Spór o zakup kołpaka: Łukasz ca BIGer.

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez jacobs » 22 wrz 2007, 14:46

Łukasz napisał(a):Najlepiej znależć jego IP komputera i patrzeć czy nie loguje się pod innym nickiem,w celu zrobienia kogoś w "balona".

Ban na IP i po sprawie <diabełek>
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Forumowicz

Od: 20 lis 2005, 13:31

Postprzez Misiek-Bełchatów » 22 wrz 2007, 14:51

Porek – po tej wiadomości jaką napisał teraz Łukasz jestem jak najbardziej "za" tym by takich ludzi jak BIGer usuwać z forum ... skoro po 4 tyg. bezskutecznego kontaktu Łukasz w końcu się do niego dodzwonił i usłyszał że ze 3 dni temu kołpak dopiero wysłał, a na prośbę wysłania potwierdzenia mail-em usłyszał że ma się "bujać" to śmiem twierdzić że BIGer nie powinien być w klubie bo tracimy przez takich ludzi dobrą opinie.

Najgorsze jest to że to jest nie pierwsza podobna sytuacja z BIGer'em na forum :–/
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje ;)
Forumowicz

Od: 26 wrz 2005, 18:55
Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i

Postprzez marcinkosky » 22 wrz 2007, 15:06

Porek napisał(a):chciałbym przeczytać w tym wątku wersję Bigera

ale po co... to jest ewidentna wina BIGera bo moim zdaniem mozna wszystko zrozumiec nawet to ze nie wyslal rzeczy za ktora dostal kase przez ponad miesiac jezeli skontaktowal by sie z Łukaszem i powiedzial mu ze z tej czy innej przyczyny towar bedzie znacznie pozniej...

ehh naprawde nie chce przeklinac na forum bo napisal bym co mysle o takich ludziach jak on :|
a jeszcze nie tak dawno temu plakal ze zostal oszukany przez innego uzytkownika forum :| teraz sie zastanawiam ile bylo w tym prawdy co do stanu auta...
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez Sokool » 22 wrz 2007, 15:07

jacobs napisał(a):Ban na IP i po sprawie

Taaa a jak ma na przykład neostradę to można sobie banować...
Forumowicz

Od: 28 sie 2004, 18:10
Auto: na gaz

Postprzez Łukasz » 22 wrz 2007, 15:10

marcinkosky napisał(a):jezeli skontaktowal by sie z Łukaszem i powiedzial mu ze z tej czy innej przyczyny towar bedzie znacznie pozniej
– no wlaśnie.Wielki problem napisać PW albo sms ,że będzie póżniej,czy coś.
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 kwi 2004, 21:52
Auto: Mazda 6 GH MZR-CD Wagon

Postprzez Łukasz » 22 wrz 2007, 15:11

Porek napisał(a):chciałbym przeczytać w tym wątku wersję Bigera,
– ja też.Uwierz mi.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez marcinkosky » 22 wrz 2007, 15:13

Łukasz albo robimy powtorke z "akcji w ZLOTYCH TARASACH" hahaha <faja>
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez Łukasz » 22 wrz 2007, 18:58

Marcinkosky ,twój pomysł jest narazie najlepszy!!! :D :D
Obrazek
Forumowicz

Postprzez sanders » 22 wrz 2007, 19:32

marcinkosky napisał(a):a jeszcze nie tak dawno temu plakal ze zostal oszukany przez innego uzytkownika forum ysz teraz sie zastanawiam ile bylo w tym prawdy co do stanu auta...

witam no to chodziło o mnie. Mam nadzieje ze teraz wróci utracony szacunek do mnie nie których klubowiczów – bo dopiero teraz słyszę słowa zrozumienia – wtedy wszyscy na mnie jechali.
W sumie dzięki stracie Łukasza dopiero wyjaśniła sie sprawa Bigera. Szkoda że wcześniej ja musiałem przeżyć szok przez Bigera no i łukasz stracił kase. Ale spokojnie wszystko ma krótkie nogi – a zemsta jest najsłodsza :)
Forumowicz

Od: 19 sty 2005, 23:02
Auto: BMW M3 Audi A6 Mazda6

Postprzez sanders » 22 wrz 2007, 20:36

napewno warto sie w to babrać?

co ty tak sobie zartuje kiedyś moze przy piwko wam opowiem :) No Nie Łukasz <diabełek>
Forumowicz

