Oczywiście nie wszystkich takie coś interesuje, ale jednak dla mnie te firmy za wiele razy pokazały się ze złej bym mógł im zaufać. Dlatego teraz męczę Nexusa 6.
Telefony komórkowe
Mediateki są słabe. Jeszcze jako sam CPU dają radę, tak na froncie graficznym są porażką. Do tego zawsze są problemy z kodem źródłowym dla tych urządzeń (tym bardziej jeśli jest to urządzenie od Xiaomi) i jakiekolwiek starania entuzjastów by poprawić urządzenie kończą się niepowodzeniem lub słabo działającym ROMem.
Oczywiście nie wszystkich takie coś interesuje, ale jednak dla mnie te firmy za wiele razy pokazały się ze złej bym mógł im zaufać. Dlatego teraz męczę Nexusa 6.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Mr_Bartek napisał(a):Mediateki są słabe. Jeszcze jako sam CPU dają radę, tak na froncie graficznym są porażką. Do tego zawsze są problemy z kodem źródłowym dla tych urządzeń (tym bardziej jeśli jest to urządzenie od Xiaomi) i jakiekolwiek starania entuzjastów by poprawić urządzenie kończą się niepowodzeniem lub słabo działającym ROMem.
Dlatego ten model mnie zainteresował, bo do obróbki grafiki jest PowerVR G6200. Cudów nie ma, ale mówimy o 800zł
Co do softu, to Xioami ma MIUI... może nie tak często jak CM, ale jednak czasami aktualizowane
MIUI betę co tydzień wydaje, przynajmniej tak kiedyś było.
Używałem na Desire HD, a ostatnio jak spróbowałem na One M8 to mi się odechciało ich ROMu. Nie wszystko przetłumaczone na angielski, sklep z jakimiś punktami i ogólnie mniejsze lub większe rzeczy, które denerwują.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
brii napisał(a):Pisze się ktoś na OnePlusTwo bo będę ściągał
Chodzi mi ten telefon po głowie. Ale jeszcze chwilę poczekam. Za niedługo mają wyjść nowe Nexusy.
Btw. masz zaproszenia jakby co?
sq2jul napisał(a):Btw. masz zaproszenia jakby co?
Powiem tak – znam kogoś kto ma
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
bieski napisał(a):Czemu z UK jak z Polski też wychodzi 1700 zł ?
Z Polski jeszcze by szły a tak to tamte z UK już się rozeszły
Zależy pewnie co kto robi – przeglądarka, poczta, RSS, VoIP, trochę multimediów i 1,5GB RAMu jest wolne mimo kupy gógiel szitu uruchomionego. Nie zmienia to faktu, że nakładka skośnookich jest ciężka – prawie 700MB, ale to już nie te czasy, że mocy brakuje 
Jedna lipa w P7 = bateria.
W trybie "inteligętnym" po chyba maksymalnym odlżeniu teleofnu, po naładowaniu telefon pokazuje maksymalnie 12 godzin pracy na baterii i faktycznie nie da rady więcej.
Idzie to jakoś ogarnąć, jeśli 60% zużycia to Google Play ? Czy tylko root jkaiś ?
W trybie "inteligętnym" po chyba maksymalnym odlżeniu teleofnu, po naładowaniu telefon pokazuje maksymalnie 12 godzin pracy na baterii i faktycznie nie da rady więcej.
Idzie to jakoś ogarnąć, jeśli 60% zużycia to Google Play ? Czy tylko root jkaiś ?
..::Born To Rise Hell::..
Żeby była jasność – nie chwalę jakoś przesadnie nakładki Samsunga, patrzę na to raczej przez pryzmat poprzednich doświadczeń. Kiedyś soft alternatywny był wręcz obowiązkowy, teraz na taszłizie da się normalnie działać i soft alternatywny jest naprawdę alternatywny. Soft konkurencji jest OK, ale rysik i dodatkowe funkcje z nim związane są dosyć fajne 
Znalazłem jedną funkcję w telefonie – ROG, która zmienia 1080p na 720p.
Ta zmiana i wyłączenie wszystkiego co mogło działać i co mogło być wyłączone przy wyłączonym ekranie sprawiło że przez 12 godzin zszedłem z baterią do 81%. Czyli całkiem OK, ale telefon w dniu dzisiejszym służył mi tylko do rozmów.
Funkcię ROG włączyłem przy jakiś 82%, po 12 godzinach czuwania mam 79%. Czyli udało się ogarnąć baterię. Przjescie z 1080p na 720p jednocześnie obniżyło zużycie procka i grafy.
W tygodniu wyjdzie mocno zaawansowane użytkownaie i zobaczymy czy bateria da radę cale 24 godziny.
Ta zmiana i wyłączenie wszystkiego co mogło działać i co mogło być wyłączone przy wyłączonym ekranie sprawiło że przez 12 godzin zszedłem z baterią do 81%. Czyli całkiem OK, ale telefon w dniu dzisiejszym służył mi tylko do rozmów.
Funkcię ROG włączyłem przy jakiś 82%, po 12 godzinach czuwania mam 79%. Czyli udało się ogarnąć baterię. Przjescie z 1080p na 720p jednocześnie obniżyło zużycie procka i grafy.
W tygodniu wyjdzie mocno zaawansowane użytkownaie i zobaczymy czy bateria da radę cale 24 godziny.
..::Born To Rise Hell::..