Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
SSD 240 dosc maly i pamietaj ze bedziesz musial swoj stary dysk podlaczyc a to pewnie bedzie sie wiazalo z utrata gwarancji jak otworzysz kompa i plaby zerwiesz.
plyta cienka ale za takie pieniadze moze byc.
nie wiemy do czego Ci komputer potrzebny wiec ciezko powiedziec czego potrzebujesz. (wiem opisales ale to takie ogolne bla bla co mozna wszytsko z tabletu zalatwic lub laptopa jakiego masz.)
plyta cienka ale za takie pieniadze moze byc.
nie wiemy do czego Ci komputer potrzebny wiec ciezko powiedziec czego potrzebujesz. (wiem opisales ale to takie ogolne bla bla co mozna wszytsko z tabletu zalatwic lub laptopa jakiego masz.)
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Potrzebuję kompa stacjonarnego służącego do przeglądania internetu czyli facebook fora itp. Nie gram w gry nie używam jako odtwarzacza filmów tzn oglądam filmiki z YT . Chcę aby komp chodził bez mulenia szybko się budził do życia i nie zacinał
dlatego dysk ssd . 240 GB dla mnie wystarczające – mam dysk zewnętrzny czyli mogę ew. coś przerzucać. Nie tworzę archiwum z filmami itp. A co tzn cienka płytka bo nie jestem fachowcem. Znalazłem jeszcze takie propozycje więc proszę o opinie
http://allegro.pl/komputer-do-gier-4x3- ... i_c=205567
http://allegro.pl/i5-4x3-4ghz-usb3-0-8g ... 44359.html

MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

Może kontrowersyjna opinia, ale osobiście bym kupił coś takiego (chociaż jest troszkę bardziej prądożerne (95W)) i dołożył SSD. Tak, jest tylko SATA II, ale przy codziennym użytkowaniu nie wpływa to za bardzo na prędkość SSD. Reszta podzespołów jak za te pieniądze naprawdę daje radę – tym bardziej do zadań typowo biurowych.
http://allegro.pl/hp-8000ct-c2q-q9500-2 ... 88865.html
Na aukcji jest napisane oryginalna naklejka COA, ale to nie oznacza, że jest Win 7 zainstalowany. Ale system da się dokupić z linku, który wkleiłem stronę czy dwie wcześniej.

Na aukcji jest napisane oryginalna naklejka COA, ale to nie oznacza, że jest Win 7 zainstalowany. Ale system da się dokupić z linku, który wkleiłem stronę czy dwie wcześniej.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Początkowo myślałem żeby przerobić mój obecny komp zmieniają płytę główna, procesor i dysk na ssd a zostawić grafikę i napęd DVD oraz zasilacz ale stwierdziłem że pora uderzyć w coś nowocześniejszego i dlatego myślę o zakupie gotowca
Czas płynie nieubłaganie i niestety pora na zmianę. Trochę LUKSUSU mi się należy
Każda opinia jest przydatna 

jak najbardziej to co pokazales z allegro Ci wystarczy nawet za duzo.
natomiast co do przegladania internetu etc pamietaj aby miec 8Gb ramu, czesto zaniedbywana sprawa.
natomiast co do przegladania internetu etc pamietaj aby miec 8Gb ramu, czesto zaniedbywana sprawa.
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
O widzisz o ramie nie wiedziałem że to istotne. Dzięki 
Dopisano 11 paź 2016, 11:35:
Po konsultacji z kolegą poradził mi abym do mojego kompa kupił dysk ssd oraz Windowsa 7 a ram dostanę od niego w gratisie . Reszta pozostanie z mojego starego kompa i wtedy koszta zamkną się w kwocie około 600 pln
Dopisano 11 paź 2016, 11:35:
Po konsultacji z kolegą poradził mi abym do mojego kompa kupił dysk ssd oraz Windowsa 7 a ram dostanę od niego w gratisie . Reszta pozostanie z mojego starego kompa i wtedy koszta zamkną się w kwocie około 600 pln

Na razie dokonam tych zmian i zobaczę jak będzie się sprawował
Dziękuję za porady 

Ja kupiłem HyperX
https://www.morele.net/dysk-ssd-hyperx- ... 0g-646778/
Z przesyłką 209zł jakiś miesiąc temu (jak poszukasz po necie to znajdziesz w tej cenie).
Opinie bardzo dobre. To w zasadzie stary dobry Kingston tylko pod nową marką "dla graczy"?
https://www.morele.net/dysk-ssd-hyperx- ... 0g-646778/
Z przesyłką 209zł jakiś miesiąc temu (jak poszukasz po necie to znajdziesz w tej cenie).
Opinie bardzo dobre. To w zasadzie stary dobry Kingston tylko pod nową marką "dla graczy"?

Te goodramy są chyba na TLC? A one są mniej niezawodne, prawda? 
Chyba wezmę tego Grzybowego. Kompletnie się nie znam, ale wydaje mi się, że wszystkie w budżetowych cenach są porównywalne.
Chyba wezmę tego Grzybowego. Kompletnie się nie znam, ale wydaje mi się, że wszystkie w budżetowych cenach są porównywalne.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Wziąłem Goodram a tak naprawdę to nie porównywałem zbytnio z innymi firmami. Padło na niego i już. Jest gwarancja i niech działa. Ja nie mam zbyt wygórowanych potrzeb a komp służy jako tzw. przeglądarka więc powinien być spokój w porównaniu do starego na pewno przyspieszenie 

Ja już trochę tych dysków miałem i póki co z żadnym nie było problemów – wszystko na MLC. Miałem Samsungi, Intele, Adaty (SP900, SX900) i Cruciale. Generalnie ceny spadły już do poziomu gdzie jest w czym wybierać.
No to ciekawostka, kupiłem i wrzuciłem tego SSD'ka Hyperx Fury. Zainstalowałem na nim Ubuntu.
Następnego dnia, fsck wywalił jakieś błędy na dysku podczas startu i system padł. Zastanawiam się teraz czy to wina systemu czy dysk jest uszkodzony fabrycznie.
Następnego dnia, fsck wywalił jakieś błędy na dysku podczas startu i system padł. Zastanawiam się teraz czy to wina systemu czy dysk jest uszkodzony fabrycznie.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Zrób test SMART a jak wyjdzie OK, to puszczasz badblocks -wsv i masz odpowiedź.
Co najmniej dziwna sprawa, że system plików rozleciał się tak, że nie mógł wstać (chyba, że to był BTRFS albo XFS).
Co najmniej dziwna sprawa, że system plików rozleciał się tak, że nie mógł wstać (chyba, że to był BTRFS albo XFS).
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
[quote="jacobs"]Te goodramy są chyba na TLC? A one są mniej niezawodne, prawda? 
MLC
MLC