Marianek napisał(a):Z całym szacunkiem ale jest to lista życzeń a nie temat o "uczeniu się automatycznej skrzyni" i taki post usunąłem bo owy temat znajduje się już w GJ, na jakiego diabla 10 tematów na ten sam temat

. Grzybu nie widziałeś nie mów, za twojej kadencji ten temat już by dawno w koszu wylądował

wiec tolerancja jest na maxa.
Pozdrawiam.
Marian
Czy jest sens sprzątać w takim temacie o ile nie zszedł na temat ekologicznych przydomowych oczyszczalni ścieków? To jest taki motoryzacyjny OT, czytany i tworzony przez ludzi, którzy chcą sobie podyskutować na jakiś temat na luzie i absolutnie nikomu nie będą przecież przeszkadzały wątki poboczne. Tak samo jak w temacie "nasze rekordy" – miały być motoryzacyjne, ale na szczęście żaden szaleniec nie wpadł na to, żeby skrzętnie go moderować, bo ktoś napisze, że jechał 20 km/h na sankach bądź zjadł 5 pączków w godzinę, a to już nie na temat.
A co do samego tematu: z punktu widzenia praktycznego jest bez sensu. Ale ja się dowiedziałem rzeczy, o których nie miałem pojęcia (np. strząsanie kropel deszczu z lusterek) i traktuję go jako science-fiction do poczytania przy kawce. I chyba tak powinien być traktowany – bez napinki, bez pilnowania w imię nie wiadomo czego (przecież to nikomu nie będzie potrzebne w przyszłości, nie zawiera treści, które koniecznie muszą być prawidłowo wyszukiwane przez wyszukiwarkę). Ciekawostki, kreatywne pomysły, rozwiązania w różnych samochodach – po prostu rozrywka do poczytania.
Owszem – w działach technicznych dyskusję lepiej trzymać za mordę (choć i tak góra na 5 stronie to już OT), ale tu:
Moto
Pogaduchy o samochodach.
...czyli odpowiedniku "Po godzinach", ale na tematy motoryzacyjne chyba nie ma co robić takich perwersji?
Może zmieńcie nazwę tematu na "Co byśmy chcieli mieć w samochodach", żeby nie było takiego spięcia jak moderować coś, co dotyczy M6 (a tak naprawdę nie tyle dotyczy, co nawiązuje do M6...).
Się ludzie poobrażają zaraz, temat umrze, a... fajnie się czytało. I komu to przeszkadza tak naprawdę?