tco_tm napisał(a):Co to stoi przed tymi gazetami? Chyba ten "artefakt"![]()
Poza kadrem stoi jeszcze AKAI GX-75
Ale wracając do zdjęcia, parametry ekspozycji to:
F 4,7
1/30 s
25 mm
ISO 1600
Obiektyw to standardowy "kit" ZUIKO 14-42mm 3.5-5.6
www.mazdaspeed.pl
tco_tm napisał(a):Co to stoi przed tymi gazetami? Chyba ten "artefakt"![]()
Olympusy już zdążyły przyzwyczaić nas do bardzo wysokich wartości MTF. Warto tutaj zaznaczyć, że tylko po części wynika, to z ich bardzo dobrych własności optycznych, a bardziej z dużego upakowania pikseli na 10 MPix matrycach LiveMOS, na których testujemy obiektywy Zuiko. Upakowanie to jest na tyle duże, że odpowiada matrycy APS-C o ponad 16 milionach pikseli.
Chcąc więc dokonywać porównań do obiektywów innych systemów, trzeba pamiętać, że wyniki Olympusów są, z racji matrycy, o prawie 20% większe niż rezultaty uzyskane przy 8-megapikselowej matrycy Canona 20D. Tak więc gdy obiektyw Zuiko osiąga 50 lpmm, oznacza to, że podłączony do Canona sięgnąłby około 42 lpmm.
strOOs napisał(a):Po primo, brakuje im wyswietlacza LCD mono na gorze (lub nad kolorowym – jak w 300/350d) ktory w 99% zastepuje duzy wyswietlacz w pracy z lustrzanka.
Pelen LCD ktory swieci sie caly czas ma minus – leci bo bateriach.
strOOs napisał(a):Ale wygodnie mi sie nastawia na gornym wyswietlaczu parametry.
strOOs napisał(a):Po primo, brakuje im wyswietlacza LCD
Godfather napisał(a):Witam Jestem nowy ale przylącze sie do rozmowy poniewaz robie zdjecia amatorsko od dluzszego czasu i bardzo interesuje mnie fotografia i wszystko co zwiazane z nia. Jestem Milosnikiem Nikona oraz Szkla Nikona. Posiadam Nikona D80 . Generalnie czytajac Posty w tym dziale osobiscie Nie polecam Tamrona Tokine Bo to nie sa dobre szkla tylko zabawki cena = Jakos Generalnie z amatorskich szkiel polecil bym ostatecznie Sigme. Najlepiej kupowac oryginalne Szkla.Z lustra polecil bym Nikona i Canona Pozdrawiam
przykladowe foto
http://www.digart.pl/zoom/2259059/Zbliz ... lonca.html
http://www.digart.pl/zoom/2040167/Motyl_.htmlv
Czacha napisał(a):Przypominam, że to ISO 1600! Nikt nie ustawi takiej czułości jeżeli będzie ona zbędna.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości