Na Jalopniku pojawiły się zdjęcia muła roboczego, który przypomina Miatę, ale pod maską ma silnik turbo Fiata: http://jalopnik.com/step-inside-the-ugl ... 275617/all
Motor nie wygląda na jednostkę Mazdy (wydech z drugiej strony, pasek rozrządu itp). Prawdopodobnie jest to Multi-air 1.4.
Zastanawiające, dlaczego tak dziwnie zamontowali w niej reflektory?
Miata z silnikiem Fiata
Strona 1 z 1
Ile ja się napatrzyłem na to by zaczaić, że mocowania reflektorów lampy są na zewnątrz. Ale faaza....
A tak na poważnie to może im się silnik nie mieścił?

A tak na poważnie to może im się silnik nie mieścił?
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Mr_Bartek napisał(a):Ile ja się napatrzyłem na to by zaczaić, że mocowania reflektorów lampy są na zewnątrz
Taaa, też wpatrywałem się i zastanawiałem co to u diabła jest
Dla mnie i tak projekt MX-5 NA z 1.6D z Golfa wygrywa i tego chyba nic nie przebije
Wygląda to na płytę ND pokrytą poszyciem NC. Stara maska jest za krótka i brakuje jej kilku centymetrów do zderzaka, a reflektory jakby jeszcze dalej do przodu odsunięte (prawdopodobnie na docelowych mocowaniach) tak, że nie schowały się pod zderzakiem. Widać też, że drzwi mają wstawkę, ale nie potrafię stwierdzić, czy skrócono je, czy wydłużono. Wystający wydech zdradza, że tył prawdopodobnie też będzie dłuższy. Ciekawe jak to ma wyglądać... Chyba, że to rozciągniecie jest specjalnie i tylko dla następcy AR Spider, która była wrzecionowata.
the right man in the wrong place...
Strona 1 z 1