Gdzie pracują Mazdowicze?

Jeśli nie wiesz jak zacząć – najlepiej przywitaj się krótko w zbiorczym wątku.

Postprzez Losek » 20 kwi 2007, 11:32

No to czas na mnie... Ja pracuję dla (albo raczej NA) szanownego, kochanego pana ministra Ziobro ;)

W Sądzie Rejonowym sobie siedzę jako informatyk.... No i wystarczy, co się będę rozpisywał.....
pozdro Madziowicze !!
Początkujący

Od: 9 lut 2007, 10:12
Auto: Brak ;( Rozbite ;(

Postprzez klawy323 » 23 kwi 2007, 12:31

No i u mnie zmiana.Tym razem o 180 stopni.Od stycznia br. jestem kierowca autobusu miejskiego :D <glupek2> <glupek2> <glupek2>
POZDRO DLA WSZYSTKICH BLACK DEVIL 323
Forumowicz

Od: 24 wrz 2005, 17:39
Auto: Mazda 323BG 1990r.

Postprzez shadoow » 23 kwi 2007, 18:49

Witam!! ja pracuje jako kierowca, rozwoze fajki, ale szukam bardziej ambitnej pracy a pozatym to studiuje turystyke na Polibudzie opolskiej
Forumowicz

Od: 15 kwi 2007, 16:41
Auto: Francuskie Kombi
Moja ex:Mazda 323F BJ

Postprzez kot... » 23 kwi 2007, 22:16

a ja pracuje jako koordynator regionu w LG- dzial telefony komorkowe :P
Początkujący

Od: 13 lut 2007, 20:32
Auto: MX-5 1.8 NB

Postprzez darekk86 » 24 kwi 2007, 01:48

kot... to zalatw jakies telefony dla nas :)))
Obrazek
Forumowicz

Od: 2 gru 2006, 20:58
Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo

Postprzez Sylwek_626 » 24 kwi 2007, 06:52

kot... napisał(a):a ja pracuje jako koordynator regionu w LG- dzial telefony komorkowe :P

Coś ostatnio mało nowości na rynek LG wypuszcza , czy może telefonia GSM w frimie LG zakończy się pdbonie jak w Benq-Siemens? :D
"Są tylko 3 prawdziwe sporty: walki byków, alpinizm, automobilizm. Reszta to tylko gry..."
Forumowicz

Od: 19 gru 2006, 09:29

Postprzez Fasola » 24 kwi 2007, 17:01

Ja natomiast pracuje w "Głosie Wielkopolskim" taka gazeta w której mało jest o motoryzacji więc osobiście jej nie czytam :] Siedze przy kompie i składam strony ogólnie nuda !!
Fasola

Postprzez kern » 25 kwi 2007, 13:30

Cześć, pracuje jako geodeta. Aktualnie jestem na etapie pisania pracy inżynierskiej na PW.
Początkujący

Od: 12 mar 2007, 08:01
Auto: Mazda 626,98r. 2,0 + LPG-NL

Postprzez kot... » 25 kwi 2007, 22:46

Sylwek_626 napisał(a):
kot... napisał(a):a ja pracuje jako koordynator regionu w LG- dzial telefony komorkowe :P

Coś ostatnio mało nowości na rynek LG wypuszcza , czy może telefonia GSM w frimie LG zakończy się pdbonie jak w Benq-Siemens? :D

czy mowiac rynek masz na myzli Polske czy caly swiat? bo jesli to pierwsze to masz 100% racji... bardzo malo jest modeli u operatorow, ale jesli masz na mysli chociazby Europe to na pewno wiesz :] ze LG zajmuje jedna z pierwszych pozycji wsrod telefonow wysokiej ekskluzywnej polki ;)
Początkujący

Od: 13 lut 2007, 20:32
Auto: MX-5 1.8 NB

Postprzez Xus » 25 kwi 2007, 22:52

Ja obecnie pracuje sobie w Pearson Distribution obecnie jak kierowca dzwigu i pick and pass
niestety lub stety w UK. wczesniej przez ostatni rok pracowalem jak kierowca monter kuchni a wczesniej kierowca bus cala europa i gdzies dalej.
na 1/4 mili scigaja sie szybkie samochody.....na zakretach szybcy kierowcy...
moje zabawki
Honda <---kilikac i glosowac
Mazda <---kilikac i glosowac

Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 4 sty 2006, 10:43
Auto: MX-3 1,6 16v DOHC

Postprzez shogun_zag » 26 kwi 2007, 22:18

Witam
A ja ... kierownik budowy, uprawnienia budowlane w specjalności linie, węzły i stacje kolejowe (czyli ten co se tory i wszystko z nimi związane buduje) oraz konstrukcyjno-budowlane (czyli ziemia, żelbety, kubaturówka). Fajna robota, zawsze coś innego, coś nowego. NIe ma nudy a i czas szybko leci :D
Pozdrawiam
Piotrek
Początkujący

Od: 22 lip 2006, 11:18
Auto: Mazda 626 GE Comprex '96

Postprzez Dr_Astic » 27 kwi 2007, 08:32

shogun_zag napisał(a):Witam
A ja ... kierownik budowy, uprawnienia ... konstrukcyjno-budowlane (czyli ziemia, żelbety, kubaturówka).

No to witam kolegę z branży :) tyle, że z tej drugiej strony "barykady" (ja projektuję i kompletuję staż do uprawnień)
shogun_zag napisał(a):Fajna robota, zawsze coś innego, coś nowego. NIe ma nudy a i czas szybko leci :D

Chyba tym się nasz fach charakteryzuje ;)
Forumowicz

Od: 18 kwi 2007, 10:08
Auto: biała 323F BJ 1.8GT 16V DOHC

Postprzez shogun_zag » 27 kwi 2007, 21:57

A jaka tam barykada <lol> Każdy z nas jest za coś odpowiedialny w danej chwili i w określonym etapie budowy. Czasem klnę na "was" na czym świat stoi, bo "wymyślacie" kosmiczne rzeczy. Fajnie się rysuje kreski, ale później .... hmmm, zbędne nerwy, zawalone terminy itd. Zresztą, co Ci będę opowiadał.
Uważam, że zanim weźmiecie ołówek w rękę powinniście jak jeden mąż odbębnić na budowie w wykonawstwie, bezpośrednio kierując robotą w/g "kresek" min. 5 lat a nie 2 latka odbębnić gdzieś za planistę, czy człowieka od papierków. Dopiero po takim okresie uważam, że projektant jest świadom swej pracy :]
I życzę Ci, byś tak projektował, byś sam potrafił wykonać to, co nabazgroliłeś hahaha
A tak przy okazji ... wiesz, że po raz 32 (licząc od 1994 r) zmieniło się nasze ABC-adło => Prawo budowlane <faja> <lol>
Pozdrawiam
Piotrek
Początkujący

Od: 22 lip 2006, 11:18
Auto: Mazda 626 GE Comprex '96

Postprzez krzysioww » 27 kwi 2007, 22:32

shogun_zag napisał(a):A ja ... kierownik budowy, uprawnienia budowlane w specjalności linie, węzły i stacje kolejowe (czyli ten co se tory i wszystko z nimi związane buduje)

A stacje we Włoszczowej budowałeś ? ;)
Forumowicz

Od: 11 mar 2007, 02:38
Auto: 626 GE-1,8-'97

Postprzez Dr_Astic » 28 kwi 2007, 01:05

shogun_zag napisał(a):Uważam, że zanim weźmiecie ołówek w rękę powinniście jak jeden mąż odbębnić na budowie w wykonawstwie, bezpośrednio kierując robotą w/g "kresek" min. 5 lat

Zgadzam się w dużej mierze z Tobą, choć tak naprawdę pracując w projektowaniu, nie wiedziałem, że takie wojny potrafią być z architektami !!
A w dodatku pracuję w takiej firmie, w której architektowi się nie odmawia, jakiekolwiek farmazony by nie stworzył...
i bądź tu konstruktorem, przelicz mu to i później narysuj <killer> Masakra !!
shogun_zag napisał(a):A tak przy okazji ... wiesz, że po raz 32 (licząc od 1994 r) zmieniło się nasze ABC-adło => Prawo budowlane <faja> <lol>

Tego akurat nie wiedziałem, ale Prawo Budowlane jest u nas oczywiście najważniejszym wyznacznikiem... szczególnie słynna "75-tka" ;)
Forumowicz

Od: 18 kwi 2007, 10:08
Auto: biała 323F BJ 1.8GT 16V DOHC

Postprzez gari » 28 kwi 2007, 03:06

Dr_Astic napisał(a):nie wiedziałem, że takie wojny potrafią być z architektami

No to wojna <killer> <killer> <killer> pozdro od Architekta z drugiej strony barykady ;)
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
Forumowicz

Od: 11 kwi 2006, 18:25
Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20

Postprzez gari » 28 kwi 2007, 03:12

No coz czasem sie musimy nagimnastykowac co by "sprzedac" swoja wizje klientowi, dopilnowac konsultantow (konstruktoerow hydraulikow itd) co by wszystko bylo zaprojektowane na czas oraz nawalczyc zwyonawcami co by swoich patentow nie uskuteczniali (wprzypadku gdy prowadzimy nadzor techniczny) bo jak cos nie wyjdzie, komus sie nie spodoba czy nie zmiescie w budrzecie wina spada na nas :|

ale prawda jest taka ze podczas tego calego procesu najgorsi sa zleceniodawcy i ich pomysly z kosmosu hahaha
Forumowicz

Postprzez marek » 28 kwi 2007, 12:02

gari napisał(a):No coz czasem sie musimy nagimnastykowac co by "sprzedac" swoja wizje klientowi

Ale często architekci wymyslają niestworzone rzeczy, które później konstruktor robi tak aby ustały. A wykonawca psioczy na konstruktora że dał tyle stali na zbrojenie itd.
A do tego masa błędów na rysunkach architektury i całkowity brak pojęcia o potencjalnej konstrukcji... A potem przekonac architekta że "tu musi być słupek" to jest masakra...
To tak z moich doświadczeń.
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez gari » 28 kwi 2007, 16:56

Nikt nie powiedzial ze znami sie latwo wpolpracuje <diabełek> – kazdy Architekt bedzie zaciekle bronil swoich pomslow :D ...co do bledow to niedociagniecia sie zdarzaja glownie w fazie koncepcyjnej przy projetkach wykonawczych raczej juz nie mozemy sobie na to pozwolic...co do samej wiedzy o konstrukcjach to mamy pojecie ogolne a do wykonania obliczen i do powiedzenia nam gdzie mamy postawic dodatkowy slupek zatrudniamy Konstruktorow...

POZDR
Forumowicz

Postprzez marek » 28 kwi 2007, 17:38

nie wiem jak to robi sie w US ale w UK czy PL to konstruktorów zatrudniają najczęściej PO wykonaniu projektu architektonicznego. I później konstruktor "burzy" koncepcję...

A jak pracowałem w elewacjach/obudowach to takie rzeczy architekcji wymyślali że szkoda gadać... Nawet nie chciało im się zaglądać w specyfikacje techniczne produktów które oznaczają na rysunkach. I nie przyjmowali do wiadomości o max/min wymiarach paneli, szczelinach konstrukcyjnych możliwościach gięcia elementów itd. itp....

Zauważyłem że Architekci to zawsze artyści a inżynier to umysł ścisły i przez to są konflikty.
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail