Tuning optyczny Mazda3 BK – pytania i sugestie -temat zbiorczy
Witam.
Mam problem chciałbym do swojej Mazdy włożyć felgi 18' ET 40.
Jest to możliwe czy będą chaczyc? Ewentualnie jak dobrać opony?
Czy może lepiej felgi 17'?
Jak wiadomo mazda seryjnie ma 15/16' ET 52.5.
pozdrawiam!
Mam problem chciałbym do swojej Mazdy włożyć felgi 18' ET 40.
Jest to możliwe czy będą chaczyc? Ewentualnie jak dobrać opony?
Czy może lepiej felgi 17'?
Jak wiadomo mazda seryjnie ma 15/16' ET 52.5.
pozdrawiam!
Ostatnio edytowano 21 paź 2014, 16:04 przez patriix03, łącznie edytowano 1 raz
-
patriix03
Jak chcesz by ktoś Ci dorobił felgi do auta Photoshopem to pisz w tym temacie: viewtopic.php?f=103&t=8699
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Kolego patriix03, poniżej masz dwa istniejące wątki na temat felg w M3.
Poczytaj je. Jak nie znajdziesz odpowiedzi, albo będziesz miał wątpliwości, wtedy tam zadaj swoje pytanie, a nie twórz nowego wątku na ten sam temat.
viewtopic.php?f=471&t=101480
viewtopic.php?f=103&t=135630
Poniżej masz narzędzie do porównywania kół:
http://www.rimsntires.com/specspro.jsp
Poczytaj je. Jak nie znajdziesz odpowiedzi, albo będziesz miał wątpliwości, wtedy tam zadaj swoje pytanie, a nie twórz nowego wątku na ten sam temat.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
viewtopic.php?f=471&t=101480
viewtopic.php?f=103&t=135630
Poniżej masz narzędzie do porównywania kół:
http://www.rimsntires.com/specspro.jsp
czytalem oba te tematy i szczerze powiedziawszy nie jestem pewien a nie chce sie niepotrzebnie wkopac wiec wolalem zalozyc nowy temat 
planuje zakup przez internet bo w mojej okolicy nie ma nic godnego uwagi wiec musze byc pewny w 100% czy podejda.
planuje zakup przez internet bo w mojej okolicy nie ma nic godnego uwagi wiec musze byc pewny w 100% czy podejda.
-
patriix03
Witam
Interesuje mnie wymiana grilla w madzi 3 2006r. po lifcie (czarny) na ten z wersji sport (lakierowany).
Chciałbym sie dowiedziec czy będzie pasował.
Interesuje mnie wymiana grilla w madzi 3 2006r. po lifcie (czarny) na ten z wersji sport (lakierowany).
Chciałbym sie dowiedziec czy będzie pasował.
-
tomaszoll
Czy to tak serio trudno zadać pytanie w istniejącym dziale? Jeszcze gdyby był jakoś zakopany...
viewtopic.php?f=103&t=104857&view=unread#unread
viewtopic.php?f=103&t=104857&view=unread#unread
Grill pasuje od kintaro oraz GTA natomiast czy to wizualnie bbędzie pasować musisz sam ocenić bo moim zdaniem nie pasuje dlaczego.
A dlatego ze wyprofilowanie pod grill jest ttroszke inne to znaczy w zwykłej wersji dolna część jest bardziej płaska co owocuje większą szpara między zderzakiem a grillem.
Natomiast w sportowej wersji zderzaka jest wyższy co niweluje ta szpare mmiędzy zderzakiem a grillem oczywiscie w pewnym stopniu bo szpara jest ale mniejsza.
Jak chcesz to mogę wwrzucić fotki bo mam taki grill i zderzak.
A dlatego ze wyprofilowanie pod grill jest ttroszke inne to znaczy w zwykłej wersji dolna część jest bardziej płaska co owocuje większą szpara między zderzakiem a grillem.
Natomiast w sportowej wersji zderzaka jest wyższy co niweluje ta szpare mmiędzy zderzakiem a grillem oczywiscie w pewnym stopniu bo szpara jest ale mniejsza.
Jak chcesz to mogę wwrzucić fotki bo mam taki grill i zderzak.
Nie prościej dorobić sobie puszke lakieru za 40zł w spray nabić i sobie samemu w kolor polakierować oryginalny? 

Witam,
chodzi o grille przednie z mazdy 3 BK, jest to ten najprostszy grill taki jak tu:

Zastanawiam się czym pomalować sam ten plastik, czyli to co czarne na powyższym zdjęciu i to w ten sposób, że nie będzie to pomalowane w środku a jedynie na przodzie. Fajnie by było pomalować to albo okleic czymś co można łatwo zedrzeć, tak na próbę a jeśli będzie dobry efekt to czymś na stałe. Tylko właśnie czym...
A może ktoś jest w stanie przemalować grill ze zdjęcia (mogę podesłać swoje) żeby zobaczyć jakby to wyglądało.
chodzi o grille przednie z mazdy 3 BK, jest to ten najprostszy grill taki jak tu:

Zastanawiam się czym pomalować sam ten plastik, czyli to co czarne na powyższym zdjęciu i to w ten sposób, że nie będzie to pomalowane w środku a jedynie na przodzie. Fajnie by było pomalować to albo okleic czymś co można łatwo zedrzeć, tak na próbę a jeśli będzie dobry efekt to czymś na stałe. Tylko właśnie czym...
A może ktoś jest w stanie przemalować grill ze zdjęcia (mogę podesłać swoje) żeby zobaczyć jakby to wyglądało.
- Od: 30 kwi 2011, 21:22
- Auto: Mazda 3 BK 09r.
Po co zakładać nowy temat skoro jest odpowiedni ku temu już ?
Witam,
Czy ktoś się spotkał może z M3 z karbonowym dachem (najlepiej jasno szara karoseria) ? Chciałbym taki mod wykonać u siebie. Jeśli ktoś spotkał się z dużymi powierzchniami karbonowymi jest proszony o wypowiedzenie się czy to ma prawo zdać egzamin.
Czy ktoś się spotkał może z M3 z karbonowym dachem (najlepiej jasno szara karoseria) ? Chciałbym taki mod wykonać u siebie. Jeśli ktoś spotkał się z dużymi powierzchniami karbonowymi jest proszony o wypowiedzenie się czy to ma prawo zdać egzamin.
- Od: 17 wrz 2014, 09:10
- Auto: Mazda3 1.6 Y6 MZ-CD 110KM '05
Wrodzona skromność nie pozwoliła Ci podlinkować swojego wątka, dlatego Cię wyręczam: 
viewtopic.php?f=332&t=169164
viewtopic.php?f=332&t=169164
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
No właśnie tylko kwestia jak rozegrać oklejanie klapy. Zakończyć na dachu, to z kolei klapa będzie świecić, a pociągnąć dalej folią na szerokość dachu to może słabo wyglądać. U Ciebie jest lotka, co w jakiś sposób to niweluje, ale i tak będę wdzięczny jak byś rzucił jakieś fotki "zakończenia"
P.S
Oklejałeś sam, czy firma ?
P.S
Oklejałeś sam, czy firma ?
- Od: 17 wrz 2014, 09:10
- Auto: Mazda3 1.6 Y6 MZ-CD 110KM '05
jaki masz kolor auta?
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Ma może ktoś z Was link do poradnika, gdzie robili podświetlenie schowka na napoje z ringów?
Chodzi mi o coś takiego

Z tego co pamiętam, to przewinął tu się jakiś poradnik, albo co najmniej jakieś japońskie forum z wieloma fotkami z tych modyfikacji. Dzięki
Chodzi mi o coś takiego

Z tego co pamiętam, to przewinął tu się jakiś poradnik, albo co najmniej jakieś japońskie forum z wieloma fotkami z tych modyfikacji. Dzięki
-
Xelir