dziwne wibracje na niskich obrotach – skrzynia biegów?
Strona 1 z 1
Witam, od jakiegoś już czasu mam problem ze skrzynia biegów. Na początku myślałem, że to tylko wina sprzęgła jednak teraz to już sam się nawet domyślam, że nie tylko – na początku zmiana biegów była prawie nie możliwa, po założeniu nowego sprzęgła niby ok ale na wstecznym czuć było jak się przypala i samochód dostał dziwnych wibracji na najniższych obrotach – bardzo drży. Pierwsza myśl tak jak by coś z kołem zamachowym a może sprzęgło źle złożone tylko zakładał je warsztat który zna się na robocie później skrzynia coraz bardziej zaczęła charczeć i przy puszczaniu pedału sprzęgła, ruszaniu i zmianie biegów aż zaczęło szarpać samochodem. Myślicie, że te wibracje mogą mieć coś wspólnego ze skrzynią? co mogło się w niej zepsuć? wibracje na jałowym biegu..
- Od: 10 sty 2007, 18:52
- Auto: RX-8 231hp
vinyl, moje problemy były związane ze skrzynią biegów właśnie, drgała mi na wolnych obrotach, dokładnie łożyska w niej. Nie było to odczuwalne w środku, jedynie nieprzyjemny hałas, dzwonienie, poza tym był pewien zakres obrotów przy którym odzywały się w niej luzy. Największy harmider robiła przy cofaniu. Jak pamiętasz kupiłem drugą skrzynię która okazała się padliną, więc ze starą pojechałem do Tomka, zrobił jej remoncik i śmiga aż miło. Zero problemów.
- Od: 7 lut 2009, 22:11
- Auto: słoniu, franio, złomek, pomarańczka
witam
U mnie tez jest cos nie tak.
Niby wszystko Ok ale dosyc glosno slychac ( na zewnatrz ) zmiane kazdego biegu.
Czy to moze byc brak oleju w skrzynie?
Czy mial juz ktos podobne objawy a moze po prostu jak wiele rzeczy w RX8 po prostu tak ma byc ?
Prosze dajecie znac .
U mnie tez jest cos nie tak.
Niby wszystko Ok ale dosyc glosno slychac ( na zewnatrz ) zmiane kazdego biegu.
Czy to moze byc brak oleju w skrzynie?
Czy mial juz ktos podobne objawy a moze po prostu jak wiele rzeczy w RX8 po prostu tak ma byc ?
Prosze dajecie znac .
Rotary engine maniac
- Od: 23 maja 2008, 10:51
- Auto: Mazda RX8 – 231KM (2004)
Strona 1 z 1