A to nie będzie jakaś wtyczka, żeby instalację gazową pod komputer podłączyć?
Mazda 323 / 323F (BA / BH) – Szybkie pytania
Do regulacji świateł są inne kostki
będzie 
jaki może być powód nie odpalania auta? póki co mam losowe przypadki, że po próbie odpalenia słychać tylko krótki jakby szum i koniec. dziś myślałem że ze stacji nie ruszę, dopiero chyba za 7 razem odpaliła. nie słychać żadnego kręcenia.
jaki może być powód nie odpalania auta? póki co mam losowe przypadki, że po próbie odpalenia słychać tylko krótki jakby szum i koniec. dziś myślałem że ze stacji nie ruszę, dopiero chyba za 7 razem odpaliła. nie słychać żadnego kręcenia.
wolałbym nie. jutro mechanik welcome
z tego co czytałem jeżeli bendiks to by coś tam kręciło, więc może szczotki się kończą. efekt podobny jak próbuje odpalić przy uzbrojonym alarmie.
trzydziech napisał(a):wolałbym nie. jutro mechanik welcomez tego co czytałem jeżeli bendiks to by coś tam kręciło, więc może szczotki się kończą. efekt podobny jak próbuje odpalić przy uzbrojonym alarmie.
Jak uszkodzony jest bendiks to słychać pracę rozrusznika (jego kręcenie się) ale bez kręcenia silnikiem.
Jeśli słychać tylko "tyknięcie" rozrusznika bez kręcenia silnikiem to na 90% szczotki.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
w środę odstawiam do elektromechanika. jeżeli to szczotki to z jakim kosztem się muszę liczyć? wstępnie mi powiedział że koło 200zł muszę liczyć (klamoty i robocizna), ale nic na razie nie wspominał o szczotkach.
bartekdw napisał(a):Fryta86 napisał(a):Wie ktoś może co to jest za tajemniczy kabel???
Masz instalke lpg Tartarini, a to właśnie kabelek do konfigurowania tej instalki.
No niestety – TARTARINI
Dzięki – to już kwestia tajemniczego kabelka rozwiązana w 100%
szejk78 napisał(a):ma z was ktos 205/50/17" na zime?
Według mnie to zimówki się raczej naciąga jak najwęższe gdyż tym lepiej się trzymają im większy jest nacisk na powierzchnię która ma kontakt z podłożem – im szersze opony tym większa powierzchnia tym gorsze właściwości.
Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Tym niemniej nie założył bym zimówek 205 do tak lekkiego auta jakim jest 323F, takie opony tylko do "czołgu"
Miałem na początku tak że jak otwierałem/zamykałem auto alarm dawał mi sygnał dźwiękowy i migał kierunkami. Coś po naciskałem na pilocie chyba bo teraz jest tylko miganie kierunkowskazami. Pomimo że syrena działa jak należy. Czy jest jakaś możliwość ingerencji w to czy daje sygnał czy nie???
Jeśli tak to w jaki sposób to uczynić?
Na parkingu przed blokiem albo supermarketem wole jak mi piszczy – niech wszyscy wiedzą że jest alarm. Natomiast w wakacje na polu namiotowym przykładowo może to już być uciążliwe

Dziś pojawiła mi się podczas wolnej jazdy kontrolka ładowania. Świeci bardzo słabo i zanika
po przekroczeniu ok 2.5- 3 tys obrotów.
Zmierzyłem na biegu jałowym ładowanie i wyniosło ok 13.3V. Po przekroczeniu powyższych
obrotów ładowanie wynosi 14.5. W czym tkwi problem panowie?
po przekroczeniu ok 2.5- 3 tys obrotów.
Zmierzyłem na biegu jałowym ładowanie i wyniosło ok 13.3V. Po przekroczeniu powyższych
obrotów ładowanie wynosi 14.5. W czym tkwi problem panowie?
- Od: 30 wrz 2008, 19:59
- Auto: 323f V6 BA
pablo19 może masy brakuje dlatego tak sobie się zapala delikatnie...
- Od: 14 maja 2011, 22:30
- Auto: 323F BA BP 95r.
co do tego rozrusznika, może się komuś kiedyś przydać: wymieniony został tzw solenoid w rozruszniku, koszt z częściami 170zł. szczotki gość mówił że jeszcze w bardzo dobrym stanie są. i tak btw. to jest kolejna część wyprodukowana przez mitsubishi 
bartekdw napisał(a):Zmuszony jestem do wymiany chłodnicy wodycieknie narazie delikatnie, ale długo nie pociągnie. Co myślicie o chłodnicach z alledrogo? Te nówki które chodzą po 200-220zł, miał ktoś z nimi doświadczenia?
ja taką mam. działa bez zarzutu
lesiux napisał(a):Fryta86 poszukaj instrukcji do alarmu, tam znajdziesz kombinację klawiszy, która trzeba nacisnąć na pilocie aby aktywować sygnał uzbrajania.
pablo19 regulator napięcia może Ci się kończyć.
daniel1705 napisał(a):pablo19 może masy brakuje dlatego tak sobie się zapala delikatnie...
Dzięki za pomoc
Wachers Nie wiem jakie HART robi amortyzatory ale pozostałe jego części zamienne są
marnej jakości.
Co sądzicie o tych felgach?

Czy wejdą bez problemu do mazdy 323f BA V6? Zawiecha seryjna.
- Od: 30 wrz 2008, 19:59
- Auto: 323f V6 BA