Lustrzanki – polecane/niepolecane aparaty fotograficzne
Mój Panasonic ma też 4/3 (system Olympusa) – rozumiem, że również mogę kupić przejściówkę na M42 w razie czego? 

Adaś mozesz 

"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
		www.zacharow.info – portfolio

- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
strOOs napisał(a):Adaś mozesz
miło wiedzieć przyszłościowo
Pajko napisał(a):sq2jul pasz jakiegos linka ?
 http://www.allegro.pl/item790530127_ada ... okada.html cos takiego. Dzieki temu rozwiazaniu, nie trzeba nic rzezbic z blokada przeslony w samych obiektywach.
http://www.allegro.pl/item790530127_ada ... okada.html cos takiego. Dzieki temu rozwiazaniu, nie trzeba nic rzezbic z blokada przeslony w samych obiektywach.No i mam ten obiektyw.
Jest jasno. 

No i ma powłoki antyodblaskowe, wnioskuje po róznokolorowych odbiciach na obiektywie, no i robilem zdjęcia pod światlo z żarówki i żadnych odblasków nie ma 

Ostro też jest na pełnej dziurze. Troche ma luz w jednym miejscu, nie wiem czy go nie rozebrać i nie spróbować tego skasować, bo denerwuje...

Podoba mi sie rozmycie tła.

Jest jasno.
No i ma powłoki antyodblaskowe, wnioskuje po róznokolorowych odbiciach na obiektywie, no i robilem zdjęcia pod światlo z żarówki i żadnych odblasków nie ma
Ostro też jest na pełnej dziurze. Troche ma luz w jednym miejscu, nie wiem czy go nie rozebrać i nie spróbować tego skasować, bo denerwuje...

Podoba mi sie rozmycie tła.
Ford Sierra 2,9 24v 4x4 Cosworth BOA :) Ta ze śmiercionośnym napędem... ~200 koni, v6, rwd, spalanie 10l lpg, lans, czego chcieć więcej? :D

- Od: 12 kwi 2008, 21:16
- Auto: -Sierra mk2 2.0 dohc –>2,9 24v6 4x4
 -Sierra mk2 2.0 dohc
 -Sierra mk1 85r. 2.0 ohc – Coupe GT :D
U mnie też bedą nowości. Po sprzedaży zestawu Pentaxa jedzie do mnie EOS 40D 

- Od: 26 paź 2008, 20:55
- Auto: 323c BA 1,5 16v DOHC 95r
słuchajcie, potrzebuję Waszej pomocy.
kumpel potrzebuje kasy i chce mi sprzedać Sony DSC-H50 za 600zl
brać czy się targować bardziej?
aparat ponoć ma 3,5 miesiąca. dowód zakupu nie wiem czy dostane jeszcze bo on ma to gdzieś tam gdzieś tam i nie wiem na 100% czy mi da ten dowód zakupu (w razie oddania urzadzenia na gwarancję)
wizualnie jest w dobrym stanie. ewentualnie na co zwrócić uwagę??

kumpel potrzebuje kasy i chce mi sprzedać Sony DSC-H50 za 600zl
brać czy się targować bardziej?
aparat ponoć ma 3,5 miesiąca. dowód zakupu nie wiem czy dostane jeszcze bo on ma to gdzieś tam gdzieś tam i nie wiem na 100% czy mi da ten dowód zakupu (w razie oddania urzadzenia na gwarancję)
wizualnie jest w dobrym stanie. ewentualnie na co zwrócić uwagę??
witam 
nooo chyba sie opłaca dobrze by było jakbyc pocisnoł go o paragon bi niewiedomo czy aparat nie kradziony haha
jesli bez paragoni to cisnij jak najnizej cene 500 moze 550 ale top i tak dobra cena
 ale top i tak dobra cena
pozdro

nooo chyba sie opłaca dobrze by było jakbyc pocisnoł go o paragon bi niewiedomo czy aparat nie kradziony haha
jesli bez paragoni to cisnij jak najnizej cene 500 moze 550
pozdro
http://www.youtube.com/watch?v=JDA2TcA29TE  Wydech wersja2

- Od: 14 sie 2009, 09:30
- Auto: BYŁA :Mazda 323F BA 2.0 V6 "zielona ździra"
 JEST: VOLVO S40 1.9 T4
Ten mój exaktar 55mm f1/1.4 nawet daje rade. Na pełnej dziurze fotki są dosyć "miękkie" Po przymknięciu przesłony juz sie robią ostre. Duzo ostrzejsze niż moje dotychczasowe obiektywy   

A na pełnej dziurze wymagaja lekkiego wyostrzenia i też jest ładnie.

