RYKI 2007 – Nasze wrażenia ze Zlotu Jesiennego

Postprzez yari » 11 lis 2007, 23:21

dzieki za spaniala impreze :)
bravo dla organizatorow :)
bravo dla uczestnikow :)
Forumowicz

Od: 15 mar 2005, 14:21
Auto: kosmetyczka

Postprzez waldii » 11 lis 2007, 23:25

Cukierek napisał(a):Pestek to szaleniec,jak się rozpędził to nie można go było zatrzymać.Jechał nawet 160km/h,wariat sie z Niego zrobił.Musieliśmy pilnować Pestka przez całą podróż do Ryk

ta jasne,juz Ci wierze <lol>
waldii

Postprzez spike72 » 11 lis 2007, 23:41

Wielkie dzięki wszystkim, a w szczególności organizatorom, za suuper fajną i udaną imprezę! :)
Był to mój pierwszy zlot i spotkanie z ludźmi z klubu i forum, mam nadzieję, że nie ostatnie.
Drogę powrotną do domu zaliczyłem bez przeszkód, chodź bardzo bolała mnie od rana głowa. :)
Melduję się więc już z domu i jeszcze raz wielkie dzięki!

P.S.
Tekst wieczoru: POKAŻ CYCKI! by Grzyby. :)
Każdy ma prawo do szczęścia, nie każdy ma szczęście do prawa. Obrazek
Forumowicz

Od: 1 wrz 2007, 00:55

Postprzez faraonka30 » 11 lis 2007, 23:46

Witajcie kochani,w domku byliśmy ok 19-ej.Droga mineła nam dobrze a Pestuś pokazał nam ile ich Madzia może wyciągnąć.
waldii napisał(a):ta jasne,juz Ci wierze

Ojjjjjjjjj Waldii byś się zdziwił,dzisiaj na powrocie to momentami i Pestki nas prowadzili :) .Pestek super jazda ;) . <br> Bardzo serdeczne podziękowania za super impreze na lotnisku i w Oliwi :) .Bardzo miło mi było móc pomóc podczas 1/4 mili,byłam w swoim żywiole ;) .Imprezka w hotelu zajeb....sta,wytańczyłam się co też jest moim żywiołem ;) .Miło było spędzić z Wami czas ,poznać nowe osoby oraz zobaczyć tych,których już znam a dawno nie widziałam :) .Z niecierpliwością czekam na kolejny MegaSpot :) .Serdeczne pozdrowionka dla Wszystkich :) ;) .
Forumowicz

Od: 8 wrz 2005, 14:29
Auto: Mazda 323f BA , 1,5l , 95r Smoczyca :)

Postprzez Badyl » 12 lis 2007, 00:02

No to i ja napiszę, że zlot podobał mi się bardzo ale to bardzo wielgachnie! Mnóstwo fajnych ludzi, fajnych wozów, asfaltu do szaleństwa po horyzont i szansy na potestowanie możliwości swoich i swojego padła. Przykro mi, że nie zostałem na popijawę, ale wyszło jak wyszło. Następnym razem jak będzie tak wietrznie i zimno, to może by ktoś załatwił jakąś kuchnię polową z grochówką ;)
Obrazek
Obrazek Mazda Premacy 2003 | CP DiTD RF4F | Badylowóz v4.0
| 323f BA 1,5->323f BA 2,0 GT->323f BA 2,5 KL-ZE->Premacy DiTD
Forumowicz

Od: 11 cze 2007, 15:28
Auto: Mazda Premacy CP 2.0DiTD RF4F 2003

Postprzez Zell » 12 lis 2007, 00:09

Dzięki wszystkim za świetną zabawę na zlocie. Pomimo trochę nieprzyjemnej aury dotrwaliśmy na lotnisku do końca, OS fajna sprawa, szkoda że tak krótko (ja to akurat po winkach bardziej lubię jeździć :D), 1/4 też super, sporo przejazdów i zaciekłych pojedynków i ogólnie cały czas było co robić.