Postprzez Pit » 22 wrz 2007, 20:40

sanders napisał(a):...dopiero teraz słyszę słowa zrozumienia – wtedy wszyscy na mnie jechali

Patras, Ci którzy widzieli przedmiot sporu (Twoją ex MX) raczej oponowali za Tobą :)
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez sanders » 22 wrz 2007, 20:50

Piotruś napisał(a):Patras, Ci którzy widzieli przedmiot sporu (Twoją ex MX) raczej oponowali za Tobą usmiech

szacuneczek dla tych osób
Forumowicz

Postprzez biger2 » 22 wrz 2007, 22:57

ta oczywiscie o poscie dowiedzialem sie z tego

147842 20:54:16
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 390#629390
147842 20:55:42
[tiiit]

po pierwsze sanders skoro twoje auto bylo idealne to dlaczego sprzedalem za 4 tysiace a chlopak robil remont silnika i o tym informowal i nawet pokazywal foto,pewnie bydgoszcz gora szkoda slow/

qlesh czy jak ci tam a ty nie pamietasz jak oszukales chlopaka i wcisneles mu kiblowaty silnik tego to nie pamietasz...

a teraz temat tak zadzwonil dzis chlopaczek z nie powiem ze jakim tonem do mnie gadal i jak sie wyrazal prosil aby mi wyslal na maila potwierdzenie mowie nie ma sprawy i niech poda adres maila zaczol ze mna dziwnie gadac wiec wyloczylem sie,ale oczywiscie ja zawsze klamie i jestem oszustem niech wam bedzie.
to jest moja wina ze dlugo czekal do tego sie przyznaje ale do niczego wiecej i napewno nie chcialem nikogo oszukac napewo nie na 30 zl <lol> a i pewnie jak bedzie na forum to zaras napisze pewnien uzytkownik ze nie dostal zacisku tylniego to tez moja wina bo poczta przyslala mi go spowrotem z kwitkiem adresat nie odebral przesylki heh

a i ostatnie nie zamierzam byc w tym klubie wiecej wiec prosze nie odblokowywac mi konta nawet jak sprawa zostanie wyjasniona bo ludzie tu szczegulnie z bydgoszy zmieszali mnie z blotem i reszta tez zaczyna mnie mieszac dziekuje ,jedynie to spotkania regionalne bede przegladal jako gosc i tyle w tym temacie reszta niech mysli sobie co che i wogule.
zlodziej i oszust roku okradl forum na 30 zl, a mx6 ktorego kupil byl w salonowym stanie tylko ja za duzo wymagam
Początkujący

Od: 22 wrz 2007, 22:46

Postprzez Czolgista » 22 wrz 2007, 23:15

biger2 napisał(a): i reszta tez zaczyna mnie mieszac dziekuje

troche sobie na to zapracowałeś – jak już było napisane, skoro nie wysłałeś towaru / nie mogłeś wysłać trzeba było się skontaktować z kupującym... i tyle
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs

The devil made me do it</center>

<center>Moja "Twarzowa Książka"
Forumowicz

Od: 8 kwi 2006, 00:04
Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99

Postprzez biger2 » 22 wrz 2007, 23:32

Czolgista napisał(a):troche sobie na to zapracowałeś

troche a tak pisza jak bym byl zlodziejem i oszustem roku
zlodziej i oszust roku okradl forum na 30 zl, a mx6 ktorego kupil byl w salonowym stanie tylko ja za duzo wymagam
Początkujący

Postprzez Sokool » 22 wrz 2007, 23:50

biger2 napisał(a):troche a tak pisza jak bym byl zlodziejem i oszustem roku

No sorry ale jakby mi ktoś wysyłał kołpak czy cokolwiek ponad miesiąc i ani się słowem nie odezwał że np. ma problemy i wyśle za tyle a tyle dni, albo że w ogóle nie wyśle itp to też bym się zdziebka wkurzył.
Forumowicz

Od: 28 sie 2004, 18:10
Auto: na gaz

Postprzez biger2 » 22 wrz 2007, 23:52

pisalem wczesniej mu pw ale ok, wkurzyl pewnie ale nie takie cyrki co tu wypisauja
Początkujący

