Auto segment D do 37 tys max. od 2008 r
Ostatnio w Oddysey na Górczewskiej pojawiła się GH 2.0 w hatchbacku z 2008r ceniona na 45tys i całe 3 dni czekała na chętnego
Przejeżdżam obok nich dość regularnie i zaglądam też na stronę, więc wiem że nie był to odosobniony wypadek. Zakładając 5% upustu do wytargowania, to do 37k trochę jeszcze brakuje.
Przejrzałem allegro, C5 w zakładanym budżecie jest sporo. Jak dla mnie to najlepszy wybór w stosunku rok/wyposażenie/cena. Jakościowo nie różni się od innych marek bo dostawcy części często są ci sami.
loockas napisał(a):No tak też myślałem, że poniżej 40k to chyba nie ma czego szukać...
Oj spokojnie jest....
http://www.mobile.de/pl/marka/mazda/mod ... 21573.html
http://www.mobile.de/pl/marka/mazda/mod ... 39678.html
Znajomy chce kupic 6GH w liftbacku lub kombi i ponizej 40klzl w benzynce od 2.0 wzwyz, nie ma czego szukac.. nawet troche powyzej tej kwoty, trudno znalezc cos rozsadnego. Jak by ktos cos wiedzial, dajcie znac.
C5 w kwocie do 37 tys na mobile de. też troszke jest.Wczoraj znalazlem zestawienie hałasu w kabinie i porównanie gh z c5 iprzy 130 km/h w gh było 71 db a w C5 68 db,oczywiście testowane były diesle.Porównanie było na jakiejs niemieckiej stronie.3 db róznicy to hałas odczuwalny 2 krotnie większy lub tez mniejszy.
bieski napisał(a):Oj spokojnie jest....
http://www.mobile.de/pl/marka/mazda/mod ... 21573.html
http://www.mobile.de/pl/marka/mazda/mod ... 39678.html
Ta srebrna złachana
STARY1977MJ napisał(a):Wczoraj znalazlem zestawienie hałasu w kabinie i porównanie gh z c5 i przy 130 km/h w GH było 71 dB a w C5 68 dB, ... Oczywiście testowane były diesle.
tutaj można wiele więcej testowanych aut znaleźć:
http://www.auto-decibel-db.com/index.html
ps. Z przykrością stwierdzam, że Mazdy nie są w czołówce tego zestawienia...

Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Panowie jeśli chodzi o wyciszenie to bez paniki nie jest głośno i głowa nie boli 
Jeżdżę dość szybko po Niemczech i nie mam problemu z hałasem, radia tez nie daje glosniej, zona nie krzyczy tylko mówi.
Dopisano 2 paź 2014, 22:20:
W Srebrnej pisze ze uszkodzony a do granatowej wyślijcie maila
Jeżdżę dość szybko po Niemczech i nie mam problemu z hałasem, radia tez nie daje glosniej, zona nie krzyczy tylko mówi.
Dopisano 2 paź 2014, 22:20:
W Srebrnej pisze ze uszkodzony a do granatowej wyślijcie maila

"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Tak więc skoro w M6 GH jest w miarę cicho to C5 musi być ciszzzzzaaaa!
Zamysłem paru osób na tym forum to pokazanie że poza mazdą jest jeszcze sporo aut na rynku....a w przypadku czegokolwiek po 2005 nie ma czegoś takiego jak japońska bezawaryjniśc albo prosty seris VAG......
JohnnyB napisał(a):po 2005 nie ma czegoś takiego jak japońska bezawaryjniśc
Mi tam trudno naszej M5 coś zarzucić w tym temacie, mimo że to ten słynny Diesel z jeszcze bardziej słynnymi podkładkami smokiem olejowym i w ogóle zły.
Krzemol1994 napisał(a):JohnnyB napisał(a):po 2005 nie ma czegoś takiego jak japońska bezawaryjniśc
Mi tam trudno naszej M5 coś zarzucić w tym temacie, mimo że to ten słynny Diesel z jeszcze bardziej słynnymi podkładkami smokiem olejowym i w ogóle zły.
Też miałem.....wymieniłem podkładki wyczyściłem smoka....przejeździłem 3 lata......w każdym razie chodzi o to że nie ma czegoś takiego jak ezawaryjny japoniec na tle awayjnego francuza.....wszytsko się psuje tak samo...
tylko francuzi odbudowywali sobie slabą reputację.....a japończyki nie utrzymali sowjej bezosbługowości....rachunek jest prosty
JohnnyB napisał(a):tylko francuzi odbudowywali sobie slabą reputację.....a japończyki nie utrzymali sowjej bezosbługowości....rachunek jest prosty
takie uogólnienia nigdy nie prowadzą do czegokolwiek sensownego...
Poniekąd zgadzamy się: też uważam, że pod wieloma względami producenci aut zbliżyli się do siebie, dlatego osobiście kieruję się przy wyborze samochodu w dużej mierze osobistymi preferencjami co do wyglądu (in and out), oczywiście inne czynniki też mają znaczenie. Dlatego też wybrałem... Mazdę
Jak widzę nie jestem odosobnionym przypadkiem i Mazdy się ludziom podobają (wzrost sprzedaży o 100% r/r): http://www.samar.pl/wiadomosci/lepiej-n ... cale=pl_PL
Jak widzę nie jestem odosobnionym przypadkiem i Mazdy się ludziom podobają (wzrost sprzedaży o 100% r/r): http://www.samar.pl/wiadomosci/lepiej-n ... cale=pl_PL
jaketherake napisał(a):Jak widzę nie jestem odosobnionym przypadkiem i Mazdy się ludziom podobają
Bo trzeba przyznać, że obecne generacje są w całkiem przyzwoitej cenie. W zasadzie plasują się w średniej za auta z tego segmentu. Z tego co widze po cennikach, to M3 wychodzi taniej od Astry, a M6 można mieć w cenie Laguny 3 (podstawowe wersje, cennik ze strony) i pewnie wielu innych aut, którymi zalany jest już rynek. Tak więc wzrost sprzedaży mnie absolutnie nie dziwi.
Dominator napisał(a):Znajomy chce kupic 6GH w liftbacku lub kombi i ponizej 40klzl w benzynce od 2.0 wzwyz, nie ma czego szukac.. nawet troche powyzej tej kwoty, trudno znalezc cos rozsadnego. Jak by ktos cos wiedzial, dajcie znac.
Mając w garści te 40tysięcy zawsze można iść do najbliższego salonu FIATA
Zamówić ze stanu placowego takiego Punciaka 5D "w promocji" + pełny pakiet ubezpieczenia również "w promocji"
Znajomy też szukał super kombi z Dieslem " w stanie jak nowe" ale w cenie nie jak za nowe

W końcu zrobił tak jak wyżej.
Z Cytryn osobiście wybrał bym tylko coś z DS, DS5 jest po prostu
Zwykły C5 jakoś do mnie nie przemawia :/ Co do awaryjności jak każdy samochód ale części niebo tańsze.
Nowy design Citroena powala na ziemie z pierwszym spojrzeniem i przyznam podoba mi się
Pugi zrobiły się bardzo multimedialne ale wykończenie materiałowe jest straszne niektóre modele niewiele różnią się od Dacii. Renówki dopiero teraz zaczynają wyglądać jak samochody
ale współpraca z Nisanem i Samsungiem poprawiła ich mechanikę. Niemiecka motoryzacja do mnie nie przemawia, mam sąsiada co ma opla astrę i powiedział nigdy w życiu, znajoma ma Mocke i chwali. Wiec o całkowicie dobra opinie zawsze będzie trudno. Trzeba kupować to co komu pasuje, mieści się w kasie i wymaganiach, w końcu to moja
ma wozić a nie ludzi z zewnątrz 

Zwykły C5 jakoś do mnie nie przemawia :/ Co do awaryjności jak każdy samochód ale części niebo tańsze.
Nowy design Citroena powala na ziemie z pierwszym spojrzeniem i przyznam podoba mi się
Pugi zrobiły się bardzo multimedialne ale wykończenie materiałowe jest straszne niektóre modele niewiele różnią się od Dacii. Renówki dopiero teraz zaczynają wyglądać jak samochody

"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.