nemi napisał(a):to nie o to chodzi...
wiem do czego zmierzasz. w sumie to masz racje z ta roznica temperatur czyli rada jest po zgaszeniu na parkingu zostawienie otwartych drzwi na 5 minut i powinno pomoc?
www.mazdaspeed.pl
nemi napisał(a):to nie o to chodzi...
Riki napisał(a):najlepiej ma moj sąsiad ma Volvo i nie gasi go na noc!! bo rano nie zapala juz nie raz go madzia ciagałem a on sie mnie pyta jak to robie, ze mi pali a ja na to, ze nic nie robie jak aku ok to zawsze pali bez problemu, bo to jest MAZDA zebyscie widzieli jego mine i spojzenia pod maske mojej 626
Riki napisał(a):U mnie jest ten problem, ze olej w skrzyni tak gestnieje, ze zaraz po zapaleniu auta jak puszcze sprzegło to mi gaśnie... takie ma opory musze trzymac ze 20sek na lekkim gazie, poruszac lewarkiem i powoli puscic sprzeglo wtedy jest ok, a olej nowy
siwy_dymek napisał(a):Ale to cos dziwne, bo przeciez chyba nie ma znaczenia czy masz na biegu jalowym czy na sprzegle-tak czy tak jest chyba neutral? czy moze na jalowym biegu w skrzyni cos sie kreci?? Mi sie zawsze wydawalatak, ze czy sprzeglo wcisniete czy bieg jalowy to i tak nic do skrzyni nie jest przekazywane! No a sprzegla w kapieli olejowej to chyba nie masz...
b2 napisał(a):marek napisał(a): na mrozie najlepiej odpalać na wciśniętym sprzęgle i na luzie
ja tak robię zawsze, nie tylko przy -30
magicadm napisał(a):a CRANKWALK?
b2 napisał(a):poza tym crank walk bardziej chyba się robi od strzelania ze sprzęgła niż odciążania silnika przy rozruchu poprzez odłączenie skrzyni ysz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości