![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Mazda 323 BJ
Witam,
Noszę się z zamiarem kupna autka jak w temacie, pytanie dotyczy ważnego dla mnie elementu wyposażenia – komputera pokładowego podającego średnie i chwilowe zużycie paliwa, temperatury, przebiegi, dystans do tankowania itp. Słyszałem, że takowe bywały w wyposażeniu – pytam więc forumowiczów, czy to prawda? gdzie te informacje są wyświetlane? czy na wyświetlaczu zegarka, przebiegu czy radia (oryginalne wersja 2 DIN z cd i/lub kasetą)?
Ile Wam spalają takie autka?
Maciek
Noszę się z zamiarem kupna autka jak w temacie, pytanie dotyczy ważnego dla mnie elementu wyposażenia – komputera pokładowego podającego średnie i chwilowe zużycie paliwa, temperatury, przebiegi, dystans do tankowania itp. Słyszałem, że takowe bywały w wyposażeniu – pytam więc forumowiczów, czy to prawda? gdzie te informacje są wyświetlane? czy na wyświetlaczu zegarka, przebiegu czy radia (oryginalne wersja 2 DIN z cd i/lub kasetą)?
Ile Wam spalają takie autka?
Maciek
-
lipekm
Komputer pokładowy był montowany tylko w benzynowych BJ'kach.
Przed liftem był zamontowany w kieszeni radia razem z zegarkiem – zajmował połowę kieszeni i wtedy mogło być radio 1din, ale nie we wszystkich wersjach go montowali.
Po lifcie (czyli ten rocznik, co Ciebie interesuje) wyświetlacz komputera montowali już w liczniku na dole tarczy obrotomierza.
Diesle nie miały tego bajeru, jedynie po lifcie miały jeszcze termometr nad wyświetlaczem przebiegu, który w benzynówkach był normalnie jako funkcja w komputerze.
Przyciski do sterowanie komputerem pokładowym przed liftem były przy wyświetlaczu a po lifcie przy przełącznikach od przeciwmgielnych i regulacji świateł.
Przed liftem był zamontowany w kieszeni radia razem z zegarkiem – zajmował połowę kieszeni i wtedy mogło być radio 1din, ale nie we wszystkich wersjach go montowali.
Po lifcie (czyli ten rocznik, co Ciebie interesuje) wyświetlacz komputera montowali już w liczniku na dole tarczy obrotomierza.
Diesle nie miały tego bajeru, jedynie po lifcie miały jeszcze termometr nad wyświetlaczem przebiegu, który w benzynówkach był normalnie jako funkcja w komputerze.
Przyciski do sterowanie komputerem pokładowym przed liftem były przy wyświetlaczu a po lifcie przy przełącznikach od przeciwmgielnych i regulacji świateł.
Ostatnio edytowano 7 kwi 2009, 19:57 przez Jacekm_, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 6 paź 2008, 17:56
- Auto: mazda dwa zero
Witam panowie moze wy mi doradzicie wlasnie nosze sie ze kupnem alufelg do mojej BJ i pomozcie mi bo nie wiem ktore wybrac:
moze ktos ta pierwsza ma na samochodze to chetnie obejrze sobie jak to wyglada??
i pytanie jakie felga musi miec parametry do BJ wiem ze otwory 4x 100 a co dalej tam jakies sa centrujace i ET wogole nie wiem o co w tym chodzi pomozcie. nie chce kupic a pozniej okaze sie ze wystaje mi z 5 centymetrow.

moze ktos ta pierwsza ma na samochodze to chetnie obejrze sobie jak to wyglada??
i pytanie jakie felga musi miec parametry do BJ wiem ze otwory 4x 100 a co dalej tam jakies sa centrujace i ET wogole nie wiem o co w tym chodzi pomozcie. nie chce kupic a pozniej okaze sie ze wystaje mi z 5 centymetrow.
Urbinio
- Od: 16 gru 2008, 18:07
- Auto: Mazda 323F BJ
urbinio...
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=56073
Ja te drugie własnie spolerowałem
bo nie przeżyły za dobrze zimy (paskudne wżery).
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=56073

Ja te drugie własnie spolerowałem
Borys napisał(a):Ja te drugie własnie spolerowałem zeby bo nie przeżyły za dobrze zimy (paskudne wżery).
u mnie tak samo
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 2 wrz 2008, 18:41
- Auto: Mazda 323F BJ 1.8 16v
urbinio Nieeee... sprzedawać nie będę, tylko założę niedługo, bo mam na nich letnie opony
Jak chcesz zobaczyć jak wyglądają na samochodzie to zobacz tu: http://gerz24.w.interia.pl/waszemazdy323bj.htm , autka Jąbka i Bakss'a 
- Od: 17 wrz 2008, 08:24
- Auto: Mazda 323f BJ '02 ZM
urbinio napisał(a):idealnie pasuja do tej mazdziochy
Ano pasują
- Od: 17 wrz 2008, 08:24
- Auto: Mazda 323f BJ '02 ZM
Jacekm_ napisał(a):Przed liftem był zamontowany w kieszeni radia razem z zegarkiem – zajmował połowę kieszeni i wtedy mogło być radio 1din, ale nie we wszystkich wersjach go montowali.
Hmm, a jak dokłądnie działa ten komputer w BJ przed liftem? U mnie jest dokładnie w tym miejscu coś co wskazuje godzine i temperaturę. A z przycisków tylko H i M do zmieniania czasu. Co wskauje komp w innych modelach? Spalanie? Serwis?
- Od: 11 sty 2009, 18:19
o moje auto
Borys napisał(a):Ja te drugie własnie spolerowałem zeby bo nie przeżyły za dobrze zimy (paskudne wżery).
wertopser napisał(a):u mnie tak samo krzywy nei moglem sie jzu patrzec na aluski weic postanowilem cos z nimi zrobic usmiech no i juz aluski sa na samochodziku i blyszcza sie język
zdjęcia, zdjęcia Panowie, dajcie zdjęcia – po po zimie i u mnie paskudnie to wygląda
tomekubek napisał(a):Jacekm_ napisał(a):Przed liftem był zamontowany w kieszeni radia razem z zegarkiem – zajmował połowę kieszeni i wtedy mogło być radio 1din, ale nie we wszystkich wersjach go montowali.
Hmm, a jak dokłądnie działa ten komputer w BJ przed liftem? U mnie jest dokładnie w tym miejscu coś co wskazuje godzine i temperaturę. A z przycisków tylko H i M do zmieniania czasu. Co wskauje komp w innych modelach? Spalanie? Serwis?
tomekubek jak na gazie się spisuje?
w odpowiedzi na pytanie –> zobacz tu – http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 652#897652
jest trochę o tym opisane
- Od: 13 lis 2006, 21:46
- Auto: M323F/BJ/FP
Witam panowie moze wy mi doradzicie wlasnie nosze sie ze kupnem alufelg do mojej BJ i pomozcie mi bo nie wiem ktore wybrac:
mam te pierwsze na letnich oponach i są fajniejsze według mnie od tych drugich które notabene mam na zimowych oponach
tak wyglądają te pierwsze...

Ostatnio edytowano 9 kwi 2009, 08:06 przez smagur, łącznie edytowano 1 raz
Motocykle są wszędzie.... no i mazdy 
- Od: 2 lip 2006, 12:53
- Auto: 6-ka 2.0 Diesel 140 KM 2008 rok
Witam
poradzcie panowie gdzie moge kupic "dobry" rozrzad do mojej BJotki 1.5 ; znacie jakis dobry i pewny sklep internetowy, ale "normalny" sklep w Czestochowie lub okolicach ;
dzieki z gory i pozdro
poradzcie panowie gdzie moge kupic "dobry" rozrzad do mojej BJotki 1.5 ; znacie jakis dobry i pewny sklep internetowy, ale "normalny" sklep w Czestochowie lub okolicach ;
dzieki z gory i pozdro
Enrichissez- vous!!!
- Od: 6 kwi 2009, 22:39
- Auto: mazda 323f BJ 99 1.5