Yard napisał(a):Usiedliśmy z kartką papieru i długopisem. Jego gaz kontra mój diesel. Koszty bardzo podobne (mój nawet wyszedł trochę taniej),
Przedstaw proszę to wyliczenie.
Yard napisał(a):nie kupuj samochodu z instalacją gazową, zwłaszcza kilkuletniego. Jeśli ktoś chciał oszczędzać na paliwie to można przypuszczać, że chciał też zaoszczędzić na instalacji i nie jest ona najlepsza
tak tak dlatego ostatni raz z każdą instalacją jestem na przeglądzie po 1000km a resztę przeglądów robię sam i jakoś nie mam problemów. Obecną mazdą przejechałem na gazie do tej pory 48 kkm oszczędzając średnio 10-12 zł na 100km co daje kwotę 4800zł jak dla was to są niewielkie oszczędności to gratuluję zarobków.
Z dodatkowych rzeczy które wymagała instalacja to wymiana kabli WN kopółkę i palec które miały przejechane 200 kkm wiec nawet w przypadku jazdy na benie też były by do wymiany. Świece wymieniam co 20kkm czyli tak samo jak bym wymieniał na benzynie, filtr gazu co 20kkm koszt 4.50zł nic innego nie wymieniałem. Dodatkowo dochodzi droższy o 70zł przegląd.
I proszę nie róbcie wyimaginowanych kosztów dodatkowych regulacji wymian podzespołow remontów silników itd, bo równie dobrze wam może polecieć pompa w cudownych silnikach DITD a koszty jej naprawy każdy zna.
logan załóż II gen przy twoim silniku sprawdzi sie dobrze stracisz ciut na mocy, ale gwarantuję ci że będziesz zadowolony z wydatków na paliwo.
A swoją drogą po co ja sie produkuje oby wiecej takich opini jak Yard wtedy liczba użytkowników LPG spadnie cene gazu też, bedę wiec jeżdził taniej. Yard masz racje gaz to złoooooooo nie montujcie tego dziadostwa non stop sie pieprzy, strzela co 200km rozwalając drogie przepływki, non stop trzeba wymieniać reduktory filtry wtryski i jeździć na regulacje kosztuje to masakrycznie dużo, co w końcu daje koszty wieksze niż bym jeździł na benzynie, tylko diesel lub benzyna, koniec i basta.