Nie rażę, sprawdzałem to w nocy z kumplem. Jak się mijamy to też nie oślepiam. Ważne jest aby dobrze ustawić światła. Prawda jest też taka że nie każdy to potrafi, mi polecono SKP w którym gość na prawdę się zna.Przemo_S napisał(a):A nie radzisz po lusterkach tych co jada przed Tobą przy takim mocnym świetle
Mazda 6 zestaw hid

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
tadziol napisał(a):Mandey napisał(a):Co do LEDów, różne są opinie. Najlepsze zbierają Philips'y najnowszej generacji.
A gdzie to kupić
Allegro, bądź inne portale aukcyjne.
Np.:

Jakiś czas temu wyszła piąta, czy już nawet szósta generacja:

Zdjęcia nie mam, ale zawsze je montowałem pod reflektorami – tam gdzie montowane są oryginalnie.
A jak w Twoich odczuciach ? Świecą mocniej? Światło jest równomiernie rozłożone? Linia odcięcia jest widoczna?
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Prawdopodobnie jestem ślepy ale według mnie lepiej LED'y świecą niżeli te HID'y patrząc na te zdjęcia choć najlepiej jakby było jeszcze zdjęcie z lewy i prawy HID.
Ale dziękuje za poświęcenie czasu by zrobić porównanie
Ale dziękuje za poświęcenie czasu by zrobić porównanie
tadziol napisz proszę czy zmieściły Ci się te ledy bez problemu pod dekielkami lamp.
Tu jest mały problem,bo nie ma szans na założenie dekli. Widzę alternatywę w postaci obciętych np.plastykowych kubków po jogurcie przyklejonych na pare punktów silikonu. Generalnie chodzi tylko o ochronę przed kurzem czy wodą.
Na pewno świecą lepiej niż HID. No i zaleta jest niewspółmierna taka ze po załączeniu masz 100% mocy i strumienia światła. HID potrzebuje ok 30 sek. zanim sie rozpali. Linia odcięcia bezbłędna. Jak będę mial chwile to zrobię foto na tle ściany.
xRafalx napisał(a):A jak w Twoich odczuciach ? Świecą mocniej? Światło jest równomiernie rozłożone? Linia odcięcia jest widoczna?
Na pewno świecą lepiej niż HID. No i zaleta jest niewspółmierna taka ze po załączeniu masz 100% mocy i strumienia światła. HID potrzebuje ok 30 sek. zanim sie rozpali. Linia odcięcia bezbłędna. Jak będę mial chwile to zrobię foto na tle ściany.
Ja chciałbym przestrzec przed zakupem takich jak ja kupiłem ledów.
Dobrze że mam zwłoki lampy od m6 bo na aucie jak bym to robił to było by mi bardzo przykro.
Generalnie kołnierz niby do założenia na początek i dopiero potem żarówkę wkładamy w kołnierz, no ale w lampie to ja sobie tego nie wyobrażam, wepchałem ten kołnierz na żarówkę ale naprawdę nie było łatwo i na mając wszystko na wierzchu a nie na aucie. Przestrzeni od mocowania żarówki do dekla miało starczyć 42mm(według opisu na aukcji) według moich pomiarów na zwłokach od mocowania żarówki do dekla jest 45mm więc zakupiłem. Przy tych żarówkach potrzeba 50mm od mocowania do dekla. Kołnierz niby pod H1 ale ma kilka mm luzu więc mocowanie i ulokowanie żarówki po mojemu na słowo honoru. Na razie napisałem do sprzedającego co dalej z tym fantem robimy.
Zdjęcia zestawu którego z całego serca i portfela nie polecam:
Dobrze że mam zwłoki lampy od m6 bo na aucie jak bym to robił to było by mi bardzo przykro.
Generalnie kołnierz niby do założenia na początek i dopiero potem żarówkę wkładamy w kołnierz, no ale w lampie to ja sobie tego nie wyobrażam, wepchałem ten kołnierz na żarówkę ale naprawdę nie było łatwo i na mając wszystko na wierzchu a nie na aucie. Przestrzeni od mocowania żarówki do dekla miało starczyć 42mm(według opisu na aukcji) według moich pomiarów na zwłokach od mocowania żarówki do dekla jest 45mm więc zakupiłem. Przy tych żarówkach potrzeba 50mm od mocowania do dekla. Kołnierz niby pod H1 ale ma kilka mm luzu więc mocowanie i ulokowanie żarówki po mojemu na słowo honoru. Na razie napisałem do sprzedającego co dalej z tym fantem robimy.
Zdjęcia zestawu którego z całego serca i portfela nie polecam:
U mnie niestety przepalił się żarnik HID, a że kolejny komplet okazał się gorzej niż badziewiem postanowiłem również zainwestować w LEDy. Tak oto wpadły Philips Luxeon MZ R4.
Ostatnie zdjęcie dość słabo oddaje kolor. Są one o wiele bardziej białe, tak jak na powyższych dwóch zdjęciach.
Świeci to naprawę fajnie. Myślę, że można je zdecydowanie porównywać z oryginalnie montowanym xenonem.
Ostatnie zdjęcie dość słabo oddaje kolor. Są one o wiele bardziej białe, tak jak na powyższych dwóch zdjęciach.
Świeci to naprawę fajnie. Myślę, że można je zdecydowanie porównywać z oryginalnie montowanym xenonem.
Koledzy mam takie pytanie techniczne. Skąd braliście masę do Ledów, ponieważ żarówka halogenowa masuje przez obudowę/zapinke?
- Od: 2 gru 2018, 15:09
- Auto: Mazda 6 GG 2006 RF7J 2.0CD
Witam. O ile dobrze pamiętam to masa jest podpięta w kloszu lampy do kołnierza do którego przypinana jest żarówka. Więc wystarczy odpiąć kabelek z mocowania zarowki i podpiąć do Leda. Jak pamiętam to chyba nie licząc wyjęcia lampy najwygodniej zabrać się za to po częściowym demontażu nadkola.