Lista tuningowego badziewia :)

Postprzez KotSylwester » 23 gru 2003, 20:57

hmm...

Proponuje wspólnie opracować liste totalnego bodziewia
jakie można sobie na (w) samochodzie zamontować.

np.: Niebieskie diody w spyskiwacze

:D :D :D :D :D :D :D :D
Początkujący

Od: 15 gru 2003, 11:40
Auto: 323F GT 2.0 V6

Postprzez polnik@studio » 23 gru 2003, 20:59

hmm spojler który jest większy od samochodu :) i niespełnia żadnych zadań
[url=http://www.polnik-studio.pl/]systemy informatyczne[/url] || [url=http://www.athleticshop.com.pl/]sprzęt fitness[/url] || [url=http://www.trampoliny.com.pl.pl/]trampoliny[/url] || [url=http://www.ogrodowe-meble.pl/]meble ogrodowe[/url]
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 16:31
Auto: Kia pro cee'd/ Toyota Starlet

Postprzez KotSylwester » 23 gru 2003, 21:07

HYHYHY

A spojler mniejszy ale na nożkach chromowanych z kompletu łazienkowego:D też;)
Początkujący

Postprzez Yooziu » 23 gru 2003, 21:11

do listy mozna dodac wiejskie imitacje na wlew paliwa i neonową ramke wokół radia, świecącą antene i ramke wokół rejestracji. No i wszystkie ogromne spojlery które sprawiają że auto wygląda tak jakby obniżyło się właśnie od ich ciężaru <lol>
Obrazek
ZAPRASZAM DO SKLEPU ONLINE:

www.m-parts.pl
Forumowicz

Od: 9 lis 2003, 00:21
Auto: Było BG B3, była BA Z5, jest NA B6 :)

Postprzez XsiX » 23 gru 2003, 21:20

– naklejki na wlot paliwa
– świecące wentylki
– gałka to zmiany biegów "trupia czacha"
– rygle do drzwi "trupia czacha"
– gałki to zmiany biegów z diodami
– wydech z diodami
– wydech wystający 25 cm za samochód
– "ślepe" końcówki wydechów
– "ślepe" wloty powietrza
– naklejki PIONEER ART OF ENTERTAIMENT i podobne
– koraliki na antence
– 3 anteny i więcej
– klamry redukujące sprężyny w zawieszeniu
– płyta CD na lusterku ;)
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:33
Auto: CA KF '92 MTX

Postprzez Zombi » 23 gru 2003, 21:24

gałka to zmiany biegów "trupia czacha"

Takie gadzety mi sie np podobaja.

ślepe" wloty powietrza

Wlot to wlot nie kazdy musi sobie robic dziure w masce

3 anteny i więcej

Jak to 3 anteny?? Co to ma wspólnego z badziewiem?? Anteny CB, radio i komórka sa 3 i co?? Mam badziewne auto z tego powodu?? A co maja powiedziec taksówkarze??

hmm spojler który jest większy od samochodu i niespełnia żadnych zadań

O Morder twój spoiler :D

PS. Tak mi sie nudzilo.
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:44
Auto: Szybkie

Postprzez XsiX » 23 gru 2003, 22:00

Zombi napisał(a):gałka to zmiany biegów "trupia czacha"

Takie gadzety mi sie np podobaja.

dla mnie to wieś podobnie jak płyty CD na lusterku, jedyne miejsce gdzie widziałbym taką czachę to dobrze zrobiony lowrider, w innych autach to porażka

"ślepe" wloty powietrza

Wlot to wlot nie kazdy musi sobie robic dziure w masce

Wlot to wlot powietrza więc gdzieś to powietrze powinno lecieć np. na stożek, ślepe wloty to badziewie bo nie spełniają swego zadania a wręcz przeciwnie stawiają powietrzu dodatkowy opór.

3 anteny i więcej

Jak to 3 anteny?? Co to ma wspólnego z badziewiem?? Anteny CB, radio i komórka sa 3 i co?? Mam badziewne auto z tego powodu?? A co maja powiedziec taksówkarze??

taksówkarze nie specjalnie tuningują auta, a mówimy o tuningu a nie o taksówkach.
Forumowicz

Postprzez Zombi » 23 gru 2003, 22:07

dla mnie to wieś

A dla mnie nie

Wlot to wlot powietrza więc gdzieś to powietrze powinno lecieć np. na stożek, ślepe wloty to badziewie bo nie spełniają swego zadania a wręcz przeciwnie stawiają powietrzu dodatkowy opór

Wcale nie musi moze byc wlot dla ozdoby

taksówkarze nie specjalnie tuningują auta, a mówimy o tuningu a nie o taksówkach

No wlasnie co ma tuning wspólnego z antenami??
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:44
Auto: Szybkie

Postprzez xXx » 23 gru 2003, 22:23

Co jest panowie czyżby zlikwodowano wiejski.tuning.prv.pl ????

Jeżeli ta stronka jest jeszcze to napewno można tam oblookać to czego nie powinno się robić z autkami :)
Forumowicz

Od: 23 paź 2003, 01:01
Auto: Audi A6 Avant 2.8 V6 APR

Postprzez Morder » 23 gru 2003, 23:14

beznadziejny temat i odpowiedzi też na tym samym poziomie.
Każdemu podoba się co innego, każdy ma inny gust.
Mi na przykład podoba się gałka – trupia czacha.
Tomek mogę Ci pokazać zdjęcie auta z wydechem wystającym te 25cm i wygląda super.
Co do spojlerów to 90% spojlerów na rynku nie spełnia żadnych zadań, oprócz jednego – wizualnego. Więc nie rozumiem o co Wam chodzi, jeśli komuś się podoba duży to zakłada duży, jeśli nie to nie.
Tomek chyba wymienił "ślepe" końcówki wydechów ? to taka sama Tomku jaką kupiłeś do swojego starego xeda ?
Dla mnei już większą wsią jest poprzecierana skóra na kierownicy <lol> <lol> <lol>
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:07
Auto: MX-3

Postprzez KotSylwester » 24 gru 2003, 01:07

hehehe ale burza;)

Wg mnie slepe wloty powietrza to taki sam badziew jak naklejanie 2.0 na V6, np slepy wlot na masce na seicento itp, porazka.

A kazdy samochod mozna naprawde ladnie "zrobic" ;>

Kwestia co jak wyglada jak ktos ma drugą rure wydechowo OBOK i ta nie dymi... albo widac ze jest zaslepiona, to tragedia, juz jak robic po pociagnac drugą rurę od tlumika, w XXI wieku i tysiacu polskich panów Stasiów z warsztatów to nie problem.

Mnie osobiście podoba cos co cokolwiek daje albo wyglada. Jak np spojlery fabryczne to to spojlery fabryczne, a dokladka typu spychacz...

Albo dziury w progach.....

A moze ktos wie po co jest siatka w tylnym zderzaku?

No nie wiem.. ja moze mam spaczony gust...

Ale widzialem ladne Espero a zwalone nawet Merca C coupe:(
Początkujący

Postprzez Paweł » 24 gru 2003, 01:18

Heh. Do listy Xsix (z ktora sie w calosci zgadzam i nie mow Zombi, ze doklejony wlocik, czy wylocik jest ql, bo nie jest) dorzuce jeszcze okleiny deski rozdzielczej. Ble – wiocha, az furczy. :D
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17

Postprzez KotSylwester » 24 gru 2003, 01:35

A co w temacie naklejek nad wydechem?

juz nie mowie o naklejce jak nie ma koncowki;) albo jest taka ze az srube widac..............:)

A mieszki niebieskie ? jakie wasze zdanie?

Bo nie mowie o kolorowej skorze na fajerze (kierownicy) ;)
Początkujący

Postprzez XsiX » 24 gru 2003, 02:17

Morder napisał(a):Tomek mogę Ci pokazać zdjęcie auta z wydechem wystającym te 25cm i wygląda super.

chyba tylko z tyłu, bo z boku napewno tragicznie. :|
Morder napisał(a):Tomek chyba wymienił "ślepe" końcówki wydechów ? to taka sama Tomku jaką kupiłeś do swojego starego xeda ?.

Mylisz pojęcia Morder – ślepy wydech to 2 lub więcej końcówek z tego podłączona tylko jedna
<klotnia>
Forumowicz

Postprzez XsiX » 24 gru 2003, 02:19

tco_tm napisał(a):Heh. Do listy Xsix (z ktora sie w calosci zgadzam i nie mow Zombi, ze doklejony wlocik, czy wylocik jest ql, bo nie jest) dorzuce jeszcze okleiny deski rozdzielczej. Ble – wiocha, az furczy. :D

ja nie oklejałem – już taką kupiłem ;P <glupek2>
Forumowicz

Postprzez marek » 24 gru 2003, 02:35

Moim zdaniem wszyscy z was mają po trochę racji :D
Po najpierw trzeba sobie zadać pytanie co chce się uzyskać przeróbakami:
Np. ktoś chce, żeby samochód ładnie wyglądał jak stoi wieczorkiem to go fajnie może doświetlić tzn neony pod spód, niebieskie oświetlenie wnętrza itp, do tego np niezbyt dużo spoilerów, generalnie można założyć wiele dodatków, ale bez przesady żeby nie robić choinki. Jak założycie 10 spoilerów to nikt nie zauważy że 2 z nich są napradę zaj...ście fajne , wtedy lepiej założyć tylko te dwa.
A inna sprawa: jeżeli coś tuningować radykalnie (tzn mocne obniżenie zawiechy, dużo szersze buty, ospoilerowanie, wydech itd żeby samochód wyglądał na bardzo szybki) to razem z tym powinna iść przeróbka napędu, i to nie pierdołami typu świece, filtr i magnetyzer, ale turbo, nitro, większy silnik itp, coś co faktycznie daje power ;P

Kiedyś mój kolega miał Golfa IV (teraz ma Audi TT ), który miał felgi 17", obony 215, lusterka "M3-look" podwójny wydech, czarne szyby, spoilery pod zderzaki i lotka na klapę. Wyglądał całkiem nieźle, ale co z tego jak miał 1.4 75 koników hahaha Ja go wtedy moim poldkiem z dziurawymi progami wciągałem hahaha
Za taką kase jaką włożył w auto to by lepiej wstawił inny silnik, czsem okazuje sięto bardzo łatwe i małokłopotliwe jak np w przypadku MX-3 1.8 V6 --> 2.5 V6 :P :P

A wiejski tuning to jest wtedy gdy walniemy biały pas na budzie, a dziury mamy w drzwiach od rdzy
Każdy samodcód można przerobić bardzo ładnie, ale do tego potrzeba trochę wyczucia , aby nie przegiąć... niektórzy w celu przeróbek wykupują cały asortyment pobliskiego sklepu tuningowego <jelen>
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez owad » 24 gru 2003, 09:39

Panowie !!!! zapominacie o jednej najwazniejszej kwestii!!!
O gustach sie nie dyskutuje. Kazdy ma inny i stawia w swoim aucie na cos innego. Jeden na wyglad zewnetrzny drugi przerobki silnika. Wszystko zwiazane jest z kasa bo nie kazdy ma tyle zeby zrobic wszystko na raz.
Wychodze z zalozenia iz moje auto ma sie podobac mnie, a jak przy okazji bedzie sie podobalo jeszcze komus to gites, jesli nie to w pupie to mam. Ono jest moje i ja decyduje jak ma wygladac.
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 17:27

Postprzez XsiX » 24 gru 2003, 11:09

owad napisał(a):Wychodze z zalozenia iz moje auto ma sie podobac mnie, a jak przy okazji bedzie sie podobalo jeszcze komus to gites, jesli nie to w pupie to mam. Ono jest moje i ja decyduje jak ma wygladac.

Tyle że niektóre przeróbki są totalnie beznadziejne. Nie wiem czy miałbyś w pupie to że twoje auto było by pośmiewiskiem dla innych – ja bym nie miał :|
Forumowicz

Postprzez Globy » 24 gru 2003, 11:28

Tez mysle, ze czesc "akcesoriow" tuningowych jest bezsprzecznie tragiczna i wzbudza jedynie kupe smiechu... Jednak jak pisze Owad, wiekszosc jest po prostu dyskusyjna i nie mozemy skreslac takich autek. Kazdy lubi cos innego. Ja np. nie lubie chamskich, rzucajacych sie w oczy elementow (przyklad – elementy silnika na żółto w niebieskim samochodzie albo giga-spojler w aucie klasy B), wole rzeczy dyskretne, ale jesli jest to zrobione dobrze i elegancko, to na pewno podoba sie wielu osobom. Wszystkich nigdy sie nie zadowoli :P Zreszta, znowu zgodze sie z Owadem, ja jezdze swoim samochodem i tylko mnie obchodzi, jak ma wygladac i wyrazac moj gust. To tak jak ze sluchaniem muzyki.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Paweł » 24 gru 2003, 13:40

Hm. To sluchaj jej w sluchawkach i nie zmuszaj, zeby moje uszy wiedly, bo akurat lubisz aqua i djbobo. Podobnie z samochodem. :D ;P
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17