[Xedos6 CA] Szybkie pytania
Fajne by były ale pieniężnie jednak przeważają te z 626 ;/. A płynę...płynę...;D 
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Nie pamiętam marki ale po 98 pln/szt. Jeździ się normalnie ale wiadomo, że lepiej i trwalej było by na ORI. U mnie przeważył fakt, że jest nieco wyżej i nie tnie opon na takim ET jakie mam.
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Kolega właśnie do mnie zadzwonił(z GB), który też ma xedosa. i pyta się czy u nas w Polsce można dostać "czujnik szybkościomierza". twierdzi że to ten przy skrzyni. czy istnieje coś takiego wgl? bo szczerze mówiąc szukam o tym i nie mogę nawet o nim żadnych info znaleźć, co dopiero żeby ktoś to sprzedawał.
Czujnik prędkości, jest na skrzyni mniej wiecej pod przepustnicą. Popytaj handlarzy częściami. Czemu chce to wymieniać?
Gdzie kupię nową tylną poduszkę silnika do KF? I jaka plusminus cena?
Gdzie kupię nową tylną poduszkę silnika do KF? I jaka plusminus cena?
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Witam wszystkich, mam problem z hamulcami w X6 z 92'
Mianowicie po wymianie wszystkich przewodów po próbie odpowietrzenia tylnych hamulców, nie dochodzi tam wogóle płyn,podejrzewam pompe abs, jeżeli tak to czy mogła się zapowietrzyć i czy można ją jakoś odpowietrzyć, czy pokaże jakieś błędy po wymruganiu, jeżeli tak to jakie? Czy przez padniętą sekcję pompy abs może objawiac się brak płynu w przewodach. czy może to być wina pompy hamulcowej, która daje płyn do pompy abs. czy pomogłoby odpięcie wtyczki od pompy abs? proszę o rzeczową odpowiedź bo domysły raczej nie ułatwią mi zadania. pozdrawiam i dziękuję z góry

Mianowicie po wymianie wszystkich przewodów po próbie odpowietrzenia tylnych hamulców, nie dochodzi tam wogóle płyn,podejrzewam pompe abs, jeżeli tak to czy mogła się zapowietrzyć i czy można ją jakoś odpowietrzyć, czy pokaże jakieś błędy po wymruganiu, jeżeli tak to jakie? Czy przez padniętą sekcję pompy abs może objawiac się brak płynu w przewodach. czy może to być wina pompy hamulcowej, która daje płyn do pompy abs. czy pomogłoby odpięcie wtyczki od pompy abs? proszę o rzeczową odpowiedź bo domysły raczej nie ułatwią mi zadania. pozdrawiam i dziękuję z góry
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Jeżeli wcześniej płyn był to wrócić również musi. Świeci się kontrolka ABS po odpaleniu auta
Chyba nie muszę tłumaczyć które koło się odpowietrza pierwsze a które ostatnie.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
heh. Chodzi o moją X6 więc dopowiem
Kontrolka abs po odpaleniu auta się nie świeci, ale bardzo lubiła zaświecić się po cofnięciu autem pare metrów, np przy wyjeżdzaniu z miejsca parkingowego. Wtedy abs się niejako wyłączał (Zaswiecałą sie kontrolka). Trzeba było auto zgasić, odpalić ponownie i ABS działał. Do czasu cofnięcia autem
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Kontrolka abs po odpaleniu auta się nie świeci, ale bardzo lubiła zaświecić się po cofnięciu autem pare metrów, np przy wyjeżdzaniu z miejsca parkingowego. Wtedy abs się niejako wyłączał (Zaswiecałą sie kontrolka). Trzeba było auto zgasić, odpalić ponownie i ABS działał. Do czasu cofnięcia autem
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Płynu nie było w starych przewodach, no może jakieś resztki... ale po odkręceniu przewodów od regulatora siły hamowania nie było tam płynu, końcówki suchutkie
podejrzenia padają na pompę abs, ale czy jeżeli jest zapowietrzona to można ją jakoś odpowietrzyć? Czy jest to klasyczne odpowietrzanie rozpoczynając od najdłuższego przewodu i do skutku? Czy może jest jakiś zawór odpowietrzający przy pompie abs?
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Piotr89 napisał(a):Płynu nie było w starych przewodach, no może jakieś resztki... ale po odkręceniu przewodów od regulatora siły hamowania nie było tam płynu, końcówki suchutkiepodejrzenia padają na pompę abs, ale czy jeżeli jest zapowietrzona to można ją jakoś odpowietrzyć? Czy jest to klasyczne odpowietrzanie rozpoczynając od najdłuższego przewodu i do skutku? Czy może jest jakiś zawór odpowietrzający przy pompie abs?
Nie ma żadnego zaworu przy pompie, musicie cisnąć do skutku od najdłuższego przewodu (PT)aż zacznie wypływać. To dość długo trwa, wiem bo przerabiałem temat w BA, tyle że BA palił się ABS do póki nie odpowietrzyłem całego układu łącznie z pompą. Pilnujcie zbiorniczka aby zawsze miał płyn, nawet ponad stan ale żeby był, później się go wypompuje jak będzie za dużo.
]
-
Kamil
Spróbuję jutro z tym powalczyć, a później priva ci wyślę. dzięki za pomoc 
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Paczajcie jakie lampy...

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Co do odpowietrzania – lepsze efekty uzyskuje sie odpowietrzając z włączonym silnikiem.
Nie dokazuj, miła nie dokazuj...
http://www.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk&feature=related
Link do kilku dokumentów na temat Xedosa:
https://docs.google.com/folder/d/0B_CZcjbKtd0KblBqRVpPcEVxaE0/edit
http://www.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk&feature=related
Link do kilku dokumentów na temat Xedosa:
https://docs.google.com/folder/d/0B_CZcjbKtd0KblBqRVpPcEVxaE0/edit
Tak też już było próbowane. i jakoś ten płyn wogóle na tył nie idzie, i wcale to nie musi byc pompa abs tylko pompa główna... może ktoś wie gdzie jakiś wątek o tym jest, poczytam i dowiem się czegoś mądrego.
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
sylwo napisał(a):Paczajcie jakie lampy...
Folia panie, folia czyni cuda.
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):sylwo napisał(a):Paczajcie jakie lampy...
Folia panie, folia czyni cuda.
...albo spray...
- Od: 4 mar 2012, 02:28
- Auto: Była: Mazda Xedos 6 2.0 V6
Tymczasowo: Honda Civic EG4
d15b2
Uj z tym jaką metodą pomalowane lampy ale pewnie wsteczny na czerwono świeci 

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5