Podswietlenie wnetrza
ja mam podobnie wygladajace ale innej firmy i kabel miedzy nimi jest krótki. ja bym radzil zamontowac pod kierownica ja narazie mam kolo nogi z lewej strony efekt daje dobry ale zabardzo je widac wg. mnie w tym momencie czekam na nastepne 2 i bede mial zamontowane po 2 z przodu to jest 2 pod kierownica i 2 pod schowkiem i 2 z tylu.
- Od: 17 sty 2005, 21:18
- Auto: GMC Safari Hi-top , Skoda Fabia III 1,2 Tsi
ja juz mam zamontowane 6 w srodku i jedna w bagarzniku. z przodu od strony kierowcy mam 2 pod kierownica i od pasazera mam tez 2 pod schowkiem i po 1 z tylu do siedzen przymocowane a w bagarzniku mam niebieskiego koloru który moze swiecic caly czas lub migac pod rytm muzyki
- Od: 17 sty 2005, 21:18
- Auto: GMC Safari Hi-top , Skoda Fabia III 1,2 Tsi
A ja mam pytanko czy jak som sprzedawane po dwie te w cSklepie to można je jakiś rozstawić żeby jedna w jednym piejscu a druga w drugim?? (np. Jedna pod prawym druga pod lewym siedzeniem?) I czy w tym zestawie z cSklepu jest wszystko i tylko trzeba przylutować włącznik i prąd czy jeszcze trzeba jakieś badziewia dokupować (zaznaczam że ja z elektryką i elektroniką jestem zero) Ale diody udało mi sie założyć tylko G*****no wygląda bo światło skupione :/ A teraz sobei o tych katodach myśle 
"Towarzysze pomożecie?"
"Pomożemy!!
"
"Pomożemy!!

- Od: 9 kwi 2005, 13:25
- Auto: Mazda MX-3 93r 1.6 16v
Hvil napisał(a):Ale diody udało mi sie założyć tylko G*****no wygląda bo światło skupione
Ja miałem diody ze spiłowanymi szklanymi końcuwkami diod – takie rozwiązanie skutecznie rozprasza światło.
Właśnie zamówiłem dwie katody na allegro i z przesyłką wyniosło mnie to 37 zł. Katody są firmy Revoltec i są przystosowane do komputera (mają włącznik/wyłącznik na śledziu i zasilający kabel 5 pinowy). Czy ktoś z was montował takie katody w samochodzie? Nie wiem, czy nie będę miał problemów z przystosowaniem instalacji zasilania w aucie. Jak wygląda rozkład kabli przy inwerterze? Czy wystarczy tylko poprowadzić + i – ?
-
Ozi
Ja wczoraj zmaonyowałem niebieskie diody te spiłowane z allegro.
Zmieniłem podświetlanie zegarów i sterowania nawiewów. Efakt bardzo fajny choć oświetlenie mogło by być troche jeśniejsze
, ale oświetlenie jest równomierne bez jaśniejszych plam. Narazie zdjęcia dośc kiepskiej jakości ale niedługo zrobie lepsze

Anade 
- Od: 28 lut 2005, 14:48
- Auto: 323f BA 1.5 Z5 r. 95
Anade 
hej
wiec jest tak
– w liczniku są 3 lampki pasuja te diody z linku choc troche trzeba je przmocowac
– w nawiewie są 3 diody i te z linku pasują idealnie
– w przyciskach są małe diody wiec trzeba dokupić zwykłe malutkie diody na 12V niebieskie
w przesuwach do nawiewów są małe prostokątne diody jeszcze ich niekupiłem
wiec jest tak
– w liczniku są 3 lampki pasuja te diody z linku choc troche trzeba je przmocowac
– w nawiewie są 3 diody i te z linku pasują idealnie
– w przyciskach są małe diody wiec trzeba dokupić zwykłe malutkie diody na 12V niebieskie
w przesuwach do nawiewów są małe prostokątne diody jeszcze ich niekupiłem
Anade 
ladne podswietlenie podlogi tylko ja zrobilem troche inaczej, pod siedzeniem dzieki czemu swieci do przodu jak i na [jaka?] podloge i nie razi tak mocno w oczy. Zrobilem tak poniewaz tak jak zrobil to Papajo zbytnio by peszylo i razilo jak bym mial jechac z wlaczonymi katodami. Umnie efekt jest superski nie nazekam ze slabo swieca poniewaz nie o to chodzi by swiecilo to jak najmocniej i wszytsko bylo widac. kidys moze zapodam zdjecia poniewaz nie mam cysfrowy. Co do zegarow to czekam na [jakie?] fotki poprostu zamien nowymi te zasniezone. Ja bede robil tak jak na stronie Sebiego jest przez SMD-Led ciezka robota bo to male cholerstwo ale chyba warto poniewaz z tego co pisal to 120* promien , dajac lekko wykrzywione to mamy juz wiekszy kat swiecenia i do tego rownomiernie rozproszone swiatlo.
Teraz: Mazda 3 1.6 109KM
Poprzednia: Hania Civic Aerodeck 1.5 114KM
Kiedys: Madzia 323F BG 1.6 88KM
Japonki są najlepsze
Poprzednia: Hania Civic Aerodeck 1.5 114KM
Kiedys: Madzia 323F BG 1.6 88KM
Japonki są najlepsze
- Od: 27 cze 2004, 01:55
- Auto: Mazda 3 1.6 2005r.
sory, że odświerzam tak stary temat, ale oglądałem zdjęcie Anade (chodzi o te drugie) i u niego świecą sie cyferki, skala i te ludki
w regulacji nawiewu, ja mam taki sam panel i ciemnica (tylko suwaki sie świecą). Czy w 626 też było takie podświetlenie???
If you’re in control, you’re not going fast enough.
łan kłeszczyn do tych co mają diody w zegarach: Czy działa ściemiacz?? Z tego co wiem to diody można spalić zbyt małym napięciem a żarówki nie. A z tego co sie orientuje to ściemiacz zmiejsza napięcie. Chyba że sie myle ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Dolaczam sie do odswiezania tematu
Moje pytanie dotyczy samych neonow,czy kupowaliscie neony z kablami zakonczonymi wtyczka do gniazda zapalniczki,czy tez z 2 luznymi kabelkami? Ktore beda bardziej stosowne do podpiecia pod lampke?
prosze o wyrozumialosc i cierpliwosc,bo z takich rzeczy to jestem lewy i pewnie odswieze ten temat jeszcze nie raz ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 22 wrz 2005, 22:05
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 Diesel 136KM 2002r
Jacobs zestawik calkiem calkiem,zakupie go
Tylko jakbys mogl mi jeszcze podpowiedziec,czy podczas podlaczania pod lamke kable puszczam bezposrednio z katod pod lamke czy przez inwerter
Jesli przez inwerter to rozumiem,ze odcinam wtedy przelacznik ON/OFF i zniego robie przedluzenie do lamki,czy tak

- Od: 22 wrz 2005, 22:05
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 Diesel 136KM 2002r