Tu same pełne dziury.
Tutaj bez żadnych przeróbek pełna dziura pod słońce. 

A na pełnej dziurze wymagaja lekkiego wyostrzenia i też jest ładnie.

Tu same pełne dziury.
Tutaj bez żadnych przeróbek pełna dziura pod słońce.

Ford Sierra 2,9 24v 4x4 Cosworth BOA :) Ta ze śmiercionośnym napędem... ~200 koni, v6, rwd, spalanie 10l lpg, lans, czego chcieć więcej? :D

-Sierra mk2 2.0 dohc
dalem mu 350 a 250 jak mi da dowód zakupu i karte gwarancyjnąGieraPPa napisał(a):witam
jesli bez paragoni to cisnij jak najnizej cene 500 moze 550ale top i tak dobra cena
pozdro

-Sierra mk2 2.0 dohc
http://picasaweb.google.pl/juliusz.hoff ... Bydgoszcz# kilka moich fotek z bydgoskiego Track Day'a organizowanego przez PZMot. Jaj nie urywa – warsztat wymaga jeszcze wielu poprawek... 

Panowie (i Panie, jeśli są tu obecne), wybaczcie zawracanie tyłka – możecie polecić jakieś stronki z poradnikami zestawów luster? Interesuje mnie nowy Canon z 1-2 obiektywami za 2-3 tysiące złotych. Najlepiej, żeby miał podgląd, stabilizację, dobre kolory i fajną głębię ostrości (tylko foto samochodów). Ewentualnie jakiś Nikon... Będę wdzięczny za krótkie rady.

Globy napisał(a):Interesuje mnie nowy Canon z 1-2 obiektywami za 2-3 tysiące złotych
40D + 50/1.4 – chyba się już uda kupić w cenie rzędu ~3000zł jak się dobrze pokręcisz, ale stabilizacji w tym zestawie nie będzie – z resztą i tak jest zbędna
Jak nie to 450D + 50/1.4.
Z Nikonami nie podpowiem bo nie mam o nich już teraz pojęcia
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
		Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Właśnie ja też od lat stoję za Canonami i co prawda nie mam uprzedzeń do innych marek, ale jak widać po Klubie, przywiązuję się do tej jednej  Dzięki, Maćku! Myślisz, że taki jeden obiektyw wystarczy?
 Dzięki, Maćku! Myślisz, że taki jeden obiektyw wystarczy?
Zaraz poszperam po stronach marketów z elektroniką. Ostatnio robiłem zdjęcia 6 kombi w nocy i niestety wkurza mnie S5, strasznie słabe kolory. W ciągu zaś dla uzyskania głębi ostrości muszę oddalić się od auta na kilku metrów 

Zaraz poszperam po stronach marketów z elektroniką. Ostatnio robiłem zdjęcia 6 kombi w nocy i niestety wkurza mnie S5, strasznie słabe kolory. W ciągu zaś dla uzyskania głębi ostrości muszę oddalić się od auta na kilku metrów

Globy napisał(a):fajną głębię ostrości
Globy napisał(a):dla uzyskania głębi ostrości muszę oddalić się od auta na kilku metrów
Będzie tego wymagał każdy jasny (drogi, z małym "f") obiektyw. Wg mnie do fotografii samochodów potrzeba przynajmniej dwa obiektywy – o bardzo krótkiej ogniskowej (15-17 mm) do wnętrz i coś dłuższego (od 100 mm) – żeby zdjęcia robić z daleka celem uniknięcia zniekształceń perspektywy. Jeśli krótki obiektyw miałby zmienną ogniskową z zakresem do ~30 mm, to można go używać również do zdjęć w plenerze/architekturze.
the right man in the wrong place...
		tco_tm napisał(a):o bardzo krótkiej ogniskowej (15-17 mm) do wnętrz
A to się nada do makro, np. emblematów, czy tak nie bardzo? Trochę spory zestaw się robi

Makro, a długość ogniskowej to różne rzeczy. Emblemat zrobiony tak krótkim obiektywem będzie wyglądał jak nałożony na jabłko. Do tego trzeba czegoś dłuższego.
Lustrzanki to droga zabawa. Pomijając body, bo ono jest w całej zabawie chyba najmniej istotne, to zestaw szkieł do amatorskiej fotografii jest wydatkiem rzędu 5-10k złotych.

Lustrzanki to droga zabawa. Pomijając body, bo ono jest w całej zabawie chyba najmniej istotne, to zestaw szkieł do amatorskiej fotografii jest wydatkiem rzędu 5-10k złotych.
the right man in the wrong place...