dziadek Hans jezdził tylko w niedzielę do kościoła

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez maras8512 » 24 wrz 2012, 18:54

Witam zastanawiałem się czy tego posta nie umieścić w dziale kupuje mazde(jak lepiej tam to prosze o przeniesienie). Mieszkam na Islandii małej wyspie gdzie żyje ok. 330 tyś. mieszkanców. Auto ma tu praktycznie każdy i wszedzie sie jezdzi samochodem. Porą zimową mieszkańcy rzadko wypuszczają się za miasto jak już to terenówka. Piszę dlatego by puścić wam jedno z ogłoszeń auto po taxi na Islandii co przegląd jest wpisywany długopisem przebieg i w powadzany w system gościu mógł skręcić co roku licznik i może miałby teraz ok 200 tys. a tak jest teraz
http://bilasolur.is/CarDetails.aspx?bid ... &schpage=1
stronę można ustawić na język polski ale czasami śmieszne tłumaczenia wychodzą proponuje przejrzeć różne marki (np. mercedes w210) i porównać z allegro jakie tu w tym malutkim i ubogim w drogi kraju robi się kilometrów a na allegro wszystkie auta mają do 180 tysia a mazdy gh mają często gęsto mniej niż tu.....takie to oto moje wywody z nudów <oczy>
Forumowicz

Od: 10 sie 2012, 16:56
Auto: Mazda 6 ADVANCE 2.0 benzyna automat 6/2008 sedan;)

Postprzez mlodyMazda » 25 wrz 2012, 22:29

maras8512 napisał(a):mazdy gh mają często gęsto mniej niż tu.....takie to oto moje wywody z nudów

Są i z większym przebiegiem ale zauważ jak malo jest Mazd GH w porównaniu np z Audi A4 ,w Niemczech np więcej firm czy też ludzi prywatnych bierze Audi/VW w leasing i "zjeżdża" to przez 2 lata gdzie efektem są właśnie te 200 czy też nawet grubo ponad 300 tys km a to co jest na Alledrogo to jest już inna bajka 99,9% handlarzy sprowadzających auta z Niemiec,Belgii itp odwiedza "korekty liczników" stąd te przebiegi w Polsce.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae

https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
Some say..
Forumowicz

Od: 8 mar 2010, 00:07
Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06

Postprzez Radex » 26 wrz 2012, 10:25

nic dodać nic ująć :)
to po prostu wrodzona chytrość i naiwność kupujących doprowadziła do takiego stanu rzeczy.
doprowadziły do tego także płace w Polsce bo ludzi nie stać na nowe auta jak na zachodzie więc ludzie kupują to na co są skazani.
na dodatek stróże prawa zamiast zajmować się tym co powinni i tępić np oszustwa handlarzy karają rowerzystów, ludzi przechodzących nie na pasach i sprzedawców truskawek. ale zapomniałem że Policja to instytucja budżetu państwa która ma przynosić zyski, a nie formacja która powinna chronić i pomagać obywatelom :)

ja osobiście zawsze kupuję auto sam, bez pośredników tylko od 1 właściciela. jadę za granicę sam, dzięki temu mam większą pewność co kupuję.

a z racji chorej sytuacji jaka panuje na rynku, oraz z racji tego jacy ludzie są beznadziejni prawdopodobnie nie zanosi się żebym kiedykolwiek sprzedał swoją GF. no chyba że komuś z Klubu, bo tacy ludzie są bardziej uświadomieni i często wolą mieć pewny i na prawdę zadbany egzemplarz niż kupować kota w worku (tym bardziej że wielu z nas prowadzi historię auta w postaci tematu w dziale Nasze Mazdy) .
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez JohnnyB » 26 wrz 2012, 11:25

Radex napisał(a):na dodatek stróże prawa zamiast zajmować się tym co powinni i tępić np oszustwa handlarzy karają rowerzystów, ludzi przechodzących nie na pasach i sprzedawców truskawek. ale zapomniałem że Policja to instytucja budżetu państwa która ma przynosić zyski, a nie formacja która powinna chronić i pomagać obywatelom :)

Już kilka razy pisano, że nie jest to forum polityczne, więc przestań na każdym kroku akcentować, jakie to Państwo jest .ujowe i jaka do .upy jest ta obecna władza. Jest to co najmniej nudne.
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Zigi86 » 26 wrz 2012, 12:05

mlodyMazda napisał(a):
maras8512 napisał(a):mazdy gh mają często gęsto mniej niż tu.....takie to oto moje wywody z nudów

Są i z większym przebiegiem ale zauważ jak malo jest Mazd GH w porównaniu np z Audi A4 ,w Niemczech np więcej firm czy też ludzi prywatnych bierze Audi/VW w leasing i "zjeżdża" to przez 2 lata gdzie efektem są właśnie te 200 czy też nawet grubo ponad 300 tys km a to co jest na Alledrogo to jest już inna bajka 99,9% handlarzy sprowadzających auta z Niemiec,Belgii itp odwiedza "korekty liczników" stąd te przebiegi w Polsce.

Na całe szczęście, bez większych trudności można sprawdzić ( a przynajmniej z dużym prawdopodobieństwem określić) przebieg Mazd po 2006 w DSR, wiem że wszystko da się sfałszować, nawet wpisy w bazach danych, ale mimo wszystko, jest to pewne udogodnienie.

Pozdrawiam.
Forumowicz

Od: 22 lip 2012, 14:58
Auto: Była: Mazda 6 Sedan 2006 2.0 Pb 147 KM

Postprzez Radex » 26 wrz 2012, 20:06

JohnnyB napisał(a):
Radex napisał(a):na dodatek stróże prawa zamiast zajmować się tym co powinni i tępić np oszustwa handlarzy karają rowerzystów, ludzi przechodzących nie na pasach i sprzedawców truskawek. ale zapomniałem że Policja to instytucja budżetu państwa która ma przynosić zyski, a nie formacja która powinna chronić i pomagać obywatelom :)

Już kilka razy pisano, że nie jest to forum polityczne, więc przestań na każdym kroku akcentować, jakie to Państwo jest .ujowe i jaka do .upy jest ta obecna władza. Jest to co najmniej nudne.

jest to powiązane z tematem :P poza tym pisze jak jest.
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez Grzyby » 28 wrz 2012, 23:17

Już możesz przestać.
Wystarczy.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06