Problem gasnącego silnika przy wyrzucaniu na "luz' w czasie jazdy.
1, 2
Kurcze czytam i czytam i ja mam coś podobnego, czyli przy spadaniu z wys. obrotów na obroty jałowego najpierw spadają do ok 500 i dopiero wzrastają do normalnych ok 750 obr/min i później trzyma
Dzieje się to na postoju i podczas jazdy. Ach i na benzynie jest to samo, damn 
- Od: 10 cze 2004, 16:10
- Auto: 626 GE FS sedan
Co do tematu, to powiem tylko tyle, że u mnie nie można nic przerobić i dla tego nie wrzucam na luz, bo gażnie przy większych prędkościach.... a co do "bumbum" pod maską, to trafiło się raz... od tamtej pory zamiast kawałka pudełka które miało tłumić szmery silnika (czy jak to się zwie) mam wmontowany drugi zawór bezpieczeństwa... i teraz autko może sobie kichać do woli 
polskie drogi...
- Od: 13 lis 2004, 20:59
- Auto: ------------------------------
Odświeżam stary temat.
Problem zaczął się 3 dni temu, przy dojeżdżaniu do świateł zwalniam na biegu do powiedzmy 1,2tys obrotów wrzucam na luz i gaśnie, to samo dzieje się gdy przy 20km/h w górę wrzucam na luz to obroty spadają do 1tys na chwilę następnie staną chwilę przy 700-800 no i całkowicie w dół i gaśnie, wyczyściłem rozdzielacz, wymieniłem filtr gazu i zastanawiam się co jeszcze można z tym zrobić, a ciężko jest jednocześnie trzymać na zakręcie hamulec, redukować bieg i przytrzymywać pedał gazu by nie zgasł.
Problem zaczął się 3 dni temu, przy dojeżdżaniu do świateł zwalniam na biegu do powiedzmy 1,2tys obrotów wrzucam na luz i gaśnie, to samo dzieje się gdy przy 20km/h w górę wrzucam na luz to obroty spadają do 1tys na chwilę następnie staną chwilę przy 700-800 no i całkowicie w dół i gaśnie, wyczyściłem rozdzielacz, wymieniłem filtr gazu i zastanawiam się co jeszcze można z tym zrobić, a ciężko jest jednocześnie trzymać na zakręcie hamulec, redukować bieg i przytrzymywać pedał gazu by nie zgasł.
- Od: 3 sty 2009, 12:22
- Auto: Mazda 929 Coupe HB 2,0 GLX, 84'
Mazda 626 GE FP, 95' + Koltec
Liberum. Przeczyść przepustnicę! jeśli tego nie robiłeś to masz winowajce! U mnie poskutkowało.
- Od: 12 mar 2008, 21:34
- Auto: mazda 626 2.0 16v GE
Mam pytanie: czy po odwróceniu wlotu powietrza o 180 stopni kiedy już powietrze nie będzie wdmuchiwane, czyli będzie go mniej, auto może stać się mniej dynamiczne?
Po przeróbce wydaje mi się że auto jest mniej dynamiczne. Nie wiem czy nie wrócić do fabrycznych ustawien dolotu
Po przeróbce wydaje mi się że auto jest mniej dynamiczne. Nie wiem czy nie wrócić do fabrycznych ustawien dolotu
- Od: 25 sty 2009, 00:14
- Auto: Mazda 626 GE 1.8 '94 (htb)
U mnie gaz sprawował się bardzo dobrze.Teraz mam problem bo obroty spadają i po chwili silnik gaśnie .Dzieje się tak po wymianie węzy od porownika.Wymieniłem węże tylko od płynu chłodzącego.Mam instalację II generacji.Niewiem jaka jest przyczyna bo nigdy nie miałem problemów z gazem.Proszę o pomoc
- Od: 27 lis 2005, 00:39
- Auto: Mazda Premacy 1,8 Benzyna 2004
sprawdził bym silnik krokowy , swiece ,kable , plus moze mieszanka gazu
mialem 2 samochody na gaz i gdy sie cos dzialo z obrotami to tylko i najczesciej wyzej wymienione rzeczy były przyczyna spadania obrotow silnika
mialem 2 samochody na gaz i gdy sie cos dzialo z obrotami to tylko i najczesciej wyzej wymienione rzeczy były przyczyna spadania obrotow silnika
- Od: 6 sty 2009, 21:39
- Auto: mazda 626 2.0 115K kM benzyn
A u mnie problem z obrotami był jak padała mi pompa wody i parownik był niedogrzany, tyle że częściej nie dawał się wkręcać na wyższe obroty, a na niskich falował albo przerzucał się na Pb. Po wymianie pompy wodnej wszystko OK, dodam, że pompa ciekła więc łatwiej było znaleźć sprawcę.
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
- Od: 14 kwi 2006, 13:20
- Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L
1, 2