Czy to tak można czy wulkanizator nie powinien ściągnąć opone i ustawić tak żeby jak najbardziej zmniejszyć ilość gram na feldze? Nie wpływa to niekorzysnie na piaty/zawieszenie/inne elementy?
Felgi nie są krzywe i nigdy nie były prostowane.
www.mazdaspeed.pl
ADHD napisał(a):Dlatego niektóre firmy niestety czekają na właścicieli złych opon żeby "podprostować kółka" bo to zarobek, a czasami wystarczy powalczyć z oponą.
Bruce napisał(a):usłyszałem że coraz częściej na nowych kompletach zdarzają się duże ilości odważników
Yans napisał(a):Bruce napisał(a):usłyszałem że coraz częściej na nowych kompletach zdarzają się duże ilości odważników
I kuzyn wymienia opony i kumpel też się oponiarstwem zajmuje...
i od nich zawsze słyszę, że dążyć trzeba do ZERA, więc dziwi mnie stwierdzenie, że w NOWYCH jest coraz więcej odważników...
Yans napisał(a):pewnie związane jest to z pojawieniem się sporej ilości nowych marek oponiarskich, których głównymi zaletami są cena i.. egzotyczna nazwa..
McMan" napisał(a):A zadam jeszcze pytanie:
czy jak wyważali Ci koła to zrobili to na większej liczbie prób- tzn. odkręcili zacisk, trochę obrócili koło i znów sprawdzali wyważenie, aby dojść do sytuacji, że przy każdym założeniu nie trzeba już nic dokładać
Yans napisał(a):Bo często jest tak, że zakładają raz... wyważą... i już niby wg nich ok, a wystarczy zdjąć koło i założyć od nowa po lekkim obrocie i znów wychodzą duże różnice.
fazzi napisał(a):takie zachowanie oznacza albo źle skalibrowaną albo uszkodzoną maszynę. Albo uchwyt na koło... Coś musi być nie tak, bo ten system powinien wyważać koło idealnie.
lukaszm napisał(a):Chciałbym się upewnić czy dobrze rozumuję ciężarki na felgach się sumuje np. z zewnątrz jest 25g, a od wewnątrz 10g to łącznie jest 35g na feldze?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości