Przeróbka tylnych lamp z EU na A-spec – Mazda6 GG/GY
Nie rozumiem jak to ma działać? 1 żarówka w klapie odpowiada za przeciwmieglną, postojową i stop jednocześnie? to ona ma 3 włókna?
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
A to nie jest tak że jedno włókno odpowiada za stop i przeciwmgielne jednocześnie?
zrobię tak jak Ty mówisz, tylko przełącznik przeciągnę do kabiny gdyż otwieranie klapy w razie kontroli to dziwna sprawa
a domyślam się że używanie jednej żarówki do trzech funkcji raczej nie jest dopuszczalne :p
Jakoś mi się to nie widzi

-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
bieski napisał(a):4 postoje i 2 przeciwmgielne
stopow ma 5 albo 3 zalezy od pstryczka
Tak dokładnie tak to wygladą
LooKasH8 napisał(a):jedno włókno odpowiada za stop i przeciwmgielne jednocześnie?
Tak w czasie jak się jedzie na pmgielnych , stopy są automatycznie 3 , ponieważ pmgielny świeci tą samą moca co stop
LooKasH8 napisał(a):otwieranie klapy w razie kontroli
Ja to przełączam na przegląd i na zimę mam 3 stopy coby nie dawać po oczach tym za mną .
LooKasH8 napisał(a):przełącznik przeciągnę do kabiny
Kawał drogi Ci powiem

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
Jest sprawa
Czytam i czytam i chyba jeszcze nie doszedłem do siebie po weekendzie hehe
Tak się złożyło, że prawą lampę w klapie miałem pękniętą i zakupiłem na allegro drugą. Tak się złożyło, że przyszło mi od anglika
Czyli gniazdo i żarówkę mam już na miejscu. W planach mam zrobić tylko postojowe, i wystarczy że podepnę się pod oświetlenie tablicy i masą do przeciwmgielnego i to wsio? Chyba, że coś pominąłem w lekturze 
Tak się złożyło, że prawą lampę w klapie miałem pękniętą i zakupiłem na allegro drugą. Tak się złożyło, że przyszło mi od anglika
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Panowie wytlumaczcie mi jak "dziad krowie na granicy". Chce zrobic tylko postojowki z tylu wiec :
robie otwor z tylu w lampie ( wiertara lub lutownica ), kupuje gniazdo z wtyczka i zarowke jednowloknową, zasilanie biore z oswietlenia tablicy a mase z przeciwmgielnego i ma byc. Co zrobic z lewa strona ? wymienic zarowke na dwuwłóknową i zasilanie tez z tablicy ?
robie otwor z tylu w lampie ( wiertara lub lutownica ), kupuje gniazdo z wtyczka i zarowke jednowloknową, zasilanie biore z oswietlenia tablicy a mase z przeciwmgielnego i ma byc. Co zrobic z lewa strona ? wymienic zarowke na dwuwłóknową i zasilanie tez z tablicy ?
- Od: 13 sie 2011, 08:38
- Auto: Mazda 6 GY – 2.0 2003 141 KM
Ja masę brałem z oświetlenia tablicy. Oprawkę po stronie przeciwmgielnego też musisz zmienić na dwuwłóknową, a nie tylko żarówkę, i możliwe, że powiększyć otwór by zmieścić oprawkę. Reszta teorii ok. 

- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Panowie szybkie pytanie
podejdzie ta wtyczka bez problemu? cos jeszcze bede potrzebowal zeby to zamontowac? nie liczac zarowek i checi ktore beda napewno
http://www.autoswiatla.pl/product-pol-5 ... iazdo.html
podejdzie ta wtyczka bez problemu? cos jeszcze bede potrzebowal zeby to zamontowac? nie liczac zarowek i checi ktore beda napewno
http://www.autoswiatla.pl/product-pol-5 ... iazdo.html
Tak, podejdzie.Atilla napisał(a):podejdzie ta wtyczka bez problemu?

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok