Giełda samochodowa jako miejsce zakupu – czy warto?

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez nemi » 31 sty 2011, 14:59

Bart0n napisał(a):że jak napiszesz w ogłoszeniu co mu dolega to wszyscy omijają szerokim łukiem.

Nie prawda – ja wystawiłem cenę adekwatną do stanu i Mazda nie stała nawet 24 h na allegro. Lista usterek była długa i szczera ;).
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez Grzyby » 31 sty 2011, 15:38

Guzik tam. Wystawiłeś bardzo tanio taka prawda.
Handlarz to kupił i tydzień czy 2 później sprzedał odpicowane za ile? Za prawie połowę więcej niż zapłacił Tobie :P
Ja sprzedawałem swoje GE później niż Ty (było starsze i wcale nie w lepszym stanie) a wziąłem sporo więcej. I sprzedała się w godzinę, a kupujący dowiedział się ode mnie o wszystkim co auto bolało (a było tego sporo).
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez nemi » 31 sty 2011, 17:21

Grzyby napisał(a):Guzik tam. Wystawiłeś bardzo tanio taka prawda.

Po prostu obliczyłem co i ile będzie kosztowało i tyle obniżyłem cenę samochodu (uwzględniając oczywiście robociznę).
Handlarz pospawał tłumik, wmówił komuś w jakim świetnym jest stanie, zalał moto-doktora, żeby silnik nie żłopał oleju jak wściekły i sprzedał auto, które za takie pieniądze było po prostu miną. Ja sprzedałem uczciwie, ktoś po prostu następnego nabywcę OSZUKAŁ, sprzedając auto za pieniądze, których nie było warte.

Grzyby napisał(a):a wziąłem sporo więcej

No to fajnie :P. A pamiętasz, że w moim jedynym elektrycznym gadżetem w Mazdzie była lampka na suficie :D?
Ja założyłem mniej więcej cenę taką, jak sprzedał handlarz dwa tygodnie później i odliczyłem wszystkie naprawy, które niezbędnie trzeba było wykonać, czym nie chciałem się zwyczajnie zajmować. Na wygląd auta pewnie coś bym ukręcił więcej, bo wyglądała pięknie. Ale czułbym się tak, że kogoś skroiłem z kasy.
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez jarek_gos » 16 wrz 2016, 14:26

Uważam, że na giełdzie można szybciej sprzedać samochód, bo kupujący mogą od razu go sprawdzić i na miejscu zdecydować o kupnie.
Początkujący

Od: 16 wrz 2016, 14:05
Auto: Volkswagen Polo 2001 r Diesel