowo postałem strony na fejsie http://www.facebook.com/pages/U%C5%9Bmi ... 6060458963 póki co taki adres jak się uzbiera 25 fanów będzie krótsza, dodatkowo informuję iż grupa mazowiecka jak do tej pory uzbierała na ten wspaniały cel już

---- wpłaty grupy mazowieckiej ( Saldo po operacji 808,66 PLN – tyle już mamy )

Mam nadzieję że będzie więcej .... ;)
Obrazek
Forumowicz

Postprzez CezaR83 » 17 maja 2011, 22:47

no właśnie miałem pytać dlaczego nie działa ten adres z plakatu facebook.com/usmiechmazdy

To co Kto poinformuje delikatnie MMP ?? :>
Zawsze kiedy piszesz głupie posty, Bóg zabija Kotka!
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 17:47
Auto: Była: M3 BK A+ 1.6 MZCD
Jest: BP eSkyX AT FWD Takumi

Postprzez arjot » 18 maja 2011, 00:12

Sorry Andrzej, ja takie rzeczy od razu zauważam.. W opisie akcji na fcb – jednorazowa pisze się razem :)
Pochwal grafików, bardzo fajnie wygląda. Profeska :)
Forumowicz

Postprzez AmRoZ » 18 maja 2011, 00:17

Poprawione dzięki, jestem już na tyle zmęczony dzisiaj że już nie wyłapuję błędów jeśli jakieś zauważycie piszcie od razu.

Cóż jest to moja pierwsza strona na fejsie uczę się mam nadzieję że zbudujemy to jak najlepiej i jak najładniej na ile będziemy mogli i potrafili.

3mać kciuki ! oby teraz klub MS nas ładnie wsparł ....
Obrazek
Forumowicz

Postprzez xlord » 18 maja 2011, 08:24

Czy ten sprzęt RTV AGD to również telewizor? Mogę podarować. Nic wielkiego, zwykły 20', ale gra ładnie i jest niewiele używany.
Obrazek zoom-zoom i brum-brum do celu
Forumowicz

Od: 23 wrz 2008, 15:41
Auto: Chevrolet Rezzo 1.6 16V SX Comfort

Postprzez AmRoZ » 18 maja 2011, 09:06

Jeżeli masz taką ochotę i możesz podarować myślę że nie było by problemu, najwyżej zadzwonimy do Kamila później by dowiedzieć się czy nie będzie to dla nich problemem.
Obrazek
Forumowicz