. Trzeba pamiętać, że zaraz po uruchomieniu silnika, a więc kiedy jest jeszcze zupełnie zimny przez pierwsze 3-4 km spalanie może dochodzić nawet do 30l/100km (wg ostatnich badań tygodnika MOTOR). Dopiero po tym dystansie spalanie wraca do normy. Do tego dochodzą korki... więc nie ma chyba powodów do niepokoju...Wombat35 napisał(a):jezdze w 90% po miescie
Mazda 323 BJ
Wombad... myślę, że Twoje splanie można uznać za w miarę normalne zwłaszcza, że
Był Poldżer SLE '90, Polżer Caro'93, była 323 BG '90, był Rover 200 '98, była Octavia '00, był Scenic '04, jest 6 GG '02
Viniu napisał(a):Trzeba pamiętać, że zaraz po uruchomieniu silnika, a więc kiedy jest jeszcze zupełnie zimny przez pierwsze 3-4 km spalanie może dochodzić nawet do 30l/100km
Wow, to mnie przeraziłeś. Jak już tu gdzieś pisałem, jeżdżę głównie do pracy – 5km w jedną stronę, no i ten sam dystans do domu po południu. Zresztą mieszkam w takim miejscu (czytaj: w samym centrum), że o ile nie jadę w trasę, to zawsze jeżdżę po parę kilometrów, więc Madzia pali jak smok. Na szczęście nie aż tyle, ale szacuję, że kilkanaście l/100 na pewno.
Całe szczęście, że praktycznie nie jeżdżę w korkach
- Od: 24 lis 2007, 18:55
- Auto: Mazda 323F BJ 2.0 DITD (2001)
Mam pytanie do was wiara : chcę kupić nowy dolot powietrza oryginał (używka ) bo nowy jak dla mnie za drogi chodzi mi o to czy będzie pasował z BJ 99r.do mojej z 98r orientuje sie ktoś czy pomiędzy 98 a 99 jest duża różnica w częściach ?
- Od: 25 lis 2007, 16:36
- Auto: aktualnie brak
1.8 to 1.8 nie ma roznicy w rocznikach
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
323bialystok – przejrzyj dział Nasze Mazdy tam jest trochę BJ
sądząc po tym co piszesz to 100 tyś to przebieg mało realny – choć może jeździł ktoś ciężki i nerwowy
bo tak gałkę i kierownicę zmasakrował 
sądząc po tym co piszesz to 100 tyś to przebieg mało realny – choć może jeździł ktoś ciężki i nerwowy
- Od: 13 lis 2006, 21:46
- Auto: M323F/BJ/FP
mam wersje jeszcze sprzed liftingu wiec i kierownica zupelnie inna niz u makoshark, a swoja droga naprawde fajnie sie prezentuje ta twoja f-ka makoshark. Ale wracając do tematu hehe znając życie to mój samochód ma pewnie kosmiczny przebieg chociaz z 2 strony mechanicznie naprawde wszystko ok...
no nic bede musial porownac moj wynalazek z jakimis innymi bj – moze jest tu ktos z bialegostoku??
chetnie porownam auta.
tlisowski82@wp.pl
pozdrawiam
no nic bede musial porownac moj wynalazek z jakimis innymi bj – moze jest tu ktos z bialegostoku??
chetnie porownam auta.
tlisowski82@wp.pl
pozdrawiam
-
323bialystok
NBR napisał(a):sądząc po tym co piszesz to 100 tyś to przebieg mało realny
dokladnie, na krotko przed kupnem swojej ogladalem tez dieselka mial 190 tys i wnetrze tez bylo zajechane i malo prawdopodobne zeby mial jakby nie bylo i tak wysoki przebieg a pozniej zobaczylem moja w komisie u znajomego i zobaczylem jak przy 160 tys wyglada wnetrze mazdy wiec zrezygnowalem i wzialem z komisu benzyniaka
jezeli mechanicznie jest wszystko ok to najwazniejsze, kierownice musisz poszukac na jakims szrocie, wystarczy samo kolo bo poduche mozna przelozyc.
porob troche zdjec swojej BJ i przedstaw w Nasze Mazdy
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Fiat Panda 1.1
Ja pewnego razu oglądałem czerwoną 323F z 2001/2002r, która miała w Niemczech nastukane dokładnie 188.000km. Wyglądała prawie jak nowe auto – nie miała praktycznie żadnych oznak zużycia. Bardzo dobry stan auta potwierdzili później pracownicy Jaksy, gdyż ktoś to auto sprawdzał przed zakupem...
Tak więc jeśli wnętrze jest zniszczone, nie ma szans na przebieg rzędu 100.000km. Musi mieć nabite conajmniej 200.000 albo i więcej...
Tak więc jeśli wnętrze jest zniszczone, nie ma szans na przebieg rzędu 100.000km. Musi mieć nabite conajmniej 200.000 albo i więcej...
Witam wszystkich.
Mam zamiar sprowadzić z niemiec mazde 323f. Zastanawiam sie nad silnikiem 1.6 lub 2.0 DiTD, rok 2002 – 2003. Chciałem prosić Was o rade: jaki model wybrac, na co zwrócic uwagę itp.
Z góry dziekuje za pomoc.
Mam zamiar sprowadzić z niemiec mazde 323f. Zastanawiam sie nad silnikiem 1.6 lub 2.0 DiTD, rok 2002 – 2003. Chciałem prosić Was o rade: jaki model wybrac, na co zwrócic uwagę itp.
-
tomsg
Witam wszystkich.
-
tomsg
tomsg napisał(a):Chciałem prosić Was o rade: jaki model wybrac, na co zwrócic uwagę itp.
Witam!Moje zdanie jest takie.Jeżeli benzyna to bym założył gaz a jeżeli nie to diesel.Przeczytaj poradnik dotyczący silników diesla w dziale diesel.Może Ci się przyda.Jaksa chce sprzedać Mazde 323F 1.6 2002r.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Panowie nie macie problemu z [jaka?] półką?? U mnie hałasuje(obija sie o plastik) na nierównosciach. Jakos slabo pomyslane.
Pozdro
Haszczu
car history:
2005-2007 --> 323F BA 1.5 '98
2007-.... --> 323F BJ 2.0 Sportive '01
Haszczu
car history:
- Od: 21 wrz 2005, 11:00
- Auto: 323F BJ 2.0 Sportive '01
Mazda 3 BK'06 1.6 CITD
topik napisał(a):tomsg napisał(a):Chciałem prosić Was o rade: jaki model wybrac, na co zwrócic uwagę itp.
Witam!Moje zdanie jest takie.Jeżeli benzyna to bym założył gaz [...].
Z tego co wiem, to z gazem w BJ ZL jest problem. Nie najlepiej współpraca wychodzi. Na forum jest troche napisane o tym.
- Od: 16 sie 2007, 14:23
- Auto: BJ ZL
Haszcz ja nie mam tego problemu, zobacz na stronie 19 moj post co mam wykombinowane zeby nie halasowala 

Fiat Panda 1.1
Witam.
Pewnie to juz gdzies bylo ale osobnego tematu nie znalazlem.
Jaki rozmiar opon moge zalozyc do swej 323F BJ?
Teraz mam zimowki 185/65/14R.
Letnie zostaly mi z poprzedniego samochodu. Prawie nowe opony.
Rozmiar 175/65/14R.
Czy moge je zalozyc do swej mazdy czy nie sa za waskie?
Dziekuje za razwianie watpliwosci
Pozdrawiam
Pewnie to juz gdzies bylo ale osobnego tematu nie znalazlem.
Jaki rozmiar opon moge zalozyc do swej 323F BJ?
Teraz mam zimowki 185/65/14R.
Letnie zostaly mi z poprzedniego samochodu. Prawie nowe opony.
Rozmiar 175/65/14R.
Czy moge je zalozyc do swej mazdy czy nie sa za waskie?
Dziekuje za razwianie watpliwosci
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 11 mar 2008, 10:27 przez OLOh, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 21 lut 2008, 14:19
- Auto: 323F BJ 2.0 DiTD 2001r.
OLOh napisał(a):czy nie sa za waskie?
nie są
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
knyklu napisał(a):topik napisał(a):tomsg napisał(a):Chciałem prosić Was o rade: jaki model wybrac, na co zwrócic uwagę itp.
Witam!Moje zdanie jest takie.Jeżeli benzyna to bym założył gaz [...].
Z tego co wiem, to z gazem w BJ ZL jest problem. Nie najlepiej współpraca wychodzi. Na forum jest troche napisane o tym.
ano jest moja mazda nie chce współpracować z sekwencją KME Diego

i teraz mam problem wymontować i jeździć na benzynie czy założyć II generacje zabezpieczając przepływomierz czy też szukać takiego modelu sekwencji który bedzie z tym samochodzem działał bezproblemowo.
pozatym super auto.
A BTW podłacze je do tematu opon
jaskul wchodza nawet 17
bez zadnych przerobek

Fiat Panda 1.1
Haszcz napisał(a):U mnie hałasuje(obija sie o plastik) na nierównosciach.
Witam!U mnie też.Widziałem Twoją Mazde w Szczecinie na ul. Wyszyńskiego.Fajne autko.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
RF2A
topik napisał(a):Haszcz napisał(a):U mnie hałasuje(obija sie o plastik) na nierównosciach.
Witam!U mnie też.Widziałem Twoją Mazde w Szczecinie na ul. Wyszyńskiego.Fajne autko.
A to na pewno moja
Pozdro
Haszczu
car history:
Haszczu
car history:
- Od: 21 wrz 2005, 11:00
- Auto: 323F BJ 2.0 Sportive '01