A imprezka to już zupełnie odjechana była, pomysły co niektórych rzucały na kolana :) Przy okazji dzięki również na 3 miejsce na 1/4 (można jakieś czasy prosić, bo szczerze mówiąc to ani razu nie sprawdziłem jaki miałem czas :P). Teksty i akcje były nieprzeciętne, zdjęcia coniektórych uczestników podczas zabawy poprostu powalają. Impreza udana w grubo ponad 100%. Było rewelacyjnie i byłe więcej takich zlotów. Jeszcze raz dzięki wszystki za mile spędzony czas i do następnego razu :)
Było:
Nissan Almera 2.0 '98 :D
Mazda 3 2.3 '05 :D
Jest:
Isuzu Trooper 2.8 TD – wołek roboczy :D
Nissan RxS13 x.x '92 – bokolot :D
Efini FD3S 1.3 '94 – weekend toy :D
R32 GTR '92 – daily ? ;D
Początkujący

Od: 24 cze 2005, 11:03
Auto: Japońskie :)

Postprzez Szydło » 12 lis 2007, 00:12

Co tu dużo pisać było [tiiit]. :P
Obrazek
Forumowicz

Od: 14 wrz 2007, 22:07
Auto: Mazda 323f (BA) 2.0 V6 95rok

Postprzez Marcin » 12 lis 2007, 00:19

Śrem się melduje (1/2 Śremu,bo druga połowa jeszcze w Rykach :) )
Mimo baaardzo niesprzyjającej pogody w pierwszą stronę bawiliśmy się świetnie!Świetna organizacja,super impreza (dzięki fasolku1980-jesteś poprostu urodzonym wodzirejem!).Nie było chwili żeby się nudzić.Zlot udany w 100%.
Niestety w powrotnej drodze,po niefortunnym parkowaniu tyłem pod jedną ze stacji,oberwałem tłumik przez wystający krawężnik :(
Wielkie podziękowania dla wszystkich organizatorów i uczestników zlotu!!!
EDIT:Chciałbym dodać że suma kilometrów przebytych przez nas wyniosła 1010 km. <szok>
Ostatnio edytowano 12 lis 2007, 00:27 przez Marcin, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 30 sty 2007, 02:18
Auto: Toyota Prius 2010

Postprzez Akar.Zaephyr » 12 lis 2007, 00:20

Czwartek, 23:15.
Kuźwa, znowu do roboty na noc <malpa>

Piątek, 8:15.
Wreszcie zmiana skończona, szybko do auta, do domku, kąpiel, śniadanko, wizyta w bankomacie i na myjni, nakarmienie Madzi i w drogę, do Lublina. Spotkać się z ukochaną, spędzić razem choć chwilę i rano udać się na spotkanie z grupą lubelską :) No i oczywiście – wspólnie udać się na Ryki. Pomimo zmęczenia zmianą nocną w drogę ruszam pełen energii, podekscytowany ( i chyba przez to nie odczuwałem zmęczenia ) i pełen przekonania iż impreza będzie przednia.

Sobota, 8:30.
Ekipa lubelska wstępnie zebrana, ludzie karmiący madzie przed wyjazdem.
Wreszcie ruszamy. Gdy tylko wyjechaliśmy na jakąś lubelską drogę kolumna prawie natychmiast zniknęła mi z oczu. A ja myślałem że czasem przesadzam z prędkością :D Doszło do tego że na jednych ze świateł musiałem przejechać na czerwonym – oczy dookoła głowy, potrójne sprawdzenie czy nic nie jedzie i prześmiganie przez skrzyżowanie. Nigdy więcej :/

Droga do Ryk upłynęła pod znakiem 100 km/h, fajki w gębie i śpiewania razem z głośnikami utworów Luca Turilli. No i popijania soczkiem Kaktus :D Sprawnie, z jednym nawrotem, dotarliśmy pod lotnisko i tam, przy fajeczce i pogaduchach, spędziliśmy kilka ledwie minut nim zjawił się Globy i wpuścił nas na lotnisko :)

Zgodnie z tym co oczekiwałem, otwarty teren + jesienna pogoda = kieleckie :D Zimno było jak cholera i mimo kalesonów i zimowej kurtki można było na pupie odczuć niską temperaturę. Oczywiście wierna Madzia nie pozwalała zamarznąć na kość dzielnie zmagając się z niską temperaturą i przyjmując strudzonych mazdowiczów w swe ciepłe trzewia :D

1/4 mili... coś niezapomnianego :) Wziąść udział w tych zmaganiach było prawdziwą przyjemnością. Te wrażenia, adrenalina, strach przemieszany z ekscytacją, duch rywalizacji i chęć wyciśnięcia z Madzi ostatniej kropli... paliwa :P ( mnie oleju nie bierze :D ) sprawiły że pierwszy mój start udał się średnio – II bieg, 6.5 tys. obrotów i odcięcie zapłonu :D Minęło jakieś 0.18 sekundy nim zorientowałem się co się dzieje, wcisnąłem sprzęgło, wrzuciłem III i jazda dalej :) Kolega z którym się ścigałem ( wybacz, zapomniałem nicka – zielona 323F Z5 z badlookiem ) wykorzystał to i wyszedł do przodu gdzieś o dwie długości auta :) Już myślałem że przegram gdy na jakieś 80m przed końcem ćwiartki zaczął chamować – jak się okazało, nie dojrzał fotokomórek i zaczął wcześniej hamować :) Dojechałem jako pierwszy ale nie byłem zadowolony, następnym razem chciałem nie dopuścić do przerwania zapłonu :)

Drugi start – o wiele lepszy :) Niestety, panowie nie zapisali czasu :D No to jedziemy trzeci raz :D

Trzeci start – udało się :)

Nie rozumiałem tylko jednego – w pewnej chwili Faraonka ( jeśli to nie Ty to przepraszam ;) wezwała mnie do ponownego startu – z Madzią 323F 2.0 GT :D O tym że to 2.0 dowiedziałem się po wrzuceniu dwójki bo choć na I biegu poszliśmy w miarę równo to dalej już nie było mowy o jakiejś rywalizacji ;) Mimo to doświadczenie oceniam całkiem pozytywnie, ciekawie jest zobaczyć te 60KM z hakiem nie tylko jako liczbę ale i jako różnicę w starcie na 400m :)

Co tu dużo mówić – wieczorna impreza to dla mnie krótkie wspomnienie. Zaraz po kolacyjce zameldowałem się z "wieprzowatą" :D ekipą w Olivii. Pogadałem nieco, wypiłem dwa Kubusie i około 22 udałem się spowrotem do wieprzka ;) Przepraszam że nie było mnie dłużej ale zmęczenie po podróży dnia poprzedniego, wrażenia całego dnia sobotniego i fakt iż mało od czwartku spałem dały się mocno we znaki.

Propo imprezy – Globy i spółka, co to za izolowanie się? Zarząd z boku a reszta klubu osobno? No no <bicz>

I żeby nie było tak różowo – dostałem felerną naklejkę w której część literek zostawała na przeźroczystej części a cześć na papierku który miał odejść :P Później malutka ( dziękuję, Słoneczko :* ) wręczyła mi drugą, niestety – ta sama historia :( Ja to mam pecha bo widziałem ludzi którym bardzo ładnie naklejki na autach wyszły ;( Kogo mam za to publicznie zbiczować? :P

Teraz już kompletnie serio – impreza bardzo mi się podobała. Dlatego:
Zielu, Zell ( żel :P ) – dzięki za towarzycho nad wieprzem :)
Bestion – też dzięki za towarzycho, za kolumnę powrotną i w ogóle za pogaduchy i poczucie humoru :)
buba – dzięki że nie zapierdzieliłeś mi kołdry :D
malutka – dzięki za naklejkę, krótkie choć miłe rozmowy i za to że zawsze gdy się witamy/żegnamy są to powitania miłe i ciepłe :) Dzięki takim osobom jak Ty aż chce się jeździć po polsce :)
bimbak – dzięki że nie zapomniałem o spojlerze :) no i za spojler też dzięki ;)
Globy – choć nie mieliśmy okazji zamienić na dłużej słowa cieszę się że w końcu mogłem poznać Cię osobiście :)
bartar777 – dzięki za pozwolenie posiedzenia sobie w RX8 :) Być może kiedyś trafi się okazja ( i pozwolenie :D ) abym przejechał się chwilę tym wanklo-cudem :) I gratuluję autka – coś pięknego. Dziękuję też za informacje ekonomiczne dzięki którym nieco bardziej wiem jak wygląda zakup RX8 od strony ekonomicznej. No i podziwiam że dajesz sobie z tym radę – <spoko>

Miejsce poniżej przeznaczam na podziękowania dla osób których nicków niestety nie pamiętam, wybaczcie ale taka już moja pamięć :(
– dzięki dla gościa który przewiózł mnie 323F 2.0 – fajnie było poczuć to V6 wgniatające w fotel :)
– dzięki dla właściciela czerwonej 323F BP z którą miałem okazję pościgać się na 1/4; znów była okazja zobaczyć ile dostanę po tyłku na tym zacnym dystansie :)

Jeśli coś pominąłem, dopiszę :)

Pozdrowienia dla całej ekipy Mazdy która zjawiła się na Rykach. Ci co nie byli – płaczcie i żałujcie :D

PS: Tekst zlotu ( choć z innego, ale podobał mi się najbardziej ):
– Zielu, Madzia przestała Ci kopcić!
– O k**wa, olej się skończył!

hahaha <zeby>

PS2: Przyznać się, który zdolniacha palcem napisał mi na lewych tylnych drzwiach "dupa" a na tylnej szybie "brudas"? :P
Forumowicz

Od: 6 paź 2014, 14:54
Auto: Były: Mazda 323F BA, Mazda MX5 NA
Honda NC700SDE
Jest: Hultaj Jonek Hajbryd

Postprzez Sokool » 12 lis 2007, 00:40

Porek napisał(a):Sokool trochę marudził, że za wolno, ale nie chcieliśmy już kusić losu

No ponad 100 kilometrów z prędkością 60 km/h to jednak nuuuuda.
A po tak długim wleczeniu jak w drodze z Dąbrowy przekroczyłem stówkę to normalnie jakbym w inny wymiar wszedł <lol>
Forumowicz

Od: 28 sie 2004, 18:10
Auto: na gaz

Postprzez Crimer » 12 lis 2007, 01:02

Noi mi wypada podziękować za super zlocik, miło było znów zobaczyć znajome twarze :)

Jak tylko dostane materiał od chłopaków to napewno ukaże sie jakaś video-relacja :)
Forumowicz

Od: 23 kwi 2004, 19:43
Auto: Mazda 3

Postprzez Globy » 12 lis 2007, 01:31

Dziekuje wszystkim za opnie, serce rosnie! Ciesze sie, my cieszymy sie w gronie Organizatorow, ze wracacie cali i szczesliwi do domow.

Przemku, dzieki za relacje – dolacze do swojej na stronke :D Przyznam, ze stracilem Cie z oczu i cieszylem, spotkawszy nastepnego dnia w hotelu. Sorka za opoznienie w integracji, ale poslizgnelo sie nam wypisywanie dyplomow, rozdanie nagrod... Potem staralismy sie nadrobic z nawiazka na parkiecie :P Zmeczenie rozumiem (godzinka snu przed zlotem, hyhy), przy kolejnej – moze bardziej kameralnej – okazji spotkania poznamy sie blizej!

Wedlug moich wstepnych szkicow goscilismy na lotnisku 90 aut, w tym 85 Mazd <uklon>
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Michallus » 12 lis 2007, 01:57

Globy napisał(a):Na koniec dnia moj Protege vel. Rdzolot wykrecil eleganckie 16,66 s na cwiartke

Ty i tak byś pewnie poniżej 18s nie zszedł :P

Grzyby napisał(a):Silence! I kill you! łoł

<diabełek>

Adaś napisał(a):Wszystkie moje foty przekazane Michallusowii, ale niedługo postaram się trochę wrzucić jak je pomniejszę

Zrobimy jakąś galerie :–)

Łącznie mam 4.5gb fotek. Nie będę wspominać kto był gwiazdą na tych fotach :P

waldii napisał(a):ja tez wlasnie wrocilem yyyyyyyyyyyyy z łazienki język

Trzeba było przyprowadzć Pomorze na zlot, jak zawsze sie obijasz :P <lol>

Globy napisał(a):Wiecej nie bedzie, silence! łoł

Jesteś tego pewen? hahaha

Ze swojej strony dzięki wszystkm za dobrą zabawę. Chociaż tym razem nie miałem okazji z nikim na lotnisku na spokojnie porozmawiać nie mówiąc już o zwiedzaniu ;)
Forumowicz

Od: 11 lip 2004, 00:08
Auto: CX-60 MX-5 ND

Postprzez marek » 12 lis 2007, 02:15

ja juz w domu :)

uważam że OS z instruktorem był świetnym pomysłem i powinien zagościć na każdym duzym zlocie :)

mam pytanko – beda wyniki z ćwiartki i OSu wrzucone na forum?
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez darekk86 » 12 lis 2007, 02:21

a kiedy ma byc material w TVN Turbo?? Jak tylko bedzie cos wiadomo to info na forum musi koniecznie byc :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 2 gru 2006, 20:58
Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo

Postprzez nemi » 12 lis 2007, 07:34

Witam,
ja właśnie dotarłem do Wrocławia...
Jak zawsze było fajnie, chociaż tym razem bez własnego auta.

Dziękuję wszystkim, z którymi miałem okazję jechać – a przede wszystkim Grzybkowi, za to, że przenocował mnie dwie godzinki, dał jeść i zawiózł na zlot z Kielc i iiyamie, za to, że mnie zabrał do Lublina :) <spoko>.
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez kamil_v6 » 12 lis 2007, 08:02

dziękuję wszystkim za udany zlot.

zapewne byliśmy, wraz z Maju_VTi, jednymi z pierwszych, po sobotniej imprezce :D

miejsce, towarzystwo- było fantastycznie!!!!

...szkoda że moja madzia nie popisała sie za bardzo :–(

pozdrawiam.

p.s. pokaż cycki!
KAMIL_V6
Forumowicz

Od: 25 maja 2005, 00:20
Auto: WRX MY03, smart :)

Postprzez Gość » 12 lis 2007, 08:24

Witam...
Było fajnie....
pozdro dla organizatorów...
pozdro dla uczestników...
mój pierwszy zlot, ale się nie zawiodłem...
najważniejsze, że dzieciak był szczęśliwy... <jupi>
Gość

Postprzez faraon » 12 lis 2007, 08:32

No to ja tez cos napisze.Mimo ciezkiej drogi do Ryk w zamieci snieznej :) dojechalismy szczesliwie.Na lotnisku pobylismy bardzo krotko.Gdyz bylismy naprawde wyje....bani 12 godzinna podroza.Impreza chyba sie udała.Wlkp przejeła mikrofon <lol> było zajefajnie.Wkoncu przyszedł czas snu :P Ale musze o czyms wspomniec co nas z Wlkp bardzo wkur...lo.Nasz kolega z Klubu spał na korytarzu w spiworze(dziekuje za spiwor w imieniu kolegi pewnej Pani :) )Ktos mu niechciał otworzyc drzwi.Dzieki panowie dzieki :( Mam nadzieje ze to juz sie wiecej nie powtorzy!!! Ogolnie ok.Kilometrow sporo.Podziekowania dla wszystkich :)
Forumowicz

Od: 24 mar 2007, 18:45
Auto: Mazdolot Gh RF
Mitowisi Carisma

Postprzez dunia » 12 lis 2007, 09:26

Ja dopiero wracam powoli do formy.......ciężko <lol>

Jeszcze raz chciałabym podziękować wszystkim uczestnikom zlotu za tak liczne przybycie. Cieszy to, że mimo kapryśnej pogody i dużej ilości samochodów nie doszło do żadnej stłuczki na lotnisku ( dzięki za zachowanie porządku i dyscyplinę :) ) funkcyjnym za pomoc w prowadzeniu konkurencji- było super.

Dzięki za zaj.....cie fajna imprezę w hotelu, chłopaki z WLKP – wielkie brawa ;) Mam nadzieję ze wszyscy sie dobrze bawili i są zadowoleni. Ja od wczoraj nie mam glosu. Nastepnym razem proszę o schowanie mikrofonu <lol>

Do zobaczenia na nastepnym zlocie :D
Forumowicz

Od: 29 cze 2006, 15:36
Auto: 323 f (BA) 2,0 V6