Fajnie to ktoś wymyślił. Dziura polega na nieautoryzowanym dostępie przez HTTP/HTTPS. Następnie wstrzyknięty zostaje skrypt, który resztę paczek pobiera sobie z serwerów openwrt. Z ciekawszych rzeczy zakłada swojego usera, zmienia SSID na motherfucker i po określonym czasie wywala się do ustawień fabrycznych.
Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
Znam sieci, które niemal stanęły (jeden wielki bridge)
Fajnie to ktoś wymyślił. Dziura polega na nieautoryzowanym dostępie przez HTTP/HTTPS. Następnie wstrzyknięty zostaje skrypt, który resztę paczek pobiera sobie z serwerów openwrt. Z ciekawszych rzeczy zakłada swojego usera, zmienia SSID na motherfucker i po określonym czasie wywala się do ustawień fabrycznych.
Panowie muszę rozszerzyć wifi w mieszkaniu. Zasięg jest praktycznie oprócz 1 pomieszczenia. Zmiana położenia Routera odpada. Najprostszym rozwiązaniem wydaje się repeater. Możecie jakiś niedrogi sprawdzony polecić?
Regeneracja DPF........info PW
Przyszedł mi dzisiaj router Xiaomi i karta Intel 7260-NGW AC do lapka. Zajęło mi to wszystko 5 minut by ustawić i miodzio. Naprawdę jak za te pieniądze to jest genialnie. Internet na paśmie 5GHz o wiele lepiej działa. Problemów z zasięgiem za bardzo nie mam bo router stoi centralnie w mieszkaniu. Oprogramowanie w routerze od początku było po angielsku ale biorę się teraz za szukanie najnowszej aktualizacji. 
EDIT: Router sam znalazł aktualizację. Właśnie się zainstalowała!
Tak to mniej więcej teraz wygląda:
EDIT: Router sam znalazł aktualizację. Właśnie się zainstalowała!

Tak to mniej więcej teraz wygląda:
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Mr_Bartek napisał(a):Internet na paśmie 5GHz o wiele lepiej działa
Wcale mnie to nie dziwi, skoro prawie nic na tym paśmie z tego co widać po zdjęciu nie lata
Ile ten routerek kosztuje?
Ja kupiłem za 17 GBP z wysyłką czyli jakieś 100zł. Tu masz link: http://www.aliexpress.com/item/Xiaomi-M ... 87477.html
Chce kupic żonie tableta. Ogólnie po zakupie iphona chce ipada :/ , interfejs jej leży.
Stad pytanko czy którykolwiek z IPAD'ów (IPAD2) jest jeszcze godny uwagi czy kupić przynajmniej AIR'a ?
Nie ma potrzeby modemu, natomaist musi mieć minimum 9,X cali.
Używane będzie tylko do netu, jakiś filmów itp.
Stad pytanko czy którykolwiek z IPAD'ów (IPAD2) jest jeszcze godny uwagi czy kupić przynajmniej AIR'a ?
Nie ma potrzeby modemu, natomaist musi mieć minimum 9,X cali.
Używane będzie tylko do netu, jakiś filmów itp.
..::Born To Rise Hell::..
Osobiście bym celował w iPada trzeciej gen lub nowszy. iPad drugiej generacji odpada ze względu na jedyne 512MB RAM. iPad 3, 4 i Air mają już 1GB i jednak przy najnowszych apkach i iOS jest to bardzo przydatne. Póki co nawet iPad 2 jest wspierany przez iOS 10 (PS. jak ktoś chce to mogę dać im dostęp do Bety
) ale za rok pewnie pójdzie w odstawkę bo jest to już leciwy sprzęt, a 3 i 4 generacja pewnie jeszcze przez 2 lub 3 lata będzie wspierana.
WiFi na 5GHz wcale nie ma lepszego zasiegu, wręcz gorzej "przebija sie" przez sciany. Plusem jest to, ze w warunkach blokowych, nie ma praktycznie w powietrzu innych sieci 5GHz, natomiast często zagęszczenie standardowych na 2.4GHz.
Natomiast świetne transfery mozna osiągnąć na 5GHz i w standardzie "ac" – pochwale sie swoim:
http://www.speedtest.net/my-result/5415309693
Natomiast świetne transfery mozna osiągnąć na 5GHz i w standardzie "ac" – pochwale sie swoim:
http://www.speedtest.net/my-result/5415309693
- Od: 7 cze 2016, 17:51
- Auto: Mazda 3 BL 1.6 MZ-CD 2012
Mr_Bartek napisał(a):Osobiście bym celował w iPada trzeciej gen lub nowszy.
Ok, zerknę na używki. AIR właśnie się skończył oficjalnie i zniknął z komputronika......
Ja kupiłem dwa miesiące temu ipada 4, głównie z myślą o bajkach dla młodej w podróży. Okazało się, że spokojnie daje radę do znacznie poważniejszych zadań. Używam go w zasadzie codziennie jak mi się nie chce po laptopa sięgać.
Między ipadem 3, a 4 różnica w cenie uzywek jest niewielka, a ipad4 wypada nieco lepiej w wydajności oraz (co dla posiadacza iphone będzie istotne) ma już złącze lightning.
Między ipadem 3, a 4 różnica w cenie uzywek jest niewielka, a ipad4 wypada nieco lepiej w wydajności oraz (co dla posiadacza iphone będzie istotne) ma już złącze lightning.
loockas napisał(a):Ja kupiłem dwa miesiące temu ipada 4, głównie z myślą o bajkach dla młodej w podróży. Okazało się, że spokojnie daje radę do znacznie poważniejszych zadań. Używam go w zasadzie codziennie jak mi się nie chce po laptopa sięgać.
Podrzuć ile cię to kosztowało. Brałeś od prywatnego usera, czy od jakiś firmy ?
Od kolegi, po cenie lekko poniżej allegro. W sumie to tylko dlatego go kupiłem, bo znałem pochodzenie. Nawet jeszcze jest na gwarancji. Pierwotnie miałem kupić jakiegoś androida z marketu 
Ceny za coś młodszego jak 2 lata to sporo powyżej 1kPLN. Więc się zastanawiam czy jeśli mam wydać 1,5 kPLN na używkę, to za jakieś 1900 mogę kupić już AIR2.....
loockas napisał(a):JohnnyB napisał(a):1,5 kPLN na używkę
Nie no, to ja zapłaciłem połowę tej kwoty, ale to wersja tylko z wifi i 32gb pamięci.
Szukam, jakieś 3 latki po 950-1000 PLN......:/
No mój tez ma niecałe 3 lata. Gwarancje ma tylko dlatego, ze znajomy rozszerzył po zakupie. Z tego co wtedy widziałem to za 900zl dało się taki egzemplarz spokojnie kupić. Tych wersji jednak jest mało, zdecydowanie więcej jest wersji z modemem i tym samym ceny są dużo wyższe.
loockas napisał(a):No mój tez ma niecałe 3 lata. Gwarancje ma tylko dlatego, ze znajomy rozszerzył po zakupie. Z tego co wtedy widziałem to za 900zl dało się taki egzemplarz spokojnie kupić. Tych wersji jednak jest mało, zdecydowanie więcej jest wersji z modemem i tym samym ceny są dużo wyższe.
No nic, pomonitiruje nieco oferty i coś wybiorę.....mam jednak spory problem z kupowaniem używanej elektroniki....Ipad AIR 2 16 GB – 1799 bruto w RTV....
Media ma jeszcze AIR 1 na stanie za 1499 PLN brutto....
Ostatnio edytowano 21 cze 2016, 16:23 przez JohnnyB, łącznie edytowano 1 raz