Średnia z 20 aut:
20 Diesel 6,83 l/100km 176.873 km and 12.073 l
Jestem mile zaskoczony, podobno 2.2 l ma palić podobnie
www.mazdaspeed.pl
kfocus napisał(a):Odnośnie zestawu bluetooth – działa fajnie, kalibrowanie z telefonem to dziecizna, trzeba tylko pogadać do Madzi usmiech i znać parę słów z angielskiego (w moim przypadku akurat ten język jest, a auto z rynku zza Odry). Jednak jedno jest głupie – nie da się tego zestawu wyłączyć! Dzwoniłem do serwisu i potwierdzili to, a jest to upierdliwe, gdy mamy zestaw autoryzowany (telefon łączy bez każdorazowego potwierdzenia) i chcemy przeprowadzić rozmowę na słuchaweczce bluetooth (w przypadklu gdy mamy pasażerów, a nie każdy przecież musi wiedzieć z kim i oczym zeby ). I niestety trzeba wtedy w menu telefonu ręcznie łączyć słuchawke..... głupie to, a jeden przycisk on/off załatwił by wszystko.
domin1979 napisał(a):Myślę, że to prawda. Zobacz tutaj: http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... ear_e=2008
Średnia z 20 aut:
20 Diesel 6,83 l/100km 176.873 km and 12.073 l
Jestem mile zaskoczony, podobno 2.2 l ma palić podobnie
domin1979 napisał(a):Jestem mile zaskoczony, podobno 2.2 l ma palić podobnie usmiech
Decyzja co do auta już zapadła, pozostał jedynie wybór silnikaMateusz L napisał(a):domin1979 wnioskuję, ze chyba zostaniesz przy Maździe?
domin1979 napisał(a):Ciekawi mnie czy w słabszych wersjach jest ten sam osprzęt, jeżeli tak to pewnie wystarczy wrzucić inny soft
Jak to jest u VW i Audi?
kleszcz napisał(a):Panowie,
zastanawiam sie nad kupnem nowej 6 sedan i tu pytanko do osob posiadajacych wersje z silnikiem 1.8. Czy ten silnik daje rade? Spodziewam sie, ze 120KM nie sprawi ze auto bedzie demonem predkosci, chodzi mi bardziej o to czy nie ma wiekszych problemow z wyprzedzaniem i czy jest choc troche frajdy z jazdy. A moze warto dolozyc pare groszy i kupic 2.0?
Autem nie mialem jeszcze okazji jezdzic a chcialbym poznac opinie innych. Dzieki.
MiszczSen napisał(a):@kleszcz, ja polecam 2.0 Diesel
w końcu odebrałem swoja nowa 6tke i dla mnie silnik rewelacja! (no ale to tylko moje zdanie)
Żeby jeszcze 2.0 Top mieli w ofercie...podobno niedługo będzie.chmooreck napisał(a):albo benzynę 2.0 E+ lub TOP
Jak najbardziejchmooreck napisał(a):Jakbym miał teraz kupować, to bym zaczekał na ceny diesla 2.2
A nie jest to czasem norma przy nowym silniku?chmooreck napisał(a):Ja po 2,5kkm mam już w połowie między full, a X – wymiana oleju szykuje się około 5kkm
chmooreck napisał(a):MiszczSen napisał(a):@kleszcz, ja polecam 2.0 Diesel
w końcu odebrałem swoja nowa 6tke i dla mnie silnik rewelacja! (no ale to tylko moje zdanie)
Ile przejechałeś ? Ile masz już ON w oleju ?
Ja po 2,5kkm mam już w połowie między full, a X – wymiana oleju szykuje się około 5kkm, trochę często jak na mój gust![]()
Jakbym miał teraz kupować, to bym zaczekał na ceny diesla 2.2, albo benzynę 2.0 E+ lub TOP
domin1979 napisał(a):A nie jest to czasem norma przy nowym silniku?chmooreck napisał(a):Ja po 2,5kkm mam już w połowie między full, a X – wymiana oleju szykuje się około 5kkm
Z tego co mi wiadomo nowe silniki początkowo biorą olej, niektóre potrafią nawet 1l na 1000 km jak chyba u VW. Potem powinno być dobrze, porzynajmniej u Mazdy. Wszystko się musi porządnie spasować i powyrabiać.chmooreck napisał(a):Jeśli faktycznie to przypadłość młodego wieku silnika, to się bardzo ucieszę.
wujek_zed napisał(a):wieści na temat polskiej/angielskiej/ ew niemieckiej instrukcji w PDF lub w papierze do zdobycia?
domin1979 napisał(a):wujek_zed napisał(a):wieści na temat polskiej/angielskiej/ ew niemieckiej instrukcji w PDF lub w papierze do zdobycia?
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... a&start=60
Ile wyszło netto i jaka wersja Magdy? Płaciłeś VAT w Holandi czy tylko netto?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6