RX 8 – Problem z odpalaniem
ZK33 napisał(a):aybabtu i co udało się zapalić ?
Bede robił z samochodem wieczorem bo na razie jestem w pracy. Po pracy po klucz do swiec do znajomego mechanika i do garazu
UPDATE:
Dzieki za wszelkie cenne informacje ZK33 ale to niestety chyba nie zalanie
pzdr,
aybabtu
- Od: 13 lip 2007, 13:18
- Auto: RX-8 Revolution SP
aybabtu napisał(a):Hmm, przyznam ze troche jestem rozczarowany 'niezawodnoscia' Mazdy, myslalem ze takie problemy to ludzie mieli z poldkami 20 lat temu
Jak widzę każdy użytkownik wankla wcześniej czy później styka się z tym problemem. Taki już urok "odkurzacza"
- Od: 7 cze 2004, 08:33
- Auto: RX-7 FC TII `91
Janusz napisał(a):aybabtu napisał(a):Hmm, przyznam ze troche jestem rozczarowany 'niezawodnoscia' Mazdy, myslalem ze takie problemy to ludzie mieli z poldkami 20 lat temu
Jak widzę każdy użytkownik wankla wcześniej czy później styka się z tym problemem. Taki już urok "odkurzacza"i trzeba to zaakceptować i minimalizować ryzyko, czyli trzeba dbać o stan akumulatora, świece wymieniać max. co 20tyś km i nie uruchamiać silnika na krótko zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym!!
Wiem, juz naczytałem sie o floodingu mase postów tu i ówdzie i akceptuje (miłość to kompromisy

Naprawiłem Madzie! Rzeczywiscie była zalana. Wielkie dzięki dla ZK33 za nieocenioną pomoc i rade! Calkowity koszt – jakies 150 zł za klczue do świec, 230 prostownik (wydatki jednorazowe), radocha – bezcenne. Jak znajde chwile to wkleje procedure ze zdjęciami.
pzdr,
aybabtu
Mily napisał(a):Przeczyscili mi swiece, jest iskra, dochodzi paliwo a mazda nie odpala ;(
Jade dzisiaj do Mazdy.....
A komory przeczysciles? Mi tez nie odpalila po samym wysuszeniu/nagrzaniu swiec i kilkakrotnym zaledwie przekreceniu silnika.
aybabtu napisał(a):A komory przeczysciles
jeżeli nie, to nie ma szans na odpalenie- trzeba pozbyć się paliwa w komorach spalania.
musisz odłączyć pompe paliwa, wykrecić świece i kręcąc rozrusznikiem wydmuchać z komór zgromadzone tam paliwo.
- Od: 11 lip 2004, 19:42
- Auto: CX 9