Czy oślepiają was światła innych samochodów?
1, 2
jest fotolrelacja na forum viewtopic.php?t=27630. Tempem tez da sie wyczyscic. Instrukcja jak, jest na opakowaniu.
Znalazlem zdj z lata i zauwazyłem, ze światło od strony kierowcy jest jakby bardziej zżółniete lub brudne.
Czy tylko mi się wydaje???
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 3927_n.jpg
Czy tylko mi się wydaje???
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 3927_n.jpg
"Ale herbatka dobra" :)
- Od: 13 paź 2011, 23:14
- Auto: Mazda 323C
1.5 PB
90KM
65kW
16V
1995r.
Może... ale to nie miało by aż takiego wpływu. Ponadto zdjecie nie jest zrobione idealnie na środku więc światło padało lekko inaczej. Sam optycznie musisz stwierdzić w jakim stanie one są. Chciałbym rownież dodać, że powinieneś wziać pod uwagę Twój stan wzroku. Jesli jest tak tragicznie to powinienes zaopatrzyć sie w szkła z antyrefleksem lub specjalne wlasnie dla kierowcow szkla polaryzacyjne.
Hehe wzrok mam ok, znaczy nosze okulary-oczywiście mam antyrefleks 
Jakby to była wina mojego wzroku to by mnie oślepiały samochody również podczas jazdy grand scenicem i ostatnio jechałem Mazda MPV i tez było ok.
Wyczyszcze klosze i zobacze czy się poprawi
Jakby to była wina mojego wzroku to by mnie oślepiały samochody również podczas jazdy grand scenicem i ostatnio jechałem Mazda MPV i tez było ok.
Wyczyszcze klosze i zobacze czy się poprawi
1.5 PB
90KM
65kW
16V
1995r.
Siedzi się nisko to oślepiają :/ Najbardziej dostawczaki, które mają źle ustawione światła. Nie ich samochód nie ich problem. Na początku wydawało się, że jeżdżą na długich. Zastanawiałam się nad specjalnymi okularami z powłoką antyrefleksową.
Jestem za akcją społeczną uświadamiająca negatywne skutki źle ustawionych świateł i przy okazji ignorantów rozmawiających przez telefon komórkowy!
Jestem za akcją społeczną uświadamiająca negatywne skutki źle ustawionych świateł i przy okazji ignorantów rozmawiających przez telefon komórkowy!
- Od: 31 lip 2012, 21:37
- Auto: Mazda 323f, silnik 1,5 benzyna + LPG
Dracena napisał(a):Siedzi się nisko to oślepiają :/ Najbardziej dostawczaki, które mają źle ustawione światła. Nie ich samochód nie ich problem. Na początku wydawało się, że jeżdżą na długich. Zastanawiałam się nad specjalnymi okularami z powłoką antyrefleksową.
Nie zapominaj o tych, którzy jedzą w aucie
A ta powłoka antyrefleksyjna jak dla mnie do nawet dobra sprawa.Mam i sobie chwale.
Tylko nie byle jakie szkła wtedy bo powłoka lubi się zdzierać jak jest badziewna.
1.5 PB
90KM
65kW
16V
1995r.
Najgorzej to jest gdy do golfa IV/III pakują ksenony i myślą że są fajni..Fakt BA są niskie i to nie poprawia komfortu jazdy nawet od kiedy mam swoja 323f zacząłem się zastanawiać czy coś ze mną jest nie tak bo wcześniej miałem 626 i mi się świetnie jeździło w nocy a od kiedy zmieniłem auto jest całkiem inna jazda i już zwątpiłem czy to starość idzie
. Tak czy owak nigdy nie miałem okazji jechać z takimi okularami ale jeśli jest coś co radykalnie pomoże to się chętnie dowiem bo auta nie chce zmieniać a jestem zwolennikiem bezpiecznej i ostrożnej jazdy..tyczy się to również telefonów, dobrych świateł(dobrze ustawionych), pseudo-ksenonów, czystych świateł, czystych szyb itd. Sam się oduczyłem używać telefonu a teraz pomaga mi w tym specjalna stacja dokująca.
- Od: 15 kwi 2012, 20:30
- Auto: mazda 323f ba 2.0 V6
mazda premacy cp 1.8
Są jeszcze te okulary (nie pamiętam fachowej nazwy) takie pomarańczowe i w nich podobno sie fajnie jezdzi- tata miał i chwali.
Swoją drogą w Toyocie Celicy(1992r. na glebie) też jest taki problem,jechałem wczoraj i jest chyba gorzej niż w mojej 323c
Swoją drogą w Toyocie Celicy(1992r. na glebie) też jest taki problem,jechałem wczoraj i jest chyba gorzej niż w mojej 323c
1.5 PB
90KM
65kW
16V
1995r.
Pisalem wyzej. Sa to okulary polaryzacyjne. Prosze sobie poczytac o nich. Efekt – nieo a ziemia.
Kiedyś słyszałem, że montowało się diodę chyba UV albo IR, która była skierowana na szybę i to podobno jakoś pomagało. Ktoś też słyszał, albo coś więcej wie?
- Od: 15 kwi 2012, 10:00
- Auto: Mazda 323f BA 1,5 16v (Z5) '96
Okolice Poznania
adamdrift92 napisał(a):Kiedyś słyszałem, że montowało się diodę chyba UV albo IR, która była skierowana na szybę i to podobno jakoś pomagało. Ktoś też słyszał, albo coś więcej wie?
Też o tym kiedyś słyszałem ale nie znam przypadku aby ktoś to potwierdził.
Temat zaś cały przenoszę do działu Moto – może kogoś jeszcze to zainteresuje.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
1, 2