przejrzałem cały temat, w temacie nie pomalowania ringów, niestety jest tylko opcja oklejenia taśmą, która u kogoś zdarła ten śmieszny chrom przy odklejaniu ... zapewne nie są one demontowalne więc będę się męczył z taśmą, a jak nie wytrzymam to je też walnę w czarno i tyle
Tuning optyczny Mazda6 GG/GY – pytania i sugestie – temat zbiorczy
elegancko
szkoda że cały zderzak trzeba pruć, no ale trudno, mam to już obcykane.
przejrzałem cały temat, w temacie nie pomalowania ringów, niestety jest tylko opcja oklejenia taśmą, która u kogoś zdarła ten śmieszny chrom przy odklejaniu ... zapewne nie są one demontowalne więc będę się męczył z taśmą, a jak nie wytrzymam to je też walnę w czarno i tyle
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Skory za wprowadzenie w błąd z tymi ringami cos pokręciłam
,
Poproszę o info,mnie to tez czeka ,było gdzieś foto na forum co i jak ale nie mogę znaleść .
matthies napisał(a):eleganckoszkoda że cały zderzak trzeba pruć, mam to obcykane
Poproszę o info,mnie to tez czeka ,było gdzieś foto na forum co i jak ale nie mogę znaleść .
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
tutaj masz dobrą fotorelację demontażu zderzaka:
http://web.archive.org/web/200711071154 ... &Itemid=49
ilości śrubek mogą się nieznacznie różnić jeśli ktoś ma zderzak inny niż aero, ale to zbyt drobny szczegół żeby się nad tym zamartwiać.
później przychodzi demontaż lamp
a na koniec rozklejanie wg pierwszego postu na tej stronie
viewtopic.php?p=2836394#p2836394
z kolei ja mam teraz pytanie, bo ostatnio jak zdejmowałem, to nie potrzebowałem odpinać wężyków od spryskiwaczy, ale może podpowiedzie jak je zabezpieczyć żeby się płyn nie wylał ?
http://web.archive.org/web/200711071154 ... &Itemid=49
ilości śrubek mogą się nieznacznie różnić jeśli ktoś ma zderzak inny niż aero, ale to zbyt drobny szczegół żeby się nad tym zamartwiać.
później przychodzi demontaż lamp
a na koniec rozklejanie wg pierwszego postu na tej stronie
viewtopic.php?p=2836394#p2836394
z kolei ja mam teraz pytanie, bo ostatnio jak zdejmowałem, to nie potrzebowałem odpinać wężyków od spryskiwaczy, ale może podpowiedzie jak je zabezpieczyć żeby się płyn nie wylał ?
-
Moderator GJ
Dostałem logo LED ale nie pasuje:( podejrzewam, że to od gg/gy:) podczas jazdy świeci na biało, a przy hamowaniu na czerwono:) czekam na propozycje
Pozdrawiam
tak to wygląda
https://www.youtube.com/watch?v=_104BYOM0UI
Pozdrawiam
tak to wygląda
https://www.youtube.com/watch?v=_104BYOM0UI
- Od: 14 sty 2011, 05:59
- Auto: MAZDA 6 2.0 05' Kombi FL+BRC Sequent 32 OBD
MAZDA 3 1.6 05' +BRC Sequent 24.11
wyszły zdecydowanie ciemniej niż w rzeczywistości, z racji możliwości mojego kalkulatora
w gratisie dostałem drobny podarunek w postaci 2 kpl pałeczek oraz krótki list, że typ posiada multum części JDM
w gratisie dostałem drobny podarunek w postaci 2 kpl pałeczek oraz krótki list, że typ posiada multum części JDM
-
Moderator GJ
Lampeczki będą prezentować się na 100% kozacko. Już zazdroszczę... 
matthies napisał(a):oraz krótki list, że typ posiada multum części JDM
Po japońsku?
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
English. Po japońsku to dostałem gazetę w którą było to poowijane, ale 3 lata temu sam sobie dużo podobnej literatury przywiozłem, więc mnie nie zaskoczyło 
Myślę, że nawet tak dla przypału sobie je przymierzę jak tylko dostanę auto od mechanika.
Myślę, że nawet tak dla przypału sobie je przymierzę jak tylko dostanę auto od mechanika.
-
Moderator GJ
przyszedł i grill 

oceniając pakowanie i zabezpieczenie, daję 10:1 dla japoni w porównaniu z usa...
w każdym razie od razu mam pytanie. Lepiej oddać lakiernikowi, czy próbować samemu ten grill pomalować? Dobranie i nabicie lakieru w puszkę to koszt ok 30-50 PLN, a lakiernik pewnie ze 200 krzyknie... Co o tym myślicie?

oceniając pakowanie i zabezpieczenie, daję 10:1 dla japoni w porównaniu z usa...
w każdym razie od razu mam pytanie. Lepiej oddać lakiernikowi, czy próbować samemu ten grill pomalować? Dobranie i nabicie lakieru w puszkę to koszt ok 30-50 PLN, a lakiernik pewnie ze 200 krzyknie... Co o tym myślicie?
-
Moderator GJ
Jak będziesz malował sprayem, masz jakieś pojęcie o malowaniu i już to robiłeś możesz spróbować ale powiem ci że nie będzie to jakieś bardzo łatwe malowanie, iż ten grill ma dużo zakamarków. A jak nie to popytaj lakierników w okolicy ile by takie malowanko kosztowało, może któryś podda sensowną cenę .
Ostatnio edytowano 21 kwi 2014, 17:33 przez Kamil91, łącznie edytowano 1 raz

matthies napisał(a):Lepiej oddać lakiernikowi, czy próbować samemu ten grill pomalować? Dobranie i nabicie lakieru w puszkę to koszt ok 30-50 PLN, a lakiernik pewnie ze 200 krzyknie... Co o tym myślicie?
Myślę, że lepiej oddać lakiernikowi. Chyba, że masz jakieś pojęcie o lakierowaniu. Ja oddałem swój grill do lakiernika a za wszystko zapłaciłem 200 PLN.
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Edit:
wyszło dokładnie 200 za te pieprzone przetłoczenia
za tydzień w środę mam dzwonić, bo lakiernik ma kupę roboty.
martwi mnie jednak sprawa tych JDM lamp... przymierzyłem je dzisiaj tak na sucho do auta i rzeczywiście wychodzi bardziej grafit jak w przednich od polifta i teraz mam dylemat, czy przód malować na czarny, czy próbować dopasować odcień do tylnych?
wyszło dokładnie 200 za te pieprzone przetłoczenia
martwi mnie jednak sprawa tych JDM lamp... przymierzyłem je dzisiaj tak na sucho do auta i rzeczywiście wychodzi bardziej grafit jak w przednich od polifta i teraz mam dylemat, czy przód malować na czarny, czy próbować dopasować odcień do tylnych?
-
Moderator GJ