Postprzez shady » 23 wrz 2007, 00:31

wiatam wszystkich tutejszych sędziów znających sprawę jak minister ziobro :P Sorka Łukasz, że tak wyszło z tym kołpakiem, sprawę dość dobrze znam co prawda z innych powodów, bo właśnie dużo wcześniej BIGer miał problemy z siecią i pracą, co do sieci to logując się dostawał wiadomość że jego konto nie istnieje a na sieci go widziałem i "poszły" mu priwy ze skrzynki ... po pewnym czasie konto chodziło i wiem że miał wysłać KOŁPAK o czym napisał do Ciebie, więc nie było zero odzewu... niestety wyszła z tego przykra sprawa, rozumiem że w tym przypadku chodzi głównie o zasady, i też mnie zdziwił jak powiedział że zapomniał wysłać forumowiczowi rzecz :| bo jak widziałeś Łukaszu, pisano tu że wywiązywał się z umowy , wiem że stronie kupującej nie jest łatwo podejść do tego z innej strony, ale jego charakter pracy i o czym sam pisałeś śmieszne pieniądze mogły doprowadzić do takiej niestety nieciekawej sytuacji :( Co do Twojej rozmowy z nim przez tel. to jechał autem , stanął i odebrał ... przestraszony --- hehe jakoś tego nie widze :] (co kieruje do tego pana od wbijania na kwadrat lol :] ) i tak przyznaje że cie tak nazwał – jego charakter , na negatywny charakter rozmowy raczej ją potęguje... wiem że starał się poinformować Ciebie o swoim jak by to nazwać niedopatrzeniu...
A jak ktoś słusznie pomyślał można było zwrócić się do kogoś z regionu, starczyło wejść na regionalne, niestety głównie dla Ciebie, nie wszyscy zawsze wszędzie zaglądają, a ja wiedziałem że próbował Cie poinformować, jeśli nie miałeś odp. było napisać,na regionalnych widać kto może coś odpowiedzieć, lub do przedstawiciela napisac (ktory obecnie jest troche nieobecny ;) )
Znając tą sprawę dość dobrze chcę powiedzieć że kilka spraw się nałożyło na to że tak wyszło, napewno nie chciał nikogo oszukać !! I to te zarzuty pokierowały tym że tu piszę. Rozumiem Ciebie Łukaszu, ale i znam sytuację BIGera , a wielu tu wyraż swoję opinie nad wyraz w sposób bezpodstawny, najlepiej mówić "o nas, bez nas" czego to już na historii uczą ;) niestety kupując nie "na żywo" zdażają się różne sytuacje.... a co do nieszczęsnego MX-a to była kupa złomu na której stracił ładnych parę groszy i nerwów-zapewniam Łukasz że więcej niż Ty...i chyba nazywanie Twojej sytuacji oszustwem jest jednak błędnym.

pozdrawiam cierpliwych :P :)
Hoobi Rally Team: http://www.hoobi-rt.pl
Mechanika pojazdowa ; Serwis opon. Zniżki dla mazdowiczów. http://www.h-rt-auto.firmy.net / 513 188 290
Forumowicz

Od: 23 lis 2004, 13:14
Auto: 323F GT; 121 Canvas-Top, Favorit Rally version, zielony Pickup

Postprzez slav » 23 wrz 2007, 02:35

biger2 napisał(a):147842 20:55:42
[tiiit]

kogo ten numer gg ?? <diabełek>
Forumowicz

Od: 29 maja 2005, 23:38
Auto: rozne

Postprzez qlesh » 23 wrz 2007, 03:47

biger2 napisał(a):qlesh czy jak ci tam a ty nie pamietasz jak oszukales chlopaka i wcisneles mu kiblowaty silnik tego to nie pamietasz...

Jakie masz podstawy by nazywać mnie oszustem?
Poczytaj jeszcze raz co napisałem w Twoim poście i wyjaśnij mi Twoje debilne zdanie, które zacytowałem powyżej.
Żebyś się nie zmęczył za bardzo poniżej masz to co napisałem w Twoim poście.
qlesh napisał(a):Na gg się pojawia "zaraz wracam" i "dostępny". I tak badziewie za przeproszeniem załatwisz z nim na gg czy przez forum. Jak zechce to Ci nawet nie odpisze. Może zadzwoń ale to też do pupy taki kontakt.
Szukaj kogoś ze Szczecina (o ile on jest ze Szczecina, bo nie wiem nawet) kto by się pofatygował do niego osobiście, ale nie zaraz się na*****ać tylko wyjaśnić sprawę po ludzku.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa