Tutaj się witamy
Witam,
Od blisko trzech lat jestem właścicielem Mazdy 626 którą kupiłem osobiście od pierwszego właściciela w Niemczech. Niejednokrotnie na forum znajdowałem odpowiedzi na pytania związane z 626, dlatego też postanowiłem się zarejestrować i w miarę możliwości udzielać. Przez trzy lata oprócz wymiany części eksploatacyjnych takich jak rozrząd wraz z pompą wody, łożyska kół przednich, tarcz hamulcowych wraz z klockami borykałem się także z typowymi dla mazdy usterkami, to jest: nieszczelny zbiornik paliwa, pęknięte kolanko układu dolotowego, usuwanie ognisk korozji.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Mazdy.
Od blisko trzech lat jestem właścicielem Mazdy 626 którą kupiłem osobiście od pierwszego właściciela w Niemczech. Niejednokrotnie na forum znajdowałem odpowiedzi na pytania związane z 626, dlatego też postanowiłem się zarejestrować i w miarę możliwości udzielać. Przez trzy lata oprócz wymiany części eksploatacyjnych takich jak rozrząd wraz z pompą wody, łożyska kół przednich, tarcz hamulcowych wraz z klockami borykałem się także z typowymi dla mazdy usterkami, to jest: nieszczelny zbiornik paliwa, pęknięte kolanko układu dolotowego, usuwanie ognisk korozji.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Mazdy.
-
dzieciol107
Witam wszystkich,
Na forum zaglądam już od jakiegoś czasu a teraz mam trochę czasu to się przywitam
Zawsze "jeździłem Niemcami" Ale przyszedł czas na zmiany. Mój wybór padł na Mazdę.
Od listopada jestem właścicielem pięknej niebieskiej Mazdy 3 1,6 benzyna
Mam nadzieję że w razie problemów pomożecie, a i ja z przyjemnością podzielę się moimi doświadczeniami.
Pozdrawiam
Dawid
Na forum zaglądam już od jakiegoś czasu a teraz mam trochę czasu to się przywitam
Zawsze "jeździłem Niemcami" Ale przyszedł czas na zmiany. Mój wybór padł na Mazdę.
Od listopada jestem właścicielem pięknej niebieskiej Mazdy 3 1,6 benzyna
Mam nadzieję że w razie problemów pomożecie, a i ja z przyjemnością podzielę się moimi doświadczeniami.
Pozdrawiam
Dawid
-
DawidK
Witam wszystkich!
Od pewnego czasu przeglądam forum, ale dopiero teraz zdecydowałem się założyć konto. Prawdopodobnie niedługo stanę się właścicielem M3 Enso, którą już zamówiłem. Dotychczas jeździłem różnymi samochodami lecz Mazdą nigdy. Mam nadzieję że się nie zawiodę.
Od pewnego czasu przeglądam forum, ale dopiero teraz zdecydowałem się założyć konto. Prawdopodobnie niedługo stanę się właścicielem M3 Enso, którą już zamówiłem. Dotychczas jeździłem różnymi samochodami lecz Mazdą nigdy. Mam nadzieję że się nie zawiodę.
Witam wszystkich od paru lat poruszam się mazdami, najpierw było 323f BJ 1.8 teraz 323f sportive 2.0.Super auta gdyby nie ta ruda której ciężko się pozbyć. W poszukiwaniu informacji o ewentualnym tuningu i swapie trafiłem na forum mazdy i postanowiłem się zarejestrować. Liczę na wymianę wiedzy na temat naszych aut. Pozdrawiam
- Od: 8 lut 2016, 05:43
- Auto: Mazda 323f BJ Sportive 2.0 131 KM
2002 rok.
Witajcie Maździarze : )
Przychodzę do zacnego grona z Mazdą 3, 2011r (105KM), którą mam od nowości
szerokości
Przychodzę do zacnego grona z Mazdą 3, 2011r (105KM), którą mam od nowości
szerokości
-
Smookiens2
Witam. Pochodza z kwidzyna. Co prawda nie jestem posiadaczem mazdy, i nigdy nie byłem ale w związku z planowaną zmianą samochodu rozważam kupno Mazdy5.
Takżena razie studiuję forum w celu poznania tej marki.
Pozdrawiam
Bartek
Takżena razie studiuję forum w celu poznania tej marki.
Pozdrawiam
Bartek
-
Bartkedz
Cześć, wszystkim. Nazywam się Paweł i jestem z Katowic. Właśnie wczoraj kupiłem mojej dziewczynie Mazdę 323f BJ 2.0 DITD 74 Kw, 2003 rok. Kobieta będzie jeździć, ale serwis i eksploatacja będzie na mojej głowie także konto zakładam na siebie. Jest to pierwsza Mazda z jaką mam do czynienia, wcześniej miałem dwie Hondy ale w benzynie. Pozdrawiam wszystkich 
- Od: 15 lut 2016, 15:48
- Auto: Mazda 323f BJ 2.0 DITD 74 Kw, 2003 rok
Marcin Rumia.
Po latach jeżdżenia Skodami (Fabia I, Octavia II tdi, octavia II 1.4 tst+dsg) stwierdziłem, że życie jest za krótkie aby spędzać je w nudnym samochodzie.
W bieżącym tygodniu odbieram Mazdę 3 htb skyMotion 120km w oczywistym, czerwonym kolorze.
40 lat na karku to i czas na czerwony sportowy samochód.
Po latach jeżdżenia Skodami (Fabia I, Octavia II tdi, octavia II 1.4 tst+dsg) stwierdziłem, że życie jest za krótkie aby spędzać je w nudnym samochodzie.
W bieżącym tygodniu odbieram Mazdę 3 htb skyMotion 120km w oczywistym, czerwonym kolorze.
40 lat na karku to i czas na czerwony sportowy samochód.
- Od: 10 lut 2016, 21:14
- Auto: Mazda 3 BM, htb. skyMotion 120km
siema! jestem charlie i od jakiegoś czasu obserwuję to forum, w końcu postanowiłem się zarejestrować
- Od: 15 lut 2016, 18:27
Cześć wszytskim
jestem szczęśliwym posiadaczem mazdy 626 GD coupe 2.0 8v
Moja madzia jest samochodem moich dziecięcych marzeń, wujek sprowadził ją z Niemiec w 2004r i od tego czasu pragnąłem ją mieć. Moje marzenie spełniło się w święta Bożego Narodzenia gdy pod choinką znalazłem kluczyki i dokumenty do mazdy
wujek wymienił ją na Mazde 6. Czas dac jej drugie życie:)
Moja madzia jest samochodem moich dziecięcych marzeń, wujek sprowadził ją z Niemiec w 2004r i od tego czasu pragnąłem ją mieć. Moje marzenie spełniło się w święta Bożego Narodzenia gdy pod choinką znalazłem kluczyki i dokumenty do mazdy
-
Mianek