Fotoradary i video rejestratory

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez sołtys » 6 sie 2007, 20:09

bkapust napisał(a):wiekszosc blyska niewidocznie jak juz ktos zauwazyl] nie znaczy, ze go nie bedzie jutro, za tydzien, za miesiac.

bo o to tu chodzi wystarczy mieć 10 budek i jeden radar to działa bardzo dobrze bo nigdy nie wiesz w której jest. Koledze może sie uda, ale moge podać przykład kolesia który zapitalał w miejscowości Góra koło Brzeszcz w małopolsce mysląc że buda jest pusta ( bo w 99% przypadków jest pusta wkładają tam radar raz na rok) jechał 160 o drugiej w nocy suma mandatu była ponoć 4 cyfrowa, a zdjęcie bez flesza wyszło bardzo pięknie. :]
Forumowicz

Od: 20 lip 2005, 16:56
Auto: Focus I TDCi

Postprzez Xionc » 6 sie 2007, 20:13

O mamo, a ja rok temu na obwodnicy uzyskałem prawie V-max Xedosem... dobrze, ze wtedy fotoradary nie był takie popularne... i ze mi juz przeszło sciganie ;P
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)

Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
statusTest
Forumowicz

Od: 2 cze 2004, 23:25
Auto: Mazda CX-7 2.3T AT AWD '08

Postprzez Misiek-Bełchatów » 6 sie 2007, 21:27

Ja byłem dzisiaj w Kluczborku i wracając niedaleko Wielunia gość mi mruga, drugi również ... z +/– 100km\h zwolniłem do 50 z hakiem i wypatruje patrolu, tu widzę gościa schowanego z przenośnym fotoradarem na prywatnej posesji :–/ ale nic nie mrugneło bo ograniczenie było do 50, a jechałem kilka km więcej ... :]
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje ;)
Forumowicz

Od: 26 wrz 2005, 18:55
Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i

Postprzez Jaksa » 6 sie 2007, 22:10

Panowie , na wszystko najlepsze jest jednak CB ..... o radarach tez leci info....
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez slav » 6 sie 2007, 22:26

magicadm napisał(a):ale z tego co widziałem to i nalepki na szybie można numerek odczytać –

trzeba tak naklejac nalepke zeby zaslaniala ja wycieraczka :P
Forumowicz

Od: 29 maja 2005, 23:38
Auto: rozne

Postprzez Marco7 » 7 sie 2007, 15:26

magicadm napisał(a):
qbass napisał(a):Myślę, że Marco7 nie byłby taki głupi, żeby z tablicą rej. tyle zapitalać :D

Taa...
I bez przedniej szyby również???

Nie dostałem jeszcze żadnej pocztówki, ale z tego co widziałem to i nalepki na szybie można numerek odczytać – no chyba, że ulotkę z agencji sobie zainstalował :)

Sorryyyyyy ale czy Wy mnie macie za az tak nie rozgarnietego ?? hahaha <jelen> <jelen> <jelen> <jelen> <jelen> <jelen> <jelen> <jelen>

Nalepa nie jest aktualna hahaha

bkapust napisał(a):[brak blysku nie dowodzi niczego – wiekszosc blyska niewidocznie jak juz ktos zauwazyl] nie znaczy, ze go nie bedzie jutro, za tydzien, za miesiac.

A swistak siedzi i zawija pocztowki w sreberko hahaha

P.S.

Nawet jak dostane fotke z fotoradaru ktory stoi rdzewiejac blyskajac laserami i podczerwieniami <lol> to wkleje ja tutaj i bedzie ubaw ;)
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson
Obrazek
Forumowicz

Od: 12 paź 2006, 00:08
Auto: RX-8

Postprzez bkapust » 7 sie 2007, 17:27

Marco7 napisał(a):
magicadm napisał(a):
qbass napisał(a):Myślę, że Marco7 nie byłby taki głupi, żeby z tablicą rej. tyle zapitalać :D

Taa...
I bez przedniej szyby również???

Nie dostałem jeszcze żadnej pocztówki, ale z tego co widziałem to i nalepki na szybie można numerek odczytać – no chyba, że ulotkę z agencji sobie zainstalował :)

Sorryyyyyy ale czy Wy mnie macie za az tak nie rozgarnietego ?? hahaha <jelen> <jelen> <jelen> <jelen> <jelen> <jelen> <jelen> <jelen>

Nalepa nie jest aktualna hahaha

bkapust napisał(a):[brak blysku nie dowodzi niczego – wiekszosc blyska niewidocznie jak juz ktos zauwazyl] nie znaczy, ze go nie bedzie jutro, za tydzien, za miesiac.

A swistak siedzi i zawija pocztowki w sreberko hahaha

P.S.

Nawet jak dostane fotke z fotoradaru ktory stoi rdzewiejac blyskajac laserami i podczerwieniami <lol> to wkleje ja tutaj i bedzie ubaw ;)

Swistak swistakiem Marco alerobienie zdjec przy lampie na podczerwien to nie ejst SF tylko drogowa rzeczywistosc :)
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Miala byc Mazda a jest Ford :P
Forumowicz

Od: 5 maja 2006, 16:23
Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI

Postprzez Xavier » 7 sie 2007, 17:40

Jaksa napisał(a):Panowie , na wszystko najlepsze jest jednak CB ..... o radarach tez leci info....

Dokładnie tak.
Forumowicz

Od: 10 maja 2005, 17:03

Postprzez Xavier » 26 lis 2007, 23:25

Miałem dzisiaj ciekawą przygodę.
Jechałem sobie przez małą miejscowość tak ....hmmm....z 70 km/h i nagle z prawej strony zauważyłem błysk. Taki jak flesza. Niby sprawa prosta = fotoradar. Tylko zwykle fotoradary są umieszczane stosunkowo wysoko w blaszanych skrzynkach, a to błysnęło na wysokości najwyżej 1 metra gdzieś z boku. Nie było żadnej skrzynki, puszki... Nic. Ostrzeżenia o fotoradarze też nie. A CB nie chciało mi się w taką parszywą pogodę zakładać... <glupek2>
Jechał za mną jakieś 30 metrów inny samochód (tą samą prędkością) i jemu też błysnęlo...widziałem w lusterku.
2-3 km dalej stal patrol drogówki. Nie zatrzymali mnie. Tego co jechał za mną też nie – byli zajęci jakimś "pacjentem". Wie ktoś co to było? Czy „nasi” coś nowego wprowadzili i mam się spodziewać kartki na święta ze zdjęciem?
:|
Forumowicz

Postprzez Siw-y » 26 lis 2007, 23:43

wydaje mi się że to był przenośny...cykał fotki a psiaki na bieżąco je oglądali i zatrzymywali tych bardziej spieszących
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez Xavier » 26 lis 2007, 23:48

Ufff...oby tak było. Serdeczne dzięki za dobre słowo "na noc" ... ;)
http://madou-belochka.ru/a7d15
Forumowicz

Postprzez Piotrek » 27 lis 2007, 00:08

czesto tak robia, ze najpierw stoi przenosny a za iles tam metrow stoi patrol, czesto nieoznakowanym autem. W P-niu czesto Kangoo :)
Forumowicz

Od: 12 maja 2004, 21:00
Auto: 626 GE / 626 GF / PF 125p '75

Postprzez Xavier » 27 lis 2007, 11:11

"Bóg zapłać" za informację. To chyba nic nie przyślą... <jupi>
Forumowicz

Postprzez KyRy » 27 lis 2007, 11:55

Siw-y napisał(a):wydaje mi się że to był przenośny

dokladnie

Xavier napisał(a):To chyba nic nie przyślą

mogą przysłać. Mi np. przyszło...
Forumowicz

Od: 18 mar 2006, 15:02
Auto: są:
121 1,3 92
Mx-5 1,6 95
Mx-5 1,8 96
Mx-5 1,6 92
Mx-5 1,6 93
były:
Mx-5 1,6 89
Mx-5 1,6 93
Mx-5 1,8 97
Mx-5 1,6 95
Mx-5 1,8 97
Mx-5 1,6 96
Mx-5 1,6 94
Mx-3 1,6 95
Mx-3 1,8 92
M5 2,0 05
Xed6 2,5 95

Postprzez Paweł Mo » 27 lis 2007, 13:38

Siw-y napisał(a):psiaki

<lol> <lol> <lol>

P.S. Słuchajcie czy jest możliwe aby fotoradar zrobił zdjęcie bez błyśnięcia fleszem??
Forumowicz

Od: 4 kwi 2012, 12:37
Auto: Audi A4 B5 AHL 1.6

Postprzez Marco7 » 27 lis 2007, 13:49

Paweł M. napisał(a):
Siw-y napisał(a):psiaki

<lol> <lol> <lol>

P.S. Słuchajcie czy jest możliwe aby fotoradar zrobił zdjęcie bez błyśnięcia fleszem??

W dzien tak, w nocy nie.

Xavier napisał(a):Miałem dzisiaj ciekawą przygodę.
Jechałem sobie przez małą miejscowość tak ....hmmm....z 70 km/h i nagle z prawej strony zauważyłem błysk. Taki jak flesza. Niby sprawa prosta = fotoradar. Tylko zwykle fotoradary są umieszczane stosunkowo wysoko w blaszanych skrzynkach, a to błysnęło na wysokości najwyżej 1 metra gdzieś z boku. Nie było żadnej skrzynki, puszki... Nic. Ostrzeżenia o fotoradarze też nie. A CB nie chciało mi się w taką parszywą pogodę zakładać... <glupek2>
Jechał za mną jakieś 30 metrów inny samochód (tą samą prędkością) i jemu też błysnęlo...widziałem w lusterku.
2-3 km dalej stal patrol drogówki. Nie zatrzymali mnie. Tego co jechał za mną też nie – byli zajęci jakimś "pacjentem". Wie ktoś co to było? Czy „nasi” coś nowego wprowadzili i mam się spodziewać kartki na święta ze zdjęciem?
:|

Mialem dokladnie taka sama sytuacje. Tylko ze u mnie piesek dopiero parkowal swoj wehikul :D .
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson
Obrazek
Forumowicz

Postprzez fotokrak » 27 lis 2007, 16:47

bkapust napisał(a):Nawet jak dostane fotke z fotoradaru ktory stoi rdzewiejac blyskajac laserami i podczerwieniami <lol> to wkleje ja tutaj i bedzie ubaw ;)

Swistak swistakiem Marco alerobienie zdjec przy lampie na podczerwien to nie ejst SF tylko drogowa rzeczywistosc :)[/quote]

Ano i to np w anglii juz bardzo popularne, bardzo szeroko montowane na odcinkach gdzie są roboty drogowe, co kilkaset metrów robią wieszak i wieszają kamery nad każdym pasem, bywa że stawiają jedną, na poboczu, z tego co widziałem w TV taka kamera potrafi jednocześnie śledzić nawet do 10 pojazdów.
Jeszcze inny rodzaj to słup z kamerą na wzgórzu z odległości kilkuset metrów śledzi pojazdy w momencie wyłapania pojazdu z dużą prędkością robi max zbliżenie i kręci film, czasami powiadamia automatycznie patrol czy obsługę monitoringu.
Owszem w polsce nie ma jeszcze takich systemów, ale kto wie... być może nie długo, bo za dużo ludzi ginie.
Widziałem fotki z kamer bez błysku,z Niemiec i anglii widać nawet kto prowadzi bo kolega sobie kupił sportowe autko i jadąc do i z polski zbierał co się dało.
Do sprzedania nasza mazda MX3, Londyn cena 500funtów
Forumowicz

Od: 15 cze 2006, 13:35
Auto: MX-3 1,6

Postprzez Marco7 » 28 lis 2007, 02:54

fotokrak napisał(a):
bkapust napisał(a):Nawet jak dostane fotke z fotoradaru ktory stoi rdzewiejac blyskajac laserami i podczerwieniami <lol> to wkleje ja tutaj i bedzie ubaw ;)

Swistak swistakiem Marco alerobienie zdjec przy lampie na podczerwien to nie ejst SF tylko drogowa rzeczywistosc :)

Ano i to np w anglii juz bardzo popularne, bardzo szeroko montowane na odcinkach gdzie są roboty drogowe, co kilkaset metrów robią wieszak i wieszają kamery nad każdym pasem, bywa że stawiają jedną, na poboczu, z tego co widziałem w TV taka kamera potrafi jednocześnie śledzić nawet do 10 pojazdów.
Jeszcze inny rodzaj to słup z kamerą na wzgórzu z odległości kilkuset metrów śledzi pojazdy w momencie wyłapania pojazdu z dużą prędkością robi max zbliżenie i kręci film, czasami powiadamia automatycznie patrol czy obsługę monitoringu.
Owszem w polsce nie ma jeszcze takich systemów, ale kto wie... być może nie długo, bo za dużo ludzi ginie.
Widziałem fotki z kamer bez błysku,z Niemiec i anglii widać nawet kto prowadzi bo kolega sobie kupił sportowe autko i jadąc do i z polski zbierał co się dało.[/quote]

Nie wierze w to. Jak dostane fotke z nocy to uwierze. Jakos niewyobrazam sobie jakby miala zlapac ostrosc bez blysku flesza.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Winetou » 5 sty 2008, 21:28

a ja miałem dzisiaj nieprzyjemne spotkanie z magicznym błyskiem. Nie wiem do ilu było ograniczenie, teren nie był zabudowany, ale chyba było ograniczenie do 70, ja miałem koło 100-120i akurat wyprzedzałem. Pech chciał, że niewiadomo dlaczego była tam podwójna ciągła mimo doskonałej widoczności. Teraz moje nadzieje w tym, że:
1. Miałem mega brudną tablicę rejestracyjną i z bliska można na niej odczytać numery tylko dzięki "wytłoczeniom", bo kolor napisu zlewał się z kolorem tablicy.
2. Jako, że wyprzedzałem miałem obok siebie drugie auto.

I teraz pytania:
1. Czy faktycznie potrafią odczytać numery z naklejki, bo z tablicy raczej niewiele wyczytają ?
2. Czy uda mi się wykpić jak obok było drugie auto ?
3. Czy dostanę mandat tylko za przekroczenie prędkości czy za wyprzedzanie na zakazie też ?
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929 <faja>
Obrazek
Forumowicz

Od: 7 wrz 2005, 18:06
Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i

Postprzez bkapust » 5 sty 2008, 21:47

1. Potrafia odczytac z naklejki
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Miala byc Mazda a jest Ford :P
Forumowicz

Od: 5 maja 2006, 16:23
Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI