KMBak napisał(a):Szczerze wątpię. Z fabryki auta wyjeżdżają na letnich. Chyba, że ASO we własnym zakresie coś zamiesza.
To samo usłyszałem od dealera. Auta w sprzedaży tylko z 1 kompletem opon fabrycznych – letnich.
www.mazdaspeed.pl
KMBak napisał(a):Szczerze wątpię. Z fabryki auta wyjeżdżają na letnich. Chyba, że ASO we własnym zakresie coś zamiesza.
jaketherake napisał(a):Przy silnikach benzynowych akcyza 3,1%. Pozostałe opłaty to chyba identyko jak przy autach sprowadzanych z Niemiec, pewnie ciut kłopotów tylko z tłumaczeniem dokumentów wozu.
Zastanawia mnie również jak z ubezpieczeniem auta, kupowanego w zagranicznym salonie? Na pewno zakup u dealera zza granicy stwarzałaby nieco problemów...
coś w tym jest. Silnik w nowej trójce dalej przed przednią ośką. Jak będzie cięższy diesel, to i podsterowność będzie większa. Ale problem może być także z benzyniakiem 2,5 litra. Bo to po prostu proporcjonalnie, o 1/4 powiększony silnik dwulitrowy. W efekcie zarówno cięższy jak i dalej wystający przed przednią ośkę. Bardzo jestem ciekaw jakiegoś porównania na torze pomiędzy trójką 2.0 i 2.5 L. Jak większy silnik przełożył się na prowadzenie?KvM napisał(a):Natomiast diesle w 3 to słaby pomysł. Obawiam się ze to może słabo jeździć. Miałem bravo 1,4 t 150KM i to jeździł w miarę poprawnie w zakrętach. Miałem się jednak okazje przejechać dieslem i była to porażka totalna. Auto nie radziło sobie z tak ciężkim silnikiem na przedniej osi.
jaketherake napisał(a):Szybka lektura cenników nowej M3 u naszych południowych sąsiadów (Czechy, Austria, Słowacja) ujawnia, że mają tam dostępne 5 poziomów wyposażenia.
http://www.mazda.sk/upload/country/sk-S ... K_MY13.pdf
Czwartym z nich jest coś pomiędzy naszym SkyEnergy a Skypassion. Na południu ten poziom nazywa się Revolution i w porównaniu do naszego SkyEnergy ma jeszcze m.in.:
– Xenony + Ledy
– 18" felgi
– bezkluczykowe zamykanie
– czujnik parkowania na przód
– Bose
– Head-Up
To wszystko w cenie ok 83tys.... Szkoda że u nas taka konfiguracja jest niedostępna, bo to by pewnie było dokładnie to, co by mnie interesowało
trenth napisał(a):Link do pdfa ze strony Mazda.sk nie działa, a idąc ich konfiguratorem to wersja Revolution Top ze skórą to koszt 22685 euro – po kursie ~4,15 to ~94000zł, praktycznie polski cennik, do tego w wersji Revolution Top widzę jedynie benzyniaka "G120"...
"Przypadek? Nie sądzę." ;]
Na dniach przerabiam jednak umowę zakupu ze SkyEnergy na SkyPassion. Pozostaje kwestia niezwykle drogiej skóry...
jaketherake napisał(a):Tutaj cennik z Czech: http://www.mazda.cz/assets/czech/cars/b ... anguage=en
Wersja Revolution HB 165km według dzisiejszego notowania korony 83200zł, kolory w identycznej cenie jak w Polsce. Chyba niezła oferta![]()
Pozostaje czekać na auta z przebiegiem pow. 6 tys. km i wtedy zdecydować czy warto sprowadzać.
jaketherake napisał(a):Pozostaje czekać na auta z przebiegiem pow. 6 tys. km i wtedy zdecydować czy warto sprowadzać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości