Diagnostyka Mazda przy użyciu programu FORScan
wersja na PC ma ograniczenia architektoniczne i nie podaje tego PIDu (CC_DIFP_WOA) bezpośrednio, jest to zaszyte w Testach jako "Actual Camshaft and Crankshaft Differential Position Without Adaptation". Przed uruchomieniem wyświetla z tego co pamiętam warunki, jakie należy spełnić. Na pewno należy dobrze rozgrzać silnik (temp. płynu chł. >= 65st), wyłączyć odbiorniki prądu, wyłączyć silnik i uruchomić ponownie i jeszcze parę pomniejszych.
Znalazlem, czy o to chodzilo?
Test robilem dwa razy, dopiero jak klika sie STOP BUTTON z kwadratem to zakancza test i pokazuje 100% i ze "Test zakonczono pomyslnie, nie znaleziono bledow"
Mi niby wyszlo 7.20 stopnia ale nie wiem czy to to??? i jaka jest norma???
Test robilem dwa razy, dopiero jak klika sie STOP BUTTON z kwadratem to zakancza test i pokazuje 100% i ze "Test zakonczono pomyslnie, nie znaleziono bledow"
Mi niby wyszlo 7.20 stopnia ale nie wiem czy to to??? i jaka jest norma???
znajdę gdzieś jakie parametry przy poszczególnych opcjach powinny występowac np w moim silniku ?, jakie normy itd ... zebym wiedzial ze cos sie dzieje i ewentualnie od czasu do czasu monitorowal ?
Bo jak byś choć trochę poczytał ten wątek od początku to byś nie wydał nie potrzebne pieniądze.
Może to jest tylko 40zł ale jeszcze nerwy i czas. Ja mam za 30 parę pod usb. Dlaczego pod usb ? wiem, że nie stracę połączenia w trakcie np. kalibracji wtrysków.
Może to jest tylko 40zł ale jeszcze nerwy i czas. Ja mam za 30 parę pod usb. Dlaczego pod usb ? wiem, że nie stracę połączenia w trakcie np. kalibracji wtrysków.
W tej ostatniej wersji Forscana na Androida w końcu ładnie widać proces autoregeneracji dpf podczas jazdy. Jest licznik PM w postaci liczby x.xx i ładnie sobie z poziomu 5, gdzie włącza się wypalanie, schodzi do 0. Dzięki temu widać że każdy punkt zajmuje około 6-8km, czyli całość około 40km
Ciekawi mnie ile u Was schodzi na pełne wypalanie?
Ciekawi mnie ile u Was schodzi na pełne wypalanie?