Mazda MX-3 (EC) – Opinie i Informacje
Właśnie zakupiłem MX 1,8 V6 z 92 roku wersja USA(choć nie wiem czy to istotne) i powiem wam,że części nie są drogie jak na japończyka bo orientuję się ile kosztują części do Sonaty i innych.Polecam ten samochód każdemu,kto lubi być indywidualistą i zostawiać niemieckie samochody na światłach 

-
devilek84
Witam, niedawno kupiłem Mazdę MX-3, w której niestety silnik nie jest w najlepszym stanie. Mam pytanie, czy wie może ktoś jaka jest przyczyna jeżeli wrzucając luz w aucie skaczą obroty i zdarza się, że zgaśnie 

-
Gość
Korzeń20 napisał(a):Witam, niedawno kupiłem Mazdę MX-3, w której niestety silnik nie jest w najlepszym stanie. Mam pytanie, czy wie może ktoś jaka jest przyczyna jeżeli wrzucając luz w aucie skaczą obroty i zdarza się, że zgaśnie
Sprawdz poziom płynu chłodniczego (wiem, wydaje sie nie do wiary,ale to ma wpływ na obroty w mx-3
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Ostatnio kupowałem za 150zł, ale silniczek był w idealnym stanie i działa jak marzenie 
Witam,
Właśnie kupuje MX3 z 98', znalazłam ciekawą ofertę z Niemiec, z tym że przeraża mnie trochę przebieg 199 000... dostałam ostatnio wykład na ten temat, że przy takim roczniku taki przebieg jest normalny i jeśli tak stare samochody mają niższe przebiegi to na pewno są nakręcane. poza tym autko wychowywało się w Niemczech to na pewno jest zadbane i dobrze utrzymane mimno najechanych km. Co wy o tym sądzicie?
Właśnie kupuje MX3 z 98', znalazłam ciekawą ofertę z Niemiec, z tym że przeraża mnie trochę przebieg 199 000... dostałam ostatnio wykład na ten temat, że przy takim roczniku taki przebieg jest normalny i jeśli tak stare samochody mają niższe przebiegi to na pewno są nakręcane. poza tym autko wychowywało się w Niemczech to na pewno jest zadbane i dobrze utrzymane mimno najechanych km. Co wy o tym sądzicie?
-
j_aneczka
mam do Was jeszcze pytanko natury estetycznej na temat MX3...Mianowcie chodzi mi o kolor, chciałabym żeby samochod był w kolorze czerwonym a na aukcjach często widzi się totalną różnicę między kolorem tych samych mazd. Chciałam się dowiedzieć, czy to wynika z jakości zdjęcia, padającego światła czy różnych odcieni koloru? Czy mazda była robiona w kolorze czerwony metalik czy zwykły czerwony, a może w obu?czasem sprzedawcy piszą o niej, że jest w kolorze metalik a czasem nie, czy to wynika z ich niedopatrzenia, czy rzeczywiscie tak jest? mam na oku jedną ofertę i jestem skłonna kupić ten samochód ale na zdjęciu mazda prezentuję się średnio a kolor wygląda jak makowy...może to bzdura ale dla mnie ważne więc proszę o pomoc:)
pozdrawiam
j_aneczka
pozdrawiam
j_aneczka
-
j_aneczka
j_aneczka napisał(a):jeśli tak stare samochody mają niższe przebiegi to na pewno są nakręcane
mit
z tym, że na pewno jest zadbane to też różnie bywa, ale faktycznie kupując u nich auto powinno być mniej wyeksploatowane niż u Nasj_aneczka napisał(a):poza tym autko wychowywało się w Niemczech to na pewno jest zadbane
Jeśli chodzi o kolor to nic nie słyszałem o różnych (fabrycznych) odcieniach czerwieni. O metaliku w tymże kolorze to już w ogóle.
Różnice w odcieniach mogą być z różnych powodów – tak jak napisałaś: kiepskie zdjęcie, wyblakły lakier, zmatowiały itp.
Generanie zdjęcie jakieby nie było nie odda prawdziwego koloru auta, najlepiej oblookać na żywo.
Jakie auto masz na oku? Jakieś z netu? Jeśli tak to możesz podać tutaj linka moze ktoś juz je widział...
chodzi o mazde mx3 1.6 z 98', to jest aukcja, którą mam na oku http://www.mobile.de/SID3.nHXp8Edsr68kr ... 270402852&
-
j_aneczka
j_aneczka napisał(a):Właśnie kupuje MX3 z 98', znalazłam ciekawą ofertę z Niemiec, z tym że przeraża mnie trochę przebieg 199 000...
Jak ja kupowalem swoja Madzie z silnikiem K8 to miala rowno 200 tysiecy..teraz ma 204 tysiace i chodzi bez zarzutu..rocznik '92..moim zdaniem te silniki sa nie do zajechana i taki przebieg nie powinien przerazac..
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D
MiHaŁ napisał(a):Różnice w odcieniach mogą być z różnych powodów – tak jak napisałaś: kiepskie zdjęcie, wyblakły lakier, zmatowiały itp.
Generanie zdjęcie jakieby nie było nie odda prawdziwego koloru auta, najlepiej oblookać na żywo.
Jakie auto masz na oku? Jakieś z netu? Jeśli tak to możesz podać tutaj linka moze ktoś juz je widział...
Przy liftingu delikatnie zmieniono odcień czerwonego, ale niewiele
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
wytrzymałe są silniki 1.8 V6??
tzn nie mam dużo kasy na kupno, lecz wiem ze jak juz kupie to utrzymam to auto,
ale obawiam sie remontu jakiegos bo kupie z 1szej lini produkcyjnej 91rok, to pewnie silnik bedzie miał swoje przeżycia, a i ja mu nie zostawie miłego życia,i pewnie w pewnej chwili już nie bedzie wyjscia.
a wtedy duża lipa??
jedynie ta myśl mnie przed kupnem tego auta trzyma, ( bo jak coś są już 2 czarne mx3 za 7500:) )
ale obawiam sie remontu jakiegos bo kupie z 1szej lini produkcyjnej 91rok, to pewnie silnik bedzie miał swoje przeżycia, a i ja mu nie zostawie miłego życia,i pewnie w pewnej chwili już nie bedzie wyjscia.
a wtedy duża lipa??
jedynie ta myśl mnie przed kupnem tego auta trzyma, ( bo jak coś są już 2 czarne mx3 za 7500:) )
-
jarek21
jarek21 napisał(a):wytrzymałe są silniki 1.8 V6??
a wtedy duża lipa??
jedynie ta myśl mnie przed kupnem tego auta trzyma, ( bo jak coś są już 2 czarne mx3 do kupienia na allegro za 7500:) )
-
jarek21
suchaj ja mam mx3 z 91r. fakt miałem nie co do zrobienia i nadal mam ale musze ci powiedzieć że jestem zaszokowany .. silnik ma juz prawie 16 lat. a jest naprawde w dobrym stanie jedynie co mialem do tychczas do wymiany to pompa woda i od momentu kupna strasznie długo kreci przed odpaleniem nie wiem jeszcze musze wymienić siewce i przewody może pomożę ale ... zmierzam do tego ze 3 niezależnych mechaników znajacych sie na mazdach potwierdziło mi że wyczynem jest zajechanie tej V6 no chyba że o nia nie dbasz no to oczywiste . Osobiscie polecam mam uzytkuje na codzien i jak narazie zawsze odpala jedynie ten apety PB98 hehe ale wolno nie jezdze
wiec reasumujac zbadaj silnik i bierz a nie bedziesz zalowal
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mazda 6 User :)
- Od: 18 wrz 2007, 21:32
- Auto: Mazda 6
no ale pewnie spali niz jej konkurencja wzgledem kupna (celica ok 13-14) eclipse (ok 13) pczywiscie przy dosc sportowej jezdzie bo inaczej jeszcze nie umiem, wiec mazda tyle samo pali z tego co czytalem
hmm a powiedzcie mi może być tak ze pojade spr. silnik, wszystko bedzie lajt , zero niebieksiego dymu, zero latajacych obrotow, zero szarpania przy wolnym ruszaniu, zero stukania spod silnika, a i tak powiedzmy za miecha sie spiepszy i bedzie do remontu i pewnie z 2 tys w plecy????? czy tak zle to napewno nie bedzie?
bo jakby choc te pol roku wytrzymal to pozniej z przyjenoscia zrobie remoncik:)
Te auta bardzo słabną z wiekiem tak ogólnie ?
ps. ile płaciliscie za rozrząd? (sam pasek), oraz cały komplet ?
mam straszny mętlik w głowie

hmm a powiedzcie mi może być tak ze pojade spr. silnik, wszystko bedzie lajt , zero niebieksiego dymu, zero latajacych obrotow, zero szarpania przy wolnym ruszaniu, zero stukania spod silnika, a i tak powiedzmy za miecha sie spiepszy i bedzie do remontu i pewnie z 2 tys w plecy????? czy tak zle to napewno nie bedzie?
bo jakby choc te pol roku wytrzymal to pozniej z przyjenoscia zrobie remoncik:)
Te auta bardzo słabną z wiekiem tak ogólnie ?
ps. ile płaciliscie za rozrząd? (sam pasek), oraz cały komplet ?
mam straszny mętlik w głowie

-
jarek21
Z czasem raczej nie słabną (chyba, że ktoś je próbował zabić).
Rozrząd z robotą to 1500zł (razem z pompą wody).
Za 7500zł nie kupisz MX3 V6 w dobrym stanie – napewno będziesz musiał potem dołożyć i to całkiem nie małą kwotę (najczęściej w zawieszenie).
Rozrząd z robotą to 1500zł (razem z pompą wody).
Za 7500zł nie kupisz MX3 V6 w dobrym stanie – napewno będziesz musiał potem dołożyć i to całkiem nie małą kwotę (najczęściej w zawieszenie).
Trusted computing – Yes